İhanet eden kim?

🕒 Konu sahibi 22 saat önce aktifti
Çok zor dönemden geçen bir çift yüksek bir binadan atlayarak intihar etmeye karar verdi. Atlamak üzereydiler, üçe kadar saydılar. Süre bitti. Kadın kendini aşağı bıraktı. Adam vazgeçti kadının düşüşünü izledi. Tam o sırada kadının paraşütü açıldı. Sizce ihanet eden kimdi?​

İhanet eden ihanet bulur hayatında bu iki taraf içinde böyledir . Ama çok güzel bir örnek hayatın her alanında kullanılası bir olaydır

12573204_756520371149260_5229384217099750560_n.jpg

İntihar bozuk bence

Erkek. Madem kararin dan vazgectin, acik acik soyle ki, hic kimse atlamasin bari.

Eger ki beraber atlamis olsaydilar, el ele, parasut yine acilirdi ve ikisi olmezdi. Kadin hem kendisini, hem cift olarak kendilerini garanti'ye almisti.

Güzel konuymuş. Bence adam.

İkiside ihanet etmiş sayılır benim gözümde.. Ancak şöyle bir durum var ki kadını bir tık daha fazla ihanet etmiş sayarım. Çünkü kadın bunu önceden planlamış, takmış paraşütünü öyle atlamış, önceden hazırlanmış bir şey, karşısındaki erkeğe saygı göstermeyip sözünü tutmamış, önceden planlı bir şey var yani.. Tabi erkek bunu bilmiyordur, bi anlık durgunlukla oda sevgilisine ihanet edip onun atlamasını izlemiş, ikiside kısaca hain.. Ama benim gözümde kadın 1 tık daha fazla..

Belki de adam atlamiyor diye kadin parasutu acti. Adam atlasaydi acmazdi ??
Kafamda deli sorular

Kadın iniş yapar yukarı bakar ve bağırır şerefsiiiiz biloo diye adam da sensin o haiin paraşütlen gelmişin der bir süre bakışırlar ve ikiside gözyaşlarına boğulur sarılıp sinemaya giderler

Kadındır ihanet eden. 8 saniyelik bir süreden bahsediliyor. Durumun şoku ile o an bilinç kapanmış olabilir. Paraşüt olmasa kadın düşse ve adam izlemeye devam etse işin boyutu değişirdi tabi.

Erkek. Madem kararin dan vazgectin, acik acik soyle ki, hic kimse atlamasin bari.

Eger ki beraber atlamis olsaydilar, el ele, parasut yine acilirdi ve ikisi olmezdi. Kadin hem kendisini, hem cift olarak kendilerini garanti'ye almisti.
Hm ben bu yönden bakmamıştım, ama gerçi, söz konusu intihar ise, yani ölmek ise, neden ölmeyi engelleyecek bir unsura ihtiyaç duyulup kullanılsın ki? Yani intihar edicez hadi gel atlayalım denildiğinde, kişiler bu kararı aldıklarında, neden kararlarından caymışcasına bir görüntü oluşturabilicek bir paraşüte ihtiyaç olsun?

Oh be kimse ölmemiş

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hm ben bu yönden bakmamıştım, ama gerçi, söz konusu intihar ise, yani ölmek ise, neden ölmeyi engelleyecek bir unsura ihtiyaç duyulup kullanılsın ki? Yani intihar edicez hadi gel atlayalım denildiğinde, kişiler bu kararı aldıklarında, neden kararlarından caymışcasına bir görüntü oluşturabilicek bir paraşüte ihtiyaç olsun?

Cunku beraber olume gidebiliyorsalar, o gectikleri zor donemi de atlatiriz dusuncesi olusmustur. Yani ''olume gitmeye cesaretimiz var beraber, bir problemlerimizi mi cozemiyoruz cift olarak'' dusuncesi.

Ben bunu okudugumda, tamam, konu sacma olabilir, yinede sembol olarak dusunuyorum direk. Mesela kadin-erkek iliskilerinde guzel ornek vermis aslinda. Kadin problemleri cozmeye hazir, bir adim atmaya hazir, cunku erkek de istiyor. Kadinlarin aklinda da 'Ya vazgecirse?' dusuncesi de olur her zaman. Eger vazgecerse, her ikiside kendi hayatina bakar, ayrilirlar. Sirf bu yuzden kendi hayatini mahvetmez, ondan o parasut var. Erkek ne yapti? Son anda vazgecti.

Cunku beraber olume gidebiliyorsalar, o gectikleri zor donemi de atlatiriz dusuncesi olusmustur. Yani ''olume gitmeye cesaretimiz var beraber, bir problemlerimizi mi cozemiyoruz cift olarak'' dusuncesi.

Ben bunu okudugumda, tamam, konu sacma olabilir, yinede sembol olarak dusunuyorum direk. Mesela kadin-erkek iliskilerinde guzel ornek vermis aslinda. Kadin problemleri cozmeye hazir, bir adim atmaya hazir, cunku erkek de istiyor. Kadinlarin aklinda da 'Ya vazgecirse?' dusuncesi de olur her zaman. Eger vazgecerse, her ikiside kendi hayatina bakar, ayrilirlar. Sirf bu yuzden kendi hayatini mahvetmez, ondan o parasut var. Erkek ne yapti? Son anda vazgecti.
Yazının devamını okumadım çünkü cümlenin ilk başından neyin ne olduğu belli, "o geçtikleri zor dönemide atlatırız düşüncesi oluşmuştur." işte olay burda kopuyor, atlatamadıklarına karar verip, bu işlerle daha fazla uğraşmak, boğuşmak yerine bu hayattan kurtulmaya karar vermişler ve intihara kalkışmışlar, yani başka bir düşünceye ihtimale atlatabilirzde şöylede böylede başka bişeye yer yok, herşey apaçık belli atlayacaklar intihar edip ölüp gidecekler, anlaşmışlar bu konuda.. Ama kadın eşine/partnerine artık her neyiyse güvenmeyip, içinde kuşku edinip erkeği yarı yolda bırakmak amaçlı paraşüt almış ve öyle atlamış, yani ölmemek üzere atlıyor, karşısındakini kandırıyor.. Erkekte atlamayarak kadının yaptığı ihanete ortak oluyor..

Neyse yav böyle sanki olmuşta gerçekleşmiş bir konuymuş gibi üzerine fazla düşünüp yorum yaptık, ölen ölsün kalan sağlar bizimdir :p :hi:

Geri