Hz. Peygamber (s.a.v) Miraç Gecesi Cennet ve Cehennemde Neler Gördü

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Miraç Gecesinde Neler Oldu?

muhammedbyraneemhayjpg-728x728.jpg

Kuran'a ve Hadis kitaplarından rivayet edilenlere göre Hz. Peygamber (s.a.v) Burak isimli bir binekle önce Beytü'l Makdis'e vardı ve oradan göğe çıkarıldı. Her bir kademede peygamberlerden biriyle görüştü ve melekleri gördü. Ardından cennet ve cehennem gösterildi, Sidre-i Müntehâ'ya geçti, ve Allah'ın melekût âleminden bir çok şeyler gördü. Nihayet beş vakit namazın farz kılınması emri ile aynı gecede geri döndü.

Cennet Nasıldı?

isra-mirajjpg-728x728.jpg

Hz. Peygamber'in (s.a.v) şöyle anlattığı rivayet ediliyor. "Cennet ortasında bir ırmak gördüm. Arş'ın yukarısında akar. Bir yerden su, süt ve bal çıkar. Asla birbirine karışmaz. İçindeki taşlar cevahir, balçığı anber, otları za'feran idi. Etrafına gümüş bardaklar koymuşlar, sayıları gökteki yıldızlardan ziyade idi. Çevresinde kuşlar olup, boyunları deve boynu gibi idi.

isra1jpg-728x728.jpg

Irmağın kenarında çadırlar gördüm. Cümlesi inci ve yakuttan idi. O çadırlarda huriler gördüm. Yüzleri güneş gibi parlar idi. Derlerdi ki: "Biz sevinçli ve neş'eliyiz. Bize hiç üzüntü gelmez. Biz gençleriz, hiç yaşlanmayız. Biz iyi huyluyuz, hiç kızmayız. Biz hep böyleyiz, hiç ölmeyiz."

Cehennem Nasıldı?

hadis-cehennemjpg-728x728.jpg

Peygamber (s.a.v) in şöyle anlattığı rivayet ediliyor. Cebrail elimi tutup, Cehennem'in en büyük meleği Malik'e götürdü. Malik, Cehennem'in tabakalarını açtı. Yedi tabakanın hepsini gördüm.

Yetim Malı Yiyenler

0ed0a5f0703cc779c24ad4978d8cb99781c58bjpg-728x728.jpg

Sonra baktım bir toplum gördüm ki, dudakları deve dudağı gibiydi. Onlara bir takım memurlar görevlendirilmişti, dudaklarını kesiyorlar ve ağızlarına ateşten bir taş koyuyorlar. Cibril; "Yetimlerin mallarını haksızlıkla yiyenlerdir" dedi.

Dedikoducular ve Fitneciler

plugin-options-hell1jpg-728x728.jpg

Sonra baktım bir toplum vardı ki, derilerinden sırım kesiliyor ve ağızlarına tıkılıyor. Ve yediğiniz gibi yiyiniz deniliyor. Ve bu onlara en iğrenç bir şey oluyor. "Ey Cibril! Bunlar kimler?" dedim. "Bunlar o koğucular, fitnecilerdir dedi.

Zinakarlar

cehennemdendehsetmanzaralari13437273460h909127jpg-728x728.jpg

Sonra baktım bir toplum var ki, önlerine bir sofra kurulmuş, üzerinde benim gördüğüm etlerin en güzellerinden kebaplar var, etraflarında da leşler var. Onlar, o güzel etleri bırakıp bu leşlerden yemeğe başladılar. Cebrail; "Bunlar zinakarlar" dedi. "Allah'ın helal kıldığını bırakırlar da haram kıldığını yerler."

1x1a.gif

Namaz Gönderiliyor

maxresdefaultjpg-728x728.jpg

Miraç'ın müslümanlar açısından önemli yanlarından birisi de Hz. Peygamber (s.a.v) aracılığıyla insanlara 5 vakit namazın gönderilmiş olmasıdır.

alıntı

Yetim Malı Yiyenler

Sonra baktım bir toplum gördüm ki, dudakları deve dudağı gibiydi. Onlara bir takım memurlar görevlendirilmişti, dudaklarını kesiyorlar ve ağızlarına ateşten bir taş koyuyorlar. Cibril; "Yetimlerin mallarını haksızlıkla yiyenlerdir" dedi.

*
İlahi adaleti bekliyoruz.

[YOUTUBE]vIbZ_J0Is2A[/YOUTUBE]

bu zatın bazı konularda mücadelesi doğrudur ama başkaları nasıl biliyorsa bilmediğini iddia ediyorsa ona da vahiy inmedi sonuçta yani kendi kelimelerini kullanması biraz üzücü

sonuçta her şey Kuran ile de direk verilmemiştir farklı yollarda gösterilmiştir mesela size bir örnek vereyim Kuranda kurban kesmek ne bileyim sünnet olmak gibi şeylerde geçmez bildiğim kadarıyla ama bunları yaparız değil mi? Nedenini de söyleyeyim bunları yaparız çünkü Kuranda HZ.İbrahimin halef seçildiğini ve onun yaptıklarını uygulayın ona uyun diye bir ayet vardır( Kurban kesip ve sünnet olan ilk kişidir.)demek istediğim bazı şeyler direk Kuranda verilmez ama siz kuranda yok yapmam deyipte geçebilirsiniz

Kuran Allah'ın kelamı diye itaat ederiz başkaların görüşü diye değil isteyen herkes istediğine inanabilir hurafe ve uyduruk hadisler kültür dini beni bağlamaz herkes kendinden sorumludur ben Allah'ın öğütlerini alırım Kuran'da ne geçiyorsa Peygamber gaybı bilmez gelecekten te haber vermez kendisi de açıkça izah ediyor bende sizin gibi beşerim onun sözleri diye ortalıkta dolanan bir sürü rivayetler sözler var o hadisler yanlışlar yüzünden bir sürü insanlar zarar acılar gördü .

Geri