İdeal lider nasıl olmalı

Konu sahibi son olarak 1057 gün önce görüldü

İdeal lider nasıl olmalı?

• Dürüst,ahlaklı,şeffaf olmalı

Kullanılan: 0 0.0%
  • Kendini işine adamalı

• Diğer

• Kullanılan toplam oy
    3
Anketteki bütün şıklar mevcut olmakla beraber ilk önce ALLAH Korkusu olması lazım.
Allah korkusu olmayanın insanlara da pek menfaati olabileceğine kanaat Getirmiyorum.
Nacizane fikrim

VeRa hamıdan yaxşı olduğunu söyledi naçizane men de bele düşünürem

Bana göre tanım, "-kot pantolonlu lider" klasik yönetim biçimleri gözetmeyen, eleştirel yapıya açık, kendini güne/gündeme göre geliştiren, lider seçildiği halk ile bütüncül bir yaklaşım sergileyen biri olmalıdır. Kısaca, Mustafa Kemal ATATÜRK ilke/bakış açısı sahibi (biliyorum şuan yaşayan insanlardan bunu diyerek çok şey istiyorum.) olsun.

Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımla sohbet ederken iletişim kurabileceğiniz insanlardaki önceliklerimize gelmişti konu ve benim için önemli özelliğin dürüstlük ve adil olmak olduğundan bahsetmiştim. Özellikle adil olma kavramı ekseriyetle harika dokunuşlar getiriyor beraberinde. Asgari ilişkilerimizde dahi bu denli önemli olan kavram liderlik vasfı eklendiğinde muazzam bir bütünlük taşımaktadır. Bu noktada hak ve adaletten asla taviz vermeyen Hz. Ömer gibi bir lider olmalı diyebilirim.

İyi niyetli, samimi ve içten olmalıdır. En önemlisi; kişisel çıkarları uğruna insanları ezmeyendir, hak yemeyendir, tarafsız olandır.

Birisi ideal lider mi dedi @aycım

Son düzenleme:
Geri