İdeal lider nasıl olmalı?

Konu sahibi son olarak 969 gün önce görüldü

İdeal lider nasıl olmalı?

• Dürüst, ahlaklı, şeffaf olmalı

Kullanılan: 0 0.0%
  • Adaletten taviz vermemeli

• Şahsi menfaat düşünmemeli

• İyi diyalog kurabilmeli

• Kendini işine adamalı

• İltimas yapmamalı

• Duygularını işine karıştırmamalı

Kullanılan: 1 100.0%
  • İyi bir konuşmacı olmalı

• Kendini sevdirebilmeli

• Kullanılan toplam oy
    1
2360_3.jpg

Kendi alanında işinin uzmanu olmalı. (Her türlü ve her boyutta topluluğun bir lideri olur, bu nedenle genel olarak değerlendirdim)

Platon nun yazdigi gibi.
Adi üstünde idealist.

şeffaf olmalı bağırsağındakiler görünmeli

Bir yönetici sırlarını koruyamazsa her tür işine engel olunur. Siyaset dışı ve Fantazisiz bir örnek vereyim. Bir ihaleye girilecekse ve herkes verilecek teklifi biliyorsa. Rakipler o zaman daha düşük bir teklif verir ve ihale kaybedilir. Yönetici başarısız olur. Aile yönetiminde de aynısı geçerli. Mesela zam geldi ve tüm aile bundan anında haberdar oldu. Anında tüm aile bundan yararlanmak ister. Bir gün bile tadını çıkaramazsın. Siyasette de ülkelerin haber alma servisleri mevcut, her şeyden haberdar olabilmek için. Ve tabii rakiplerin girişimlerini engellemek için. Olaf Palme adında bir başbakanı vardı İsveç'in. Efsane başbakan. Dünyanın her yerinde herkes onu bilirdi. Her şeyi bilinirdi. Sinema çıkışı vurulmuş ve katili halen bulunamamış. Aradan tam 20 sene geçmiş. Sırrın yoksa, gücün de yok. Şeffaf olan, alınan sonuçlar olur.

sen ne anlatıyon dayı ya :D ihaleyle bozmuş kafayı

sen şeffaflığın anlamını öğren bana ondan sonra gel

Şeffeflık hesapların denetiminin uzmanlara bırakılması. Tunceli'deki Komunist başkan gibi sokağa çarşaf asmak değil. Çarşafa her şeyi yazabilirsin. Muhasebeden anlamayan herkes gerçek sanır. Muhasebeden anlayan kaç kişi var halk arasında ? Ben genel yöneticilikten söz ediyorum. Yönetici sade siyasette olmaz. İş hayatında, Apartmanda, Kooperatifte, Vakıfta, Kulüpte, Dernekte.

Geri