içine sevgi katılmış un kurabiyesi

Konu sahibi son olarak 2992 gün önce görüldü
Başlıktanda belli olacağı gibi :p
Saka bir yana ;
Malzemeleri veriyorum yazın pls.
1 adet uzun boylu hafif kirli sakallı esmer kolları kaslı bir sevgili hfjgj:D şaka şaka

1 adet den biraz az oda sıcaklığında eritilmiş margarin.
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı buğday nişastas
2 su bardağı un
1 paket vanilya

Oda sıcaklığında erimiş margarinin içerisine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve sıvı yağımızı koyup, mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.İçine nişasta, vanilya ve elenmiş un ilave ediyoruz. Ele yapışmayacak bir hamur olana kadar kısa bir süre yoğuruyoruz. Avucunuzla bir parça koparıp tezgahta elinizle bastırarak açıyoruz. Şekilli kalıplarınızla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Ve 180 derece fırında 30 dk da pişirip soguduktan sonra üzerine pudra şekeri gezdiriyoruz.

Afiyet olsun.

Bknz;
lvJXgJ.jpg

baslik on numara olmus. goruntu de cok guzel. :)
ben ne zaman un kurabiyesi yapsam beyaz degil sari oluyor nedense. isin sirri ne, firindan vaktinde cikarmak disinda bir puf noktasi var mi?

Eline sağlık lâkin en alt köşedeki tam 1 kalp olmuş, odacıkları filan mevcut. :oy:​

3YrZvA.jpg

Yok benim sevdicegim tatlı sevmez diyenler için alternatifler sunuyoruz elbette 12 taksitle tüm Maria pastanelerinde xd

Bugün fırsat bulursam kalpli kek yapmayı düşünüyorum inşallah maşallah.

Teşekkür ediyorum bu olayı ticarete döksem falcilar kadar para kazanabilir miyim acaba ne düşünüyorsun ?:p

Tecrübelerine dayanarak güzel bir durum değerlendirmesi yap. Olabilitesi var bence. Ufak şirin bir de patisserie açarsın. Immm muhteşem geliyor kulağa :)

Bunları yaparken defnesu teyze niye kalp yapıyorsun biz kalpleri mi yiycez diyordu çocuğum jfjfjfj:d

Geri