İban numarasını ezbere bilen insan

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Gören de özel yetiştirilmiş ajan filan zannedecek bu arkadaşları “gördüğüm yazıyı/sayıyı unutmam” vs diye. Genelde bu tipteki insanların hayattaki en büyük “meziyetleri”, sözde övündükleri şeyler bu tür saçma sapan şeyler olur. Donanımhaber ölücüsü muhtemel olması bir yana, bir insan neden bunu ezberleme ihtiyacı hisseder onu da anlamıyorum.

Tanım : Umut Sarıkaya’nın “dünyanın en gereksiz adamı” tanımlamasındaki tiplemeleri hatırlatan konu başlığı..

(Şu iban numaramı ezberleyeyim de belki kızın biri o an görür de “ne kadar cool bir erkek” der)
IMG_8676.jpeg

Ben eşimin telefon numarasıni 5 senede ezberledim
Hacim ne diyon yaaa

Vatandaşlık numaramı bile mecbur kalıp ezberlemiştim ve IBAN ile hiç uğraşamam.

İban değil de kart üstündeki numarayı ezberledim internet alışverişinde çok kullandığım için…

Ibani birak 25 yil onceki yakin cevremin ev telefonunu bile hatirliyorum. Ailemin vatandaslik numarasina kadar ne kadar gereksiz sey varsa ezberlemisim :emoji_weary:

Köyde bir çok ailenin telefon numarasını yakınlarımın telefon numarasını ezberebiliyordum önceden. Şimdi kendi numaramı söylerken karıştırıyorum. Yapay hafızalar çıktıydı mertlik bozuldu kendi hafızalarımızı kullanmaz olduk

Bu düpedüz saykoluk…

• Kahkaha
Tepkiler: ne
niye gerek duyulmuş acaba… ben hiç düşünmedim bile ezberlemeyi.

Boşuna uğraşan insan. Yıllardır cep telefonu numarası üzerinden para transferi yapılabiliyor. Halihazırda bildiği bir şey ile yapılabilecek bir husus yerine hiç gereği olmayan anlamsız bir şeyi ezberlemek bir parça işgüzarlık ve çokça şovmenlik....

Boşuna uğraşan insan. Yıllardır cep telefonu numarası üzerinden para transferi yapılabiliyor. Halihazırda bildiği bir şey ile yapılabilecek bir husus yerine hiç gereği olmayan anlamsız bir şeyi ezberlemek bir parça işgüzarlık ve çokça şovmenlik....
Ya da hipertimezi

Daha cep telefonumun numarasını doğru dürüst ezberleyemedim İBAN asla olmaz. Ben cool değilmiyim şimdi ahsjsjjdg?

Sürekli iban veriyor ise yani şöyle de olabilir işletme sahibidir düzenli kira alıyordur mülklerindenn ne bileyim ya

Geri