I am Legend 2

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
“Ben Efsaneyim 2” Filmi, Kitabın Alternatif Sonuna Geri Dönecek

Ben Efsaneyim 2 filmi geliştirme aşamasında. Will Smith ve Michael B. Jordan’ın rol alacağı “I am Legend 2”, kitabın alternatif sonunu takip edecek.

Ben Efsaneyim 2 filmi hakkında yeni detaylar Oscarlı senarist Akiva Goldsman’dan geldi. Yeni I am Legend yapımı, kitabın alternatif sonuna odaklanacak.

Bilimkurgu ve korku türlerinde kalem oynatan Richard Matheson’ın 1954 yılında yayımlanan I am Legend kitabı, son olarak 2007 yılında Francis Lawrence (Constantine, Cathing Fire) tarafından beyaz perdeye taşınmıştı. Eser öncesinde 1964’te The Last Man on Earth ve 1971’de The Omega Man isimleriyle sinemada yer bulmuştu.

Şimdi ise bir süredir hakkında konuşulan I am Legend 2 için bazı detaylar paylaşılmış durumda. 2007 yılında vizyona giren yapım, bir salgında insanlığın çoğunun yaşamını yitirmesi ve geri kalanların vampir benzeri canavarlara dönüşmesiyle başlıyor ve dehşet dolu bir hayatta kalma hikâyesine odaklanıyordu. Devam filminde, Will Smith’in de kadroda yer alması ilk yapımın finali hakkında bazı soru işaretlerini ortaya koyuyordu. Akiva Goldsman, bu soruyu giderecek bazı açıklamalarda bulundu.

A Beautiful Mind ile Oscar alan, Constantine, The Da Vinci Code, Firestarter, The Dark Tower gibi yapımlarda görev alan Akiva Goldsman, yeni filmin kitabın alternatif sonuna dayanacağını doğruladı.

“Ben Efsaneyim 2” Filmi İlkinden Yıllar Sonra Başlayacak

Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav, şirket bünyesinde önemli revizyonlara imza atarken Goldsman’ı da I am Legend’ın devamı için görevlendirmişti. Goldsman, devam macerasına dair ağzını sıkı tutsa da filmin orijinalin dayandığı Richard Matheson romanını takip edeceğini doğruladı.

“Yapım, ilk filminden birkaç on yıl sonra başlayacak. Bu sıralar The Last of Us dizisine takıntılıyım. Dünyanın kendisine ait olanı nasıl geri kazandığını görüyorsunuz. İnsanın birincil kiracı olmaktan uzaklaştığı durumlarda neler olacağını sormaktan daha güzel ne var?”

Goldsman Ben Efsaneyim 2 filminin New York’a ağırlık vereceğini kaydederken sözlerine şöyle devam etti:

“Empire State Binası’na tırmanacaklar mı bilmiyorum, olasılıklar sonsuz. Orijinal Matheson kitabına odaklanıyoruz. Filmde yayınlanan sonun aksine, alternatif sona geri dönüyoruz. Matheson’ın bahsettiği şey, insanın baskın tür olarak gezegende geçirdiği zamanın sona ermesiydi. Bu, keşfetmesi gerçekten ilginç bir şey. Orijinal metne daha sadık olacağız.”

Yapımın kadrosunda Will Smith ile birlikte Michael B. Jordan da yer alacak. Devam filmi hakkında henüz daha fazla ayrıntı yayınlanmadı.

Ben-Efsaneyim-2-Kitap-662x352.jpg

• Beğen
Tepkiler: Sim
Will Smith, I Am Legend 2 Hakkında Konuştu

Ünlü aktör Will Smith, Oscar ödüllü filmi I Am Legend“ın devam filmi olan “I Am Legend 2” için geri döneceğini doğruladı. Will Smith, Michael B. Jordan ile birlikte başrolleri paylaşacakları bu devam filminin senaryosunun tamamlandığını belirtti ve projenin detaylarına dair bazı ipuçları verdi.

Michael B. Jordan’ın Rolü ve Senaryo Detayları

Smith, Suudi Arabistan’da düzenlenen Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali’nde projeden bahsederken, Michael B. Jordan’ın filmdeki rolü hakkında bilgi vermedi ancak Jordan’ın gizemli bir karakteri canlandıracağı daha önce açıklanmıştı.

