Huzurevine düşme ihtimaliniz kaçtır?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
%404 diyorum..umarım o günleri yaşayacak kadar hayatta kalmam! Ne kötü..

Mümkünse yaşlanınca öleyim, öyle çok uzun yaşamak istemiyorum.

Serçeye katılıyorum. Kimseye yük olmak istemem. Kendi kendime şöyle güzel bir özel huzurevinde yaşlılığımı geçirmek isterim.

Arada ziyaretçilerim gelsin yeter.

%0 diyorum

benim torunlar beni dahil ederek stream açar,
donation'la yaşatır büyük ihtimalle sdfgh

Cezaevi diil la bu. Niye korkuyorsunuz. Keşke düşebilsen. Darüşşafakanın rezidanslarını görmediniz mi. Aylık 150.000
Hocam çok ikna edicisiniz. Şimdiden gidesim geldi kdjfjjf
Millet aç aç hocam. Aylık 150 bini nerede bulup da gidecek yaşlı kesim.

Ebedi huzur yerin altında boşuna aramayın..

Huzur evine düşmek diye bahsediliyor. Bunun bu şekilde konuşulması bile bana göre yanlış. Huzurevinde hayatını devam ettirmeyi düşünür müsün diye sorulabilirdi.

Eğer aile kavramının içinde yer alacak insanların yok ise neden böyle bir tercih olmasın ki? Ya da yaşlandığın zamanlarda seninle ilgilenmesi gereken insanlara maddi veya manevi zararının dokunacağı gerçeği ortada ise neden böyle bir şey tercih edilmesin ki?

Bir yandan böyle düşünüyor olsam bile, millet olarak yaşlılarımıza hürmet edip Onlarla bir ömür geçirmek gibi bir yapıdan Nasıl böyle bir hale dönüşebildik, bu soruyu nasıl kendimize sorabildik bunu bir daha sorgulamamız gerek bence.

Yaş ilerledikçe jenerasyon farkı daha belirgin hale geliyor ve bu sebeple huzurevinde kalmak bazen de tercihtir. Kendi akranları ile bir arada olmayı seçenler var çünkü birbirlerini daha iyi anlıyorlar. Elbette zorunluluk nedeni ile kalanlar da var ancak sonuçta buralarda yaşamayı "düşmek" diye nitelememek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Aze
yaşarsam
huzurevinde kalırım gibime geliyor

Tercihim dışında düşük görünüyor ama hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor.

Son ana kadar ailemle beraber olmak isterim gelin beni sokağa atmazsa eğer..

Bende bu şans varken,finalde oraya da düşerim.

Geri