İdeal kot yıkama sıklığı ne olmalı?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
aynen gerçek kot yıllarca eskimeyen kumaş türü annem diyor bizim zamanımızda kotu yıkadıkça güzelleşirdi çok sık yıkamazdık gerek duymazdık :=)
Sert bir kumaşa sahip.
Bir dönem üç kot markası vardı ve üçü de kaliteliydi: Lee Cooper, Levi's ve Rifle

Rifle çok güzel bir markaydı.

@glu @Lefty @yoSun gerçek kot olarak nitelediğiniz gündelik giyim pantolonu değil işçi pantolonu idi ve uzun süre dayanması için kalın ve dayanıklı kumaştan imal ediliyordu. bu kısmın kaynağı izlediğim bir documentary.

daha sonraları endüstriyel üretim yaygınlaşınca gündelik giyebileceğimiz hafif ve çeşitli taşlamalara maruz bırakılan kotlar imal ettiler. biz şimdi onları giyiyoruz, kışlık kalın kumaşlı kotlar o bahsettiğim işçi pantolonlarına benzer, rengi solar ama kolay yıpranmaz, deforme olmazlar. bu kısmın kaynağıda benim kot fabrikasındaki gözlemlerim ve modelistlere, kalıpçılara suallerim sonucu edindiğim bilgiler.

@Sux,

Yazlık yerlerde kalın kot giymek imkansız ve ister istemez ince kumaşlar tercih ediliyor ki onlarda kolayca bol hale gelip kırışıyor.

Markasına göre değişir. Lewis kot almıştım. Milyon kez yıka ilk günkü gibi duruyordu. Ne erime ne yırtılma ne renk solması hiçbir şey olmadı. Kaliteli ise trilyon kez yıka bir şey olmaz.

neyse ki çok fazla kot tercih etmiyorum, hele sıcak havalarda hiç çekilmiyor. erkekler nasıl katlanabiliyo.... pişik olmuyorlar mı?...

neyse ki çok fazla kot tercih etmiyorum, hele sıcak havalarda hiç çekilmiyor. erkekler nasıl katlanabiliyo.... pişik olmuyorlar mı?...
Oluyor. Aşırı sıcak havada el kol şakası yapılması bile pişiğe neden olabiliyor. Bir de bu lanet şaka biçimini ikide bir yapan var ki, insanı hepten zıvanadan çıkartır. Şeriatçı gibi bunların eli kolu kesilsin diyesin geliyor. Düşüncenin kendisi de yapılan şakası da normal değil.

Kurutma makinasında kot pantolonları tamamıyla kurutursanız zamanla çürüme yapar bir kaç yıkamadan sonra yırtıklar oluşmaya başlar özellikle popiş arkası ve fermuar altları

soğuk su çok sertleştiriyor ılık ideal özellikle yırtık kot felansa saçaklanmalar çoğalacaktır

30 derece soğuk su oluyor zaten, ben biraz daha ılık 40 dereceyi tercih ediyorum ve renk koruyucu sıvı deterjanı çok az kullanıyorum. Hele ki siyahsa daha da az koyuyorum.

bu sıcaklarda fazla zorlamayın bence

Geri