Hz. Muhammed Mustafa S.A.V.

Konu sahibi son olarak 4442 gün önce görüldü
.Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed.

*Son peygamber.

*Söylediği sözler ve örnek yaşantısı bizler için sünnettir.

*Son duasını kıyamet gününde ümmetine şefaat için saklamıştır.

* Son ve en kudretli peygamberdir.
* Allah rasuludur, ümmetiyiz.
*Bana göre bir devrimcidir. Arap yarımadasındaki haksızlıklara karşı hep direnmiştir.

Allahümme salli ala seyyidina Muhammed.
-Gönüllerin sultanı
-Bitmeyen özlem
-En güzel örnek
-Hayran kaldığım aşık olduğum...

Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) her zamanda, her memlekette, yani dünya yaratıldığı günden, kıyamet kopuncaya kadar, gelmiş ve gelecek, bütün varlıkların, her bakımdan en üstünüdür. Hiç kimse, hiçbir bakımdan Onun üstünde değildir. Bu güç birşey değildir. Dilediğini yapan, her istediğini yaratan, Onu böyle yaratmıştır. Hiçbir insanın Onu medh edecek gücü yoktur. Hiçbir insanın, Onu tenkîd edecek iktidârı yoktur. Bu birkaç günlük hayat, eğer O’na tâbi olarak geçirilirse, saadet-i ebediyye, sonsuz kurtuluş umulur

Kendisini eleştirenlerin parası için yaşça büyük kadınla evlendiğinden, bir düzine karısından, 9 yaşında kızla birlikte olduğundan, okuma yazma bilmemesinden ya da evine gelecek misafirin gidiş saatinin ayetle bildirilmesinden bahsederek yanlış yaptığını, işin magazin kısmında kaldığını düşünüyorum.

Eleştirilecekse bugün birçok insanın içselleştirdiği ahlâki değerlerin, kendisinin öğretilerine ters düşmesi bakımından eleştirilmeli. Evrensel ve sonsuz olarak yaydığı dinin, özellikle 4 halifeden sonra 100 yıl bile geçmeden nasıl bozulmaya başladığı yönünden eleştirilmeli. Bugünkü ümmetinin geldiği noktadan ve daha da kötü olan gittiği noktadan dolayı eleştirilmeli.

La havle :)

Ümmeti açken aç kalan bir peygamber,
Kızların diri diri toprağa gömüldüğü zaman , kızını mekke sokaklarında saatlerce sırtında taşıyan o gül efendi.
İnsanlara sevgiyi, saygıyı, şükür etmeyi öğreten bir peygamber.
İyi kötü demeden herkese dua edip, üzülen bir peygamber.

Şimdi ki nesil cığrından çıktı diye benim peygamberim mi eleştirilecek?
İnsanda akıl var mantık var.
Allah o aklı bize verdi. Kullanamıyorsak onların suçu ne?

Azrail a.s peygamber Efendimiz s.a.s in ruhunu almaya gelirken, ağlamaya başlıyor. Ve diyor ki, azrail a.s ummetimin canını alırsan bu kadar acı olmasın. Canları yanmadan canlarını al demiştir.

Ölürken bile bizi düşünen bir peygamberim var.

Ah Muhammedim.

Uğruna öleceğim ve öldüreceğim tek insan ama o bizleri yaşatmayı seçmiş biz de bu yoldan gitmeliyiz ..

Her zaman ağırbaşlıydı
Hoşlanmadığı bir şey hakkında susardı
Lüzumsuz yere konuşmazdı

örnek insan.
hayatını okuyup öğrenmek lazım.
Allah birkerede olsa görmeyi nasip etsin.

Adini okudugumda, duydugumda icimin titredigi

Âdem aleyhisselam, Arşta gördüğü nurun mahiyetini sual etti. Hak teâlâ buyurdu ki:

(Bu nur, gökte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zürriyetinden bir peygamberin nurudur. O olmasaydı, seni de, yer ve gökleri de yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]

Allahü teâlâ yine buyuruyor ki:

(Ya Âdem, Muhammed aleyhisselamın ismi ile her ne isteseydin, kabul ederdim. O olmasaydı, seni yaratmazdım.) [Hakim]

Allah-ü Tealanın Habibim Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım dediği kuldur, Sevgilidir, Sevilendir, Alemlere Rahmet Peygamberimizdir...
rose.gif

Son peygamberimizdir.

Bilmemek hayatını öğrenmemek büyük kayıptır.
Saygıyı, sevgiyi,sabırı ,hoşgörüyü ve bir sürü olguyu ondan öğrenebiliriz.

Iki cihan günesi..

Rüyamda cemalini görmek nasip oldu bana şükürler olsun..

İyi bir baba, eş, evlat, sevgili..

Onu anlatmaya çalışırken kelime bulamıyorum..

"Abdülmuttalip'in yetimiyim."

"İstemez misin ya Ömer, dünya onlara, cennet bize olsun?"

"Korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref vardır."

"Nasılsanız öyle idare olunursunuz."

Peygamber için bile olsa olmasaydın olmazdık demek şirktir. Atatürk için bu sözü millet büyük bir hatalı olarak kullanıyor diye siz de tepki olsun diye aynı hatayı işlemeyin. Yaratan Allah'tır. Allah diler ve yaratır.

Peygamberimiz türedi bir peygamber değildir. Ondan önce de nice peygamber gelmiştir. Peygamberler örnek insanlardır ve itaat etmemiz gerekir. Ancak varlığını Peygambere nispet etmek şirktir.

Hz. İbrahim de mi ona bakarsan Peygamber Efendimiz hatrına yaratıldı? Bu ne saçma söz..
Çok çirkin ve Peygamberleri yarıştırmak adına söylenmiş bir sözdür.

Peygamber yarıştırmak küfürdür.

Bunun dışında Peygamberimiz dünyanın gelmiş geçmiş en fedakar, iyi insanıdır.
En dürüst devlet yöneticisidir. Bizim için biricik en güzel örnektir.

Peygamberi rüyasında gördüğünü iddia etmek kadar saçma bir iddia olamaz.

Geri