İdeal duş bakımı nasıl olmalı

Katre

...
Elmas Üye
Cilt bakım rutinine sahipsiniz, peki ya duş bakım rutininiz var mı?

Düzenli duş almak, hijyeninize ve cilt korumanıza yardımcı olan en önemli aktivitelerden biridir. Haberimizde ideal duş rutininizi oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken yöntemleri ve adımları açıklayacağız.

1. İdeal su sıcaklığını ayarlayın

Çoğumuz "buharı tüten" sıcak bir duşu sevsek de, ılık veya soğuk suyla duş almak cildiniz için daha iyi aslında. Çok sıcak su, duş alırken cildinizdeki doğal, önemli yağları yok edebilir ve cildinize zarar verebilir.

2. Duş sürenizi ayarlayın

Dermatologlar, duşta çok fazla zaman geçirmek cildinizi kurutabileceğinden, duşta geçirdiğiniz süreyi en az 5 ile 15 dakika arasında tutmanızı öneriyor. Ayrıca, duş sürenizi kısaltmak, gezegen için daha iyi olan su ve enerji tasarrufuna yardımcı olur.

3. Seçtiğiniz liften emin olun

Kabak lifini seviyor olabilirsiniz ancak muhtemelen bakteriler için bir üreme alanı olduğunu bilmiyorsunuz. Nemli bölgelerde bulunan lifler, el bezleri ve banyo süngerleri muhtemelen bakteri toplarlar. Bu nedenle temiz, güzel bir cilt elde etmenize yardımcı olmak yerine aslında cildinize zarar verebilirler. Lifsiz duş alamıyorsanız birkaç günde bir çamaşır makinesine atabilirsiniz.

4. Nazik bir fırçalama

Kabak lifi yerine cildinizi arada sırada ölü deriden arındırmak için hafif bir şeker peelingi kullanın. Cildiniz için ayrıca nazik bir yüz peelingi ile peeling yapmak da iyi bir fikir olabilir ve duş onu kullanmak için mükemmel bir yerdir..

5. Cildiniz hala nemliyken nemlendirin

Vücut jeli, tıraş kremi ve diğer duş malzemelerinden durulandıktan sonra cildiniz hala nemliyken vücut losyonu ve nemlendiricisi uygulayın. Nemlendirici ürünleri ıslak cilde uyguladığınızda daha fazla nemi vücudunuza hapsedebileceğinizi unutmayın.

Plesk

Özel Üye
narin vücuduma hangi kremleri sürdüğümü, nasıl okşadığımı anlatamam burada. idealinden çok keyifli olması önemli benim için. soğuğa yakın bir su + müzik.

Son düzenleme:

Stockholm Sendromu

Özel Üye
her şeyimin planlı olması gibi, duş işim de planlı.fghdjf. aslında o kadar alışmışım ki duş rutinime, dakika tutsam ancak bu kadar sürelerini denk getirebilirim. 'şunu yapayım, bunu kullanayım' diye bir takıntım olmadı ama kullandığım ürünler çok uzun zamandır aynı: 3 ürün saçıma, 2 ürün yüzüme, 1 ürün vücuduma.

Anu

Üye
Duş alıyorum, tek bir havlu ile isi bitiriyorum.

Larien

Elmas Üye
Uzun banyoları seven bir insan olarak duş süremin 6-7 dk’yı geçmemesi yönünde doktorumdan ültimatom aldığım için tombik göbeğimle hızlı hızlı bir şeyler yapıyorum, ne yapıyorum belli değil

ismail89

Platin Üye
Yaz aylarında soğuk su ile ve en az 15 dakika duş alırım. Bu bazen günde üç kereyi bulur. Hava durumuna göre değişir. Benimki serinlemek tabiki.

Heisenberg

Gümüş Üye
Bunu da mı rutine bağlamalıyız kadınlar için işler karmaşık olabilir ama erkek adam yıkanır bir havlu ile işi bitirir jeldi kremdi bilemiyorum

Elmas Üye
oram buram kötü kokmasın diye
yıkanıp çıkıyorum işte

yoSun

ミ★ Beşiktaş ★彡
Yönetici
Developer
İnsan yaşamında en önemli şeylerden birisi. Lütfen yazın herkes duş alsın , sabahları kimsenin ter kokusunu kimse çekmek zorunda değil. Hele kokunuzu bastırmak için deo , parfüm sıkıp daha rezil bir hale bürünmeyiniz ...Toplu taşımalarda iç sesim çok şey söylüyor, dış sesim de söyler ama toplum içinde kimseyi rencide etmeyi sevmiyorum.

Üst Alt