İhanetin affı olur mu?

Konu sahibi son olarak 2226 gün önce görüldü
Offf çok zor çoook benim için çok zor. Zaten şüpheci adamım hemen nem kaparım. Affı olmaz bende ihanetin. Kin gütmem kolay kolay ama elime düşmesin yani.

Eskiden aşk ihaneti ve dost ihaneti diye ayırırdım. Artık ayırmıyorum. Yok yani o ateş sönmez. Üstüne de benzin dökerim. Bu konu da kara kalpli adamın tekiyim.

Son düzenleme:
’Bir kere affettiğin insanın ikinci yanlışında ona kızamazsın. Sen onun defalarca aynı yanlışı yapacak cesareti bulduğu tarafsın.’

İhanetin, affı olmamalı. Bir kere ihanet ederse bir insan, her zaman bunu tekrarlıyabilir. Bunu sadece aşk/sevgi olarak düşünmeyin. İhanet, bir karakter biciminin dışa vurmuş halidir. Dolayısı ile ne yaparsanız yapın onu değiştiremezsiniz.

Doğru olan olmaması. Ama bazen ne kadar kırılsanız da devam etmek istersiniz bir şans daha verirsiniz ve yine aynı sonuçla karşılaşırsınız.
O yüzden yol yakınken ve olay bir daha tekrarlanmamışken affetmemek.

Ne İhanetler Gördü Bu Yürek

Ne Ateşlerde Yandı Bu Kalp

Yerim Seni Diğen Abiler mı Görmedi.

Ye Beni Abiş Diğen Kızlarmı Görmedi.

İhanetin sadece aldatmak üzerine olmasına ve başka bir insanla birlikte olmakla kısıtlandırılmasına karşısıyım.
İhanet dediğimiz şey sadece aldatmak değil, yalan söylemekte birnevi ihanet sayilir. Ayrıca başka bir insanın araya girmesinden ziyade, bu düşüncenin temeli de ihanettir. Tabi ki bunlar geniş bir yelpaze anlamına geliyor yani karşı tarafın düşüncelerini okumak gibi bir şansımız olmadığı için, sonuçla yüzleşmek zorunda kalıyoruz.
Affı olur mu? Olmaması gerekiyor ama olduğu zamanlarda oluyor, o anki durum ile alakali bir şey bu erken konuşmamak gerekir. Evli bir insan bunu sineye çekebilir özellikle kadınlarımız bu konuda çok mağdur bu da toplumsal bir sorun ve gerçeklik..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Olmaz çünkü affeden kişi en büyük ihaneti kendine yapmış olur.

Ihanet varsa artık tüm kirişler parçalanmıştır.Önünde sonunda o bina yıkılacaktır.Bununla beraber onuru da yerlere saçmanın alemi yok.

Şöyle; "küçük bir ihtimal" var. O da şu; nasıl bir ihanet? Ne boyutta olduğu? Bunu çok seven, ben onsuz yaşayamam diyen duygusal aşıkların sorgulaması adına yazıyorum. :) Hoş, ihanetin tartışılacak bir boyutu yok elbette. Ama bunun ne boyutta kasıtlı olduğu, nasıl gerçekleştiğinin çok büyük bir önemi var. Ben tek bir yalan üzerinden dahi insanlardan ışık hızıyla uzaklaşan birisi olarak bunu kabullenmem asla mümkün olmaz. Olamaz da.

Affı olmaz, güven kalmaz, unutulmaz hem zaten elindekinin kıymetini bilmeyene neden ikinci bir şans verilsin ki ?

Aldatan kadın ise affı olmaz
Aldatan erkek ise kadın idare etmeli duruma göre.

Bunun için uzun uzun cümleler kurmaya gerek olduğunu sanmıyorum.
Her ne şekilde ve her kimden gelirse gelsin, olmamalı.

Geri