İçli Köfte

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 581 gün önce görüldü
Çok severim ama yapılması zor.tutturmak ise çok önemli

Çok güzel yaparım ,çok güzel yerim.
Yardımcıma da öğrettim sağolsun istediğimizde yapıyor

Yağda kızartılmasını sevmem ancak haşlama olanı çok seviyorum.

Kainatın en iyi yemeği. Tavuklusu, kıymalısı, bıçak kıymalısı, kuş başılısı, hamuru sadesi, hamuru salçalısı, kızarmışı, haşlanmışı, haşlandıktan sonra kızartılmışı.

Her haliyle M Ü K E M M E L.

Haşlama olanı çok hamurumsu geldi bana. Sevmedim. Kızartılmış hali daha güzel sanki.

Kızartmasını seviyorum ben deeee limon sıkıyorsun üffff müthiş

Sevemedim, ama belki iyi yapamaşıtır yapan. Belki zevklerimiz farklı.

Haşlamasını sevmiyorum kızarmışı olsa da yesek… evet evet bu saatte.

Kızartması ağır geliyor ancak haşlaması hem hafif hem de sos ile birleşince çok lezzetli oluyor.

Taa antep'e gidip denedik. Bir boka benzemiyor. Kızarmışını da haşlanmışını da yedim, ne tat var ne bir şey. Gerçekten para vermeye değmez bir yiyecek. Aynı hissi kuru patlıcan dolmasını yediğimde hissetmiştim. Bazı tatlar çocukluktan itibaren yerleşmeli damağa.

İçli Köfte deyince akla Elazığ gelir.
Diğerlerinden ayıran en önemli özelliği sadece içi değil dışıda etlidir.

Iddia ediyorum benden daha guzel yapani yoktur. Ben icine ceviz de atiyorum, disina patates...

@HosgeldinHarunAbi bilir, hasladiktan sonra özellikle soğuduktan sonra yumurtaya daldırıp yağda kızartabilirsiniz. Çok güzel olur. Haşlama sevmeyenler için harika birşey oluyor zaten kızartma sevenler için de ayrı bir alternatif.

@HosgeldinHarunAbi bilir, hasladiktan sonra özellikle soğuduktan sonra yumurtaya daldırıp yağda kızartabilirsiniz. Çok güzel olur. Haşlama sevmeyenler için harika birşey oluyor zaten kızartma sevenler için de ayrı bir alternatif.
En sevdiğim haşla+yumurtayla kızart.

Sizde bir de örok var değil mi?

Geri