IBAN'la 1,5 milyar TL'lik ticaret yaptığı belirlenen 250 mükellefe toplam 250 milyon TL vergi cezası uygulandı

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Hazine ve Maliyet Bakanlığı, IBAN'la 1,5 milyar TL'lik ticaret yaptığı belirlenen 250 mükellefe toplam 250 milyon TL vergi cezası uyguladı. Ceza yiyen mükelleflerin arasında; üç büyük ilde şubesi olan lüks bir restoran zinciri, değerli taş ve kuyumculuk alanında faaliyette bulunan bir markanın şubesi, büyük bir yedek parça alım satım işletmesi, düğün-organizasyon işletmeleri, araç alım-satımı yapanlar ve sosyal medya fenomenleri yer aldı.

ceza önemli değil, ceza kesersin de tahsil edebiliyor musun ben ona bakarım.

Hesaba el koyulur, yine kesilir. Önemli olan niyet ve kararlılık.

İnsan gibi vergi iste versin adamlar
Sen gavura tefeci faizi borclan.
Parayı da zaten zor geçinen esnafa kilitle yüzde kırkbeş vergi oranıyla

Bu cezayı yiyen adam yarın yine oy veriyor bunlara. İşte bu başka bir bilimin konusu.

Bu cezalar sanırım piyasada bir korku yarattı. Hayattında değil e-fatura, elektrik faturası dahi görmemiş, hasbelkader görse dahi ne olduğuna anlam verememiş bir tanıdığım geçenlerde "Faturasız iş yapmayız biz :emoji_smirk:" pozu kesti bana.

Bu arada düşük gelirli yurttaşın yakasına yapışacağınıza hiçbir şekilde vergi, fiş, fatura kesmeyen berberleri falan bir yoklayın. Asgari ücretlinin artık iyiden iyiye gtüne yapışmış midesinden başka bir şeyi kalmadı. Aldığı maaşlarla karın tokluğuna dahi yaşamayacak insanların yakasına vergi vergi diye yapışmak yerine vergiden kaçınan minik, mini minnacık esnafımızı az bir dürtseniz hiç fena olmaz.

Geri