İçine Kapanık İnsanlar Dahamı Zor Aşık Oluyor

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İçe kapanık insanlar, aşık omayı istemiyor değiller; yalnızca yalnızlığımızı seviyoruz. Hatta bayılıyoruz. Yalnızken renkleri daha farklı görüyoruz. Duraksayıp bir görüntüyü, kokuyu ya da bir yabancının yüzünü gerçek anlamda görecek vaktimiz var. Yalnızken daha çok şey fark ediyoruz; görüntüler, gözümüzün önünde sinematik görseller gibi çözülüyor. Kendi eşliğimizde olduğumuzda, zaman ellerimizin arasından kayıp gitmiyor; hiçbir şey bizi zihnimizin gezindiği yerlerden uzaklara götüremiyor. Olmamız gereken hiçbir yer yok; şov yapacak, hayallerimizden uzaklaştıracak hiç kimse yok.

İçe kapanık insanlar, aşık omayı istemiyor değiller; içekapanık insanlar, takdir ettikleri kişilerin eşliğinde vakit geçirmek istemiyor değiller. Biz yalnızca dünya ile iç içe olmaktan keyif alıyoruz. Dünyanın güzelliklerinden uzaklaştırılmadan, onu keşfedebilmeyi istiyoruz. Yalnızca bunları birlikte yapabileceğimiz birilerini bulamadık henüz; çünkü bu insanlar nadir ve tuhaflar, aynı şekilde bir yerlere takılıp kalmış durumdalar.

İşte böyle, derinlik, merak ve sessizlik ihtiyacımıza saygı duyan birilerini bulmak zor - denize beş dakikadan fazla bakakaldığımızı gördüklerinde bizi kendimizle baş başa bırakan birilerini. Evlerimizin bizim için vaha olduğunu; kitapların ve battaniyelerin, daima şehrin gürültüsünden üstün olduğunu anlayacak birilerini bulmak zor. Güzel bir yerde, yalnızca oturmanın ve nefes almanın ne demek olduğunu anlayacak birilerini bulmak zor. En az bizim kadar derin şekilde bağlanan birilerini bulmak zor. Yalnızca anlayan - kelimeler olmaksızın, açıklama, fedakarlık olmaksızın. Yalnızca anlayan.

İçe kapanık insanlar, aşık omayı istemiyor değiller; yalnızca sessizliğimize telaş getirmeyen birilerini bulmak zor. Dünya için acele etmeyen birilerini bulmak zor.
alıntı​

"Güzel bir yerde, yalnızca oturmanın ve nefes almanın ne demek olduğunu anlayacak birilerini bulmak zor. En az bizim kadar derin şekilde bağlanan birilerini bulmak zor."

Bu kısmı kendi adıma çok yaşıyorum,istanbulda boğaza indiğim de bunu çok yaşıyorum.o kadar derin bir huzur veriyor ki,orda yalnızlığın o kadar da iyi birşey olmadığını anlıyorum,el ele tutuşup o güzelliği biriyle paylaşmanın ne demek olduğunu nasıl güzel olduğunu düşünüyorum.hava farketmeksizin bunu hafta da bir yapıyorum.en azından huzur veriyor.

Yalnız olmak, kişisel bir tercih ise sorun olmaz fakat kişi kendini ifade etme konusunda sıkıntı yaşadığı için yalnız kalıyorsa ortada problem var demektir.

Yalnız olmak, kişisel bir tercih ise sorun olmaz fakat kişi kendini ifade etme konusunda sıkıntı yaşadığı için yalnız kalıyorsa ortada problem var demektir.
Yalnizca anlayan demis yazida.

beni açamadınız ya
ben ona yanıyorum

Kendileri ile aynı çizgide birini bulsalar bile yine iletişimsizlikten bir araya gelemeyeceklerdir, sence de öyle değil mi?
Biraz sert cikmisim gibi.

Ayni cizgide olmak,ayni olmak anlamina gelmiyor Haklisin.
Iletisimsizlik ilk anlarda belli olur diye düsünüyorum.Cok konusan insanlar var anlam veremedigim.Az konusanlar var bir cok anlam yükledigim.

Yalniz kalma ihtiyaci anlik bir mesele galiba.Sürekli yalniz kalmak zordur.En fazla 3 4 sene.Karsidaki muhatap degilse bile o konuda anlayis göstermeli diye düsünüyorum.Icine kapanikliginin bir nedeni vardir.Anlamaktan kastim buydu.
Yoksa belirli bir mesafe koymus insani illa da icini döktürecegim diye calismak,bana göre onun özgür iradesine girmektir.Ihtiyaci oldugunda onun birini dinlecegini bilmesi kaafidir bana göre.

Isin asli su; böyle insanlarin gizemli oldugu düsünülür.Iste o an dista kalan insanlarin merak duygusu uyaniyor.Didikleme pesine düsüyorlar.Belki böylelikle bir cok seyi kirip dökecekler.
Saygisiz bir tavir aliniyor.

Sanirim saygi görürler ise acilabilirler.
Yazida da o belirtiliyor zaten.Inceden.

Ah bu insanlar @Süreyya cığım ne yalnız kalana huzur verirler ne de ilişkisi olana...
İnsanlar birbirinin hayatına bu kadar dahil olmasa aslında her şey çok daha kolay ilerleyecek fakat olur mu? Senin yaşadığın hayatı, senden daha iyi bilen birileri her zaman vardır ve onların tavsiyeleri olmadan da yaşamana asla imkan vermezler.:)

@ArifÇ. gibi dışa dönük olup burnunuz ısırılacağına ya da iki ayrı evde, evlerin bir odasından diğer odasına geçip el sallamak sureti ile aşk yaşayacağınıza hiç aşık olmayın daha iyi...
Arif, burun ısıran kadından yakayı iyi kurtarmış fakat farkında değil.:)

Son düzenleme:
@ArifÇ. gibi dışa dönük olup burnunuz ısırılacağına ya da iki ayrı evde, evlerin bir odasından diğer odasına geçip el sallamak sureti ile aşk yaşayacağınıza hiç aşık olmayın daha iyi...
Arif, burun ısıran kadından yakayı iyi kurtarmış fakat farkında değil.:)
Ya ben dışa dönüğüm ama bence dışa dönük insanlar daha zor aşık oluyor. Çünkü "sanmak" diye bir olay var. Sürekli sanarken aslında olması gerekeni erteliyoruz. :)

ohoo ice kapanik insanlar hep asik. Platonik ask bagimlilari. Yillardir da ask acisi cekerler, bundan zevk alirlar. Tabi bizler haberdar degiliz bu durumlardan. Bu kisiler asik olduklari insana ilk adimi atmis olsalar.. Anca oyle haberdar olurduk ne yasadiklarindan ve hissettiklerinden. Hmm.. veya sair olsalar, ozaman da haberdar olurduk ne hissettiklerinden

Kadınında erkeğinde içine kapanığı hiç çekilmez ne varsa dışa vuracaksın içinde kalıp dert olacağına çıksın mert olsun..

Geri