Hz. Süleyman'ın karıncası

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Hz. Süleyman'a itaat eden karıncadır. Hz. Süleyman ordusuyla karıncaların yoğun olduğu Neml vadisine geldiğinde, karıncaların reisi karıncalara seslenir, yuvalara girmelerini, Hz. Süleyman'ın ordusu fark etmeden kendilerini ezebileceğini söyler. Uzaktan bunu işiten Hz. Süleyman, tebessüm edip karıncalar yuvalarına girene kadar ordusunu tutar.

Yaa.

image.png

2023 yılında iliştirmiştim

jxrq-_MRvca.jpg

Hangi dili konuşmuşlar, Hz Süleyman karınca dilini mi biliyormuş.
Neyse bilgi bilgidir, öğrendik işte. Paylaşım için teşekkürler.

Benim karıncalar daha itiatlı ajskdhhg

Ben bu olaya şahidim..neml vadisinde tüylü gergedan avlarken Süleyman ile karıncanın konuşmasına şahit olmuştum! Yalanım varsa Yehova çarpsın

Hz. Süleyman'ın krallığında yaşayan bir adam çarşıda Azrail'le karşılaşır ve korkudan ödü bir yerlerinde patlar.
Adam, Azrail'le karşılaşınca ne yapacağını şaşırır, koşa koşa Hz. Süleyman'dan yardım istemeye gider.
"Padişahım, ben az önce Azrail'le karşılaştım ve bana öyle bir baktı ki, canımı alacağından korktum. Yalvarırım rüzgara emret, beni Hindistan'a götürsün." der. Hz. Süleyman adamın haline acır ve rüzgara emreder, adam Hindistan'a savrulur.
Ertesi akşam Hz. Süleyman sohbet için eşrafı toplar ve Azrail'in de orada olduğunu görür. "Dün bir adama öfkeyle bakmışsın, sebebi nedir?" diye sorar.
Azrail , "ben ona öfkeyle bakmadım, çarşıda karşıma çıkınca şaşırdım. Çünkü Allah, o kulunun canını Hindistan'da almamı emretmişti. Çarşıda görünce, 'bu adam bir günde Hindistan'a nasıl gider?' diye düşündüm."

Mesnevi'den bir hikaye, aklıma geldi. Okuyun da imana gelin, münafıklar.

Geri