Senaryo konusunda ise Smith, henüz çok fazla detay veremese de, I Am Legend‘ın alternatif bir sonunu takip edeceğini ve karakterin orijinal filmdeki ölümünü göz ardı edeceğini doğruladı.

Francis Lawrence Yönetmen Koltuğunda

Devam filminin yönetmen koltuğunda ise orijinal filmin yönetmeni Francis Lawrence oturacak. Senaryoyu ise Akiva Goldsman kaleme alacak. Goldsman daha önce, I Am Legend 2‘nin ilk filmden birkaç on yıl sonra başlayacağını ve orijinal kitap ve filmin yayınlanan sonundan farklı olarak alternatif bir sona odaklanacağını belirtmişti.

Oyuncu Kadrosu ve Geri Dönüşler

Filmde Will Smith’e eşlik eden oyunculardan Alice Braga, Chalir Tahan, Dash Mihok, Emma Thompson ve Willow Smith bulunuyordu. Henüz resmi bir geri dönüş onayı almasa da Alice Braga, Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada, I Am Legend 2 için tekrar bir araya gelmeyi umut ettiğini belirtti. Braga, Akiva Goldsman’ın harika bir yazar olduğunu düşündüğünü ve projeye devam edilmesini umduğunu ifade etti.

Vizyon Tarihi Belirsiz

I Am Legend 2’nin vizyon tarihi henüz belirlenmiş değil. Ancak Will Smith’in ve diğer oyuncuların geri dönüşü, hayranları heyecanlandırmaya yetiyor. Film, orijinalin başarısını devam ettirebilecek mi, izleyicileri nasıl bir hikaye bekliyor, zamanla daha fazla detayın ortaya çıkması merakla bekleniyor.

• Beğen
Tepkiler: Sim
İlki güzeldi. İkincisi daha güzel olur umarım :emoji_sunglasses:

başıma bir şey gelmeyecekse eğer ben filmi beYenmemiştim. hiç de ismiyle müsemma bi film değildi

Filmi bir de su sekil de izleyin hocam.Her seyin oldugu,lakin sizden baska hic kimsenin olmadigi bir dunya'da,bir amac ugruna ve akli melekerinizi koruyarak hayatta kalabilir miydiniz?

Will Smith "I am Legend 2" Hakkında Konuştu: "Bence İyi Görünüyor"

Smith, "I am Legend" (Ben Efsaneyim) devam filmi için Michael B. Jordan ile bir araya gelecek.

Will Smith'in kıyamet sonrası gerilim filmi "Ben Efsaneyim"in (I am Legend) devamı için Michael B. Jordan ile iş birliği yapacağı yaklaşık iki yıl önce duyuruldu.

Sonrasında projenin gidişatı hakkında çok fazla bilgi paylaşılmaması, hayranların devam filminin geleceğini merak etmesine yol açsa da rahatlatan açıklama Smith'ten geldi.

"Bad Boys: Ride or Die" filminin tanıtımı için Entertainment Tonight'a konuşan aktör, kendisi ve Jordan'ın "Ben Efsaneyim 2"den vazgeçmediklerini açıkladı:

"Yaklaşık bir ay önce birlikte birkaç hafta geçirdik. Bence iyi görünüyor. [Bazıları] gerçekten sağlam fikirlerimiz var... Birlikte beyazperdeye çıkacağımızı düşünüyorum. Bu adam gerçek, bu yüzden bunu yapmayı çok isterim."

2007 yapımı filmde Smith, dünyadaki sözde son adam olan Dr. Robert Neville'i canlandırıyor. Neville, günlerini insan nüfusunun büyük bir kısmını yok eden virüsü yok etmeye yardımcı olacak bir tedavi bulmaya adamıştır. Sonunda dünyada yalnız olmadığını keşfetmesi devam filmi için birçok olasılığın kapısını açıyor.

Neville'in "I am Legend"in sonunda ölmesi ise filmin alternatif sonunun, yani Neville'in hayatta kaldığı son sahnenin kabul edilmesiyle mümkün olacak.

