İçtiğiniz Kahvenin İçinde Neler Olduğunu Biliyor musunuz

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Espresso: Yoğun aromalı espresso, birçok kahvenin temelidir. Karamelli frappucino'dan, vanilyalı latte'ye kadar her şeyin içinde bir 'shot' espresso vardır. Espresso sıcak suyun yüksek basınç altında sıkıştırılmış kahve çekirdeklerinin içinden geçirilmesiyle yapılır. Bir 'shot' espresso 60 mililitre kadardır.

Americano: Americano, temelde espresso'nun suyla seyreltilmiş halidir. Kıvamı normal kahve kıvamındadır ancak aroması espresso'dan hayli farklıdır.

Latte: Latte bol miktarda süt köpüğü ve birazcık da espresso'yla yapılır. Çikolata, fındık, vanilya gibi çeşitli aromalı şuruplarla tatlandırılabilir. Tercihiniz yumuşak içimli, tatlı bir kahve arıyorsanız latte size uygundur.

Macchiato: "Karamel macchiato" olarak da bilinse de bu isim çok da doğru değil aslında. Gerçek bir macchiato için bir 'shot' espresso üzerine bir top kadar süt köpüğü konur. Çok büyük bardaklarda içilmez. Macchiato'nun fincan boyutu yumruğunuz kadar olmalıdır.

Cappuccino: Cappuccino, latte'nin küçük kardeşi, macchiato'nun ise ağabeyidir. Espresso'ya eklenen süt miktarı macchiato'dan fazla, latte'den azdır.

Mocha: Mocha için çikolata şurubu, süt köpüğü ve espresso karıştırılır. Üzerine de bir ya da iki top krema eklenir.
alıntı

Bu yüzden Türk kahvesinden şaşmamalıyız.

69acd123f4ec56dfa43a22923ff5f682.jpeg

Sürekli olarak bunu sade şekilde içmekteyim ama Jacops'un da geribildirimleri fena değil gibi. İçip de beğenen var mı?

Granül kahve suda erimesi için birçok işlemden geçiyor, içmeyin bence.
Zaten gerçek kahve suda erimez.

Kahve nasil su'da erimez, hala aklim almiyor....
ben içersem nescafe icerim.
sade hayatta icemem.. sekerli olmali..
simdi gercek kahve sekerli olmaz dicekler ama bu kimin umrundakine...

69acd123f4ec56dfa43a22923ff5f682.jpeg

Sürekli olarak bunu sade şekilde içmekteyim ama Jacops'un da geribildirimleri fena değil gibi. İçip de beğenen var mı?

Kesinlikle Jacobs denemelisin. Bir arkadaşım hediye etmişti bana 3 sene önce ve o günden itibaren jacobsdan şaşmadım. Sert ve şekersiz içiyorsan büyük bir paket alarak başlayabilirsin. Nescafe markasındaki o gereksiz acılık yok.

Kesinlikle Jacobs denemelisin. Bir arkadaşım hediye etmişti bana 3 sene önce ve o günden itibaren jacobsdan şaşmadım. Sert ve şekersiz içiyorsan büyük bir paket alarak başlayabilirsin. Nescafe markasındaki o gereksiz acılık yok.

Teşekkürler Alper. Denedikten sonra buraya eklemeler yapacağım. Ve evet tabi ki sert ve şekersiz. Kahve öyle içilmiyor mu zaten. (kafama çay kaşığı fırlattılar)

aksine jacobs bana daha acı geldi. iciyorum ama nescafe gold tercih ederim

Teşekkürler Alper. Denedikten sonra buraya eklemeler yapacağım. Ve evet tabi ki sert ve şekersiz. Kahve öyle içilmiyor mu zaten. (kafama çay kaşığı fırlattılar)
Kesinlikle öyle kahve tadı almak istiyorsan. Yoksa 3in1 ile uyku açılıp ayılmıyorsun fkdkd
aksine jacobs bana daha acı geldi. iciyorum ama nescafe gold tercih ederim

Acı dediğin kahve tadıdır ama damak lezzeti sonuçta denemekten vazgeçmemeli çeşitleri

Ay ben hep mum isiginda boyle sarap ictigim icin bunlardan anlamam. Biraz da siir okuyem bari.

Hiç marka ayırmam koyu ve şekersiz olacak yumuşak içim gold mu ne onu da içemiyorum . o kadar alışmış bünye eskiden latte severdim artık içemiyorum tatlı geliyor sütü

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri