İğne Olma Korkusu / Tripanofobi

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
İğneye bakmamanın çözüm olduğu söylense de korkuya kapılan kişilerde bayılma durumu bile yaşanabilmektedir.
Dişçi koltuğuna oturduğunda iğneyi görüp titremeye başlayanlar da olabiliyor.
Kişi aşamadığı durumda terapi desteği almak zorunda kalabilir çünkü tıbbi yardım alması gereken durumlarda ciddi sorunlar yaratmaktadır.

ben hep ''e hadi yap sunu kurtulayim'' kafasindaydim. gozlerimle gorsem bisi hissetmezdim, ama bu aralar bakamiyorum bile. ignenin damara girdigi an cok pis aci hissediyorum.

ben hep ''e hadi yap sunu kurtulayim'' kafasindaydim, gozlerimle gorsem bisi hissetmezdim, ama bu aralar bakamiyorum bile. ignenin damara girdigi an cok pis aci hissediyorum.
İğne korkum hiç olmadı ancak kan alınırken bayılacak gibi olduğum oluyor ve o zaman da başka tarafa bakıp aşıyorum bir şekilde. Damar yolu açma işleminde bile korku duymadım ve tabii ki hemşirenin el becerisi de önemli çünkü hiç hissetmedim.

İğneden bayılan gördüm ve ciddi korku yaşıyorlar.

Benim de içim gidiyor bana yapılırken ama çokta abartılı bi şekilde korkmuyorum..

Tansiyonum düşüyor çoğu zaman ve bayılıyorum bazen damar yolu açılırken maalesef
İğne ya da kan aldırmak, serum falan değil de sonraki süreç korkutuyor
Uyarımı yapıyorum hemşirelere zaten (:

İğne yapılırken değil de kanımı çektiklerinde bi hoş oluyorum bende sanki ruhumu çekiyor

İlk damar yolu açılma deneyimimde ürkmüştüm ancak hemşire bitti dediğinde de iğnenin battığını bile hissetmediğim için şaşırmıştım.

Bu zamana kadar acemi hemşireye düşmediğim için şanslıyım. Ben çok korkarım iğne vurulmasından; dişçiden bile bu kadar korkmam, uyuşturuyor sonuçta o.

Bu zamana kadar acemi hemşireye düşmediğim için şanslıyım. Ben çok korkarım iğne vurulmasından; dişçiden bile bu kadar korkmam, uyuşturuyor sonuçta o.
Dişçi de iğne vurup uyuşturuyor ancak işlemlerden korkmuyorsun galiba.

Dişçi ile hiçbir sorun yaşamadığım halde nedense o koltuğu gördüğüm an bir panik yaşıyorum ancak zaman zaman bu korkuyu aşıyorum sonra yine ortaya çıkabiliyor.:)

Eskiden olsa oldukça irkilirdim şimdi alıştım sanırım
Yalnız kan alırken o kalın uçlu iğne denk gelince canım çok acıyor bir tek onun ağrısına dayanamıyorum :(

Eskiden olsa oldukça irkilirdim şimdi alıştım sanırım
Yalnız kan alırken o kalın uçlu iğne denk gelince canım çok acıyor bir tek onun ağrısına dayanamıyorum :(
Kan alınırken ben de başka şeyler düşünmeye çalışıyorum yoksa baş dönmesi oluşuyor.

Kan alınırken ben de başka şeyler düşünmeye çalışıyorum yoksa baş dönmesi oluşuyor.
Babam da öyle
Bayılıyor hemen

ben iğneleri yokluyorum bazen en incesini kullanıyorlar bazen kalın uçlu o kalın uçlu felaket birşey bildiğin koca çukur açıyor gibi hissediyorsun .d

İğneden değil de sonrasında şiddetli acı duyma ihtimalinden korkuluyor olabilir.

Kelime haznem'e tripanofobi terimini kazandırdığınız için teşekkürler.

İlk okula giderken üç dört kişi zor tutardı beni. Baya direnirdim.

Okulda çok korkardım,
Şimdide millete iğne yapar oldum:D
Elimde iğne ile geziyorum

Okulda çok korkardım,
Şimdide millete iğne yapar oldum:D
Elimde iğne ile geziyorum
Başkasına iğne yapabileceğime hiç ihtimal vermiyorum çünkü yanlış bir şey yaparsam endişesi duyarım ancak acil durumlarda gerekli tabii.

Geri