Smith ve Jordan, Akiwa Goldsman'ın yönetmesi planlanan projede hem birlkte rol almayı hem de yapımcılığı üstlenmeyi planlıyorlar.

“I Am Legend 2” Yönetmeni Belli Oldu: Will Smith’li Zombi Filmi Alternatif Sonla Devam Ediyor

I Am Legend 2 filmini Steven Caple Jr. yönetecek. Başrolünde Will Smith’in yer aldığı kıyamet temalı bilimkurgu filmi, alternatif son sonrasında yaşananları konu alacak.

I Am Legend 2 yönetmeni ve nasıl şekilde ilerleyeceği 2024 San Diego Comic-Con etkinliğinde ortaya çıktı. Başrollerinde Will Smith ve Michael B. Jordan’ın yer alacağı yapım, hikâyesine ilk filmin DVD versiyonunda yer alan “alternatif son” ile devam edecek.

Warner Bros., I Am Legend 2 için yönetmen koltuğuna Steven Caple Jr.’ı getirmeyi planlıyor. Henüz resmi bir anlaşma imzalanmamış olsa da, stüdyonun birkaç yönetmenle görüşme yaptığı ve Caple Jr.’ın ön plana çıktığı belirtiliyor. Caple Jr.’ın daha önce Michael B. Jordan ile Creed II filminde birlikte çalışmış olması, bu seçimde etkili olmuş gibi görünüyor.

Filmin senaristi ve yapımcısı Akiva Goldsman, Comic-Con etkinliğinde yaptığı açıklamada, Will Smith ve Michael B. Jordan ile bir araya gelerek senaryo üzerinde çalıştıklarını ve ikinci taslağı tamamladıklarını söyledi. Goldsman panelde şunları söyleyerek merak uyandırdı:

“Dünya, muhteşem ve heyecan verici bir şekilde geri dönüyor. Bu, hepimiz için harika bir oyun alanı olacak – babanızın bildiği I Am Legend olmayacak.”

I Am Legend 2 Filmi Alternatif Sondaki Robert Neville Karakteriyle Maceraya Devam Edecek

İlk filmin yönetmeni Francis Lawrence’ın çektiği ve dünya çapında 585 milyon dolardan fazla hasılat elde eden 2007 yapımı I Am Legend’ın alternatif sonunda, Will Smith’in canlandırdığı Robert Neville karakteri hayatta kalıyor ve zombilerin hüküm sürdüğü bir dünyada insanlığın durumu pek de iç açıcı görünmüyor. Devam filmi işte bu noktadan sonrasını ele alacak. Kıyamet sonrası New York’un 30 yıl sonraki halini gösterecek olan film, beklenmedik bir şekilde doğanın ve şehrin yeniden canlanışını anlatacak gibi görünüyor.

Projenin yapımcılığını üstlenen isimler arasında Jordan ve Elizabeth Raposo (Outlier Society), Smith ve Westbrook Studios Eş Başkanı/Sinema Bölümü Başkanı Jon Mone, Ryan Shimazaki, Akiva Goldsman ve Greg Lessans (Weed Road Pictures) bulunuyor. James Lassiter ise yürütücü yapımcı olarak görev alacak.

Caple Jr., önceki yaz Paramount için Transformers serisine yeni bir soluk getirmeyi başarmıştı. Transformers: Canavarların Yükselişi, 61 milyon dolarlık açılış hasılatıyla birlikte toplamda ABD’de 157 milyon dolar, dünya genelinde ise 438.9 milyon dolar kazanç elde etti. Yönetmenin kariyerindeki diğer önemli projeleri arasında 2013’te HBO’nun Kısa Film Yarışması’nı kazanan A Different Tree ve 2016 Sundance Film Festivali’nde gösterilen ilk uzun metrajlı filmi The Land bulunuyor.

I Am Legend 2 Ne Zaman Yayınlanacak?

I Am Legend 2, Will Smith ve Michael B. Jordan’ı ilk kez beyaz perdede bir araya getirecek. Henüz resmi bir vizyon tarihi açıklanmayan filmin nasıl bir tepki alacağı ise şimdiden merak konusu.

Geri