İçimizdeki kötülük

Konu sahibi son olarak 4016 gün önce görüldü
Her insanın içinde bir kötülük var mıdır? İnsanlar kendilerini iyi gösteren birer maske mi takıyor?

Vardır tabi, herkesin nefsi var bazen nefsine uyduğunda istemeden de olsa birilerine zarar verebiliyor.Önemli olan kendi yaptığının farkında olması ve kendini değiştirmesi.Hangimiz Meleğiz ki?

PaRSa o da bi kötülük tabi
Mueddeb bir yerde okumuştum insanlar suç işlerken veya bir kötülük yaparken düşünmüyorlarmış ne yaptıklarının farkında değillermiş

saf iyiliğin ve koşulsuz sevginin sadece bebeklerde olduğuna inananlardanım.

Vardir diyorum.

Ben aslen iyiyim ama içimde kötülük kalmış. Resmen aşıladılar...

O zaman şöyle bir sonuç çıkarırız her insan bebekken iyiydi fakat yaşadığı çevre onu kötü yapmış peki milgram deneyi var bileniniz var mı

Nefis tek başına yeterken birde bunun cini, ifriti, şeytanı var, Allah yardımcımız olsun. :(

Çıkarlar çakışmaya görsün kırk yıllık dostuklar yalan insanlar duman olur. Her insan bencildir bu kiminde fazla kiminde karar..

dengeyi tutturamadığınız oranda kötü olursunuz ama kime göre ;)

İnsanın kendi nefsi bir nevi kendi şeytanı değil mi aslında
Orası öyle tabiki ama bunun yanında işlenen günahlardan musallat olanlar var vücuda. Ruhsatı kapan giriyor vücuda. Artık şeytan mı girer , cin mi girer , ifrit mi girer Allah bilir.

Üzerinde sayfalar yazılası bir konu bu aslında lakin fazla vaktim yok ..
Sky fark edemediğiniz bir açıdan bakmış konuya .. Bende o açıdan bakmaktayım ..
İnsanı melekten ayıran farkı NEFSİ, şeytandan ayıran farkı RUHUDUR ..
ALLAH kendi nurundan bir parça koymuştur insana ama o parçayı bulup fark edebilelim ve doğru şekilde kullanabilelim diye de AKLI bahşetmiştir amaaaa NEFSİ de vererek işimizi zorlaştırmıştır ..
Nefis cinlere ve şeytanlara anten görevi görür ..
Aklın sinyallerini bozdukları vakit nefis üzerinden kendi yayınlarını yaparlar ve bizlere istedikleri filmi izlettirirler YANİ İSTEDİKLERİNİ YAPTIRIRLAR ..
Buradan şu sonucu da çıkartmamak gerek ama .. Bizim hiç suçumuz yok bütün suç şeytan ve cinlerinin ..
YOK ÖYLE BİR ŞEY ..
Aklın sorumluluğunu üstlenmek insanın vazifesidir ve bu vazifeyi yerine getiremeyen insan da ALLAH katında suçludur .. ALLAH insana aklı, ruhu, nefsi ve iradeyi vermiştir .. ŞEYTANIN İSE TEK YAPABİLDİĞİ VESVESE vermekten başka bir şey değildir .. Dolayısıyla vesveseye yenik düşmenin suçunu da şeytana yükleyemeyiz ..

BÜTÜN İNSANLAR MUSALLAT ALTINDADIR AMA BUNUN İKİ ÇEŞİDİ VARDIR .. AĞIR VE HAFİF MUSALLAT .. Hafif olanına vesvese ağır olanına Cinnet de diyebiliriz ..

PaRSa o da bi kötülük tabi
Mueddeb bir yerde okumuştum insanlar suç işlerken veya bir kötülük yaparken düşünmüyorlarmış ne yaptıklarının farkında değillermiş

Büyük kötülüklerde öyledir belki ama ufak tefek şeylerde insan bilinçli olarak da kötülük yapabilir. Bazen bile isteye karşımızdakini üzeriz sırf canı yansın diye.Ondan bahsettim aslında ben

Büyük kötülüklerde öyledir belki ama ufak tefek şeylerde insan bilinçli olarak da kötülük yapabilir. Bazen bile isteye karşımızdakini üzeriz sırf canı yansın diye.Ondan bahsettim aslında ben

Ben hiç birinin canı yansın istemedim bilerek siz nasıl can yakiyorsunuz hanimefendi

Ben hiç birinin canı yansın istemedim bilerek siz nasıl can yakiyorsunuz hanimefendi

Benim canımı yakanın canı yansın isterdim ben mesela, bunu dışa vurmasamda içimden geçerdi. Herkes bana vursun bana kötülük yapsın aman onlara birşey olmasın hep mutlu olsunlar diye düşünecek kadar mükemmel biri değilim malesef beyefendi=) Demekki kötü kalpliyim ben

Ben hicbir insanin tek karakterde olduguna inanmiyorum.
Maske takmak neden klişede hep 'ikiyuzluluk' olarak adlandirilir ki?
-Zayifsindir, guclu gorunmek icin maske takarsin.
-Guler yuzlusundur, uzak kalmak icin maske takarsin.
-Agliyorsundur, gulmek icin maske takarsin.
Cok daha fazlasi..
Evet, benim onlarca yuzum var, her sabah yikamaktan yoruldugum.
Guclu gorunmek zorundayim..

Kotuluge gelince.. Herkesin mecburi icinde tasidigi bi' yeti bu.
Kimisi bunu icinde bastirip tursu eder, kimisi kotulugunu paylasacak kadar comerttir.
Mesele bunu ne yonde kontrol ettigi ya da 'edemedigidir.'

Insanoglu olaraktan her naneyi yeme anatomisine sahibiz..
Dusmana asik, aska dusman, kardesi hor, yabanciyi yar gorebiliriz.

Insan kendini, beynini kontrol edebilmeli.
Ben bunu yapiyorum..

Geri