İhtiyaç

Konu sahibi son olarak 45 gün önce görüldü
İnsan ihtiyaçları kişiden kişiye, kültürden kültüre ve zamanla değişiklik gösterebilir bunun bilincindeyim bazı insanlar için sevgi daha öncelikliyken, bazıları için güvenlik ihtiyacı baskın olabiliyor...
ben buradakilerin öncelikli ihtiyaçlarını merak ediyorum... Psikolojik... fiziksel...sosyal....nelere ihtiyaç duyarız?

ben de merak ediyorum
hadi yazın

Elbet üzerine uzunca düsünülmesi gereken bir baslik.
Insan her zaman ister, ne istedigini bilmeden.
Ama ihtiyacim mi istediklerim diye sormaz kendine.
Komfor alanindan cikmak demektir bu.
Genelde istekler de, kolektif bilincdisi ile sekillenmistir.Yasadiginiz toplum, tüketici zihniyet,ailelerden gelen bazen gereksiz ögretiler vs vs.
Kimse icini dinleyip, yüzlesmez.Bireysellesmek sancilidir.

Kitap okumak için yeterli zaman aralığına ihtiyacım var ve uzun zamandır bu konuyu erteliyorum. Biriken kitapları okumak için planlama yapmalıyım ve yazın niyet etsem de yine yoğunluktan fırsat bulamadım. Kasım ayı itibari ile yeniden fırsat yaratmaya çalışacağım.

Görülmek galiba kendimi fark etmek …
kendime “ben buradayım ve bir anlamım var” deme ihtiyacım şu sıralar baskın sanıyorum ki

Abi şu sağlık huzur aşk Sevgi istekleri artık ilgi çekici gelmiyor.
Ben zaten hiç öyle birşey istemedim zaten isteyince de gelmiyor :D

@No Pasaran abi paraya gelince de lafı olmaz zaten istersen burayı sana satın alayım siwati da üye yapayım :D

Şöyle yeni bir şehre yerleşip oraya adapte olacağım sürece çok ihtiyacım var olagan şeylerden sıkıldım sanırım

Çorba, balık, çitos, haftanın 3 günü içki. Temel ihtiyaçlarım bunlardır. Onun dışında kendimden ziyade ailem ve çevremdeki insanların rahatını düşünür, her şeyimi bu insanlara sunarım. Hırslarım yok, hedefim yok, Karagöz ile boşverinbeni. Ben yolumu bulurum.

Geri