Huzur

Konu sahibi son olarak 1058 gün önce görüldü
"Şeref" okuması kolay ama herkes taşıyamıyor üzerinde. Ağırlığı olan bir kelime, ağır insanlara yakışacak nitelikli bir kelime. Rahmetli Kemal Sunal' ın bir sözü vardı. " Dünyada hiç bir şeyden çekmedik namuslu gibi görünen namussuzlardan çektiğimiz kadar." diye. Bu da burda dursun. :)

Kendi topuğuna sıkanlarda bugün. Şekil A - Ben ;d Bir insan doğru bir şey söylerken de yanlış anlaşılabilir mi? Mevzu bensem her yerde olur böyle vakalar, şaşırdık mı tabiki hayır. :) Sen mini minnoş bir hanimefendisin anlamıyorlar anlatamıyorsun. Ben sustum Mor beycim siz devam edin lütfen. :)

https://youtu.be/7RW8n4iXZbA

Hiç anlatamadım, hiç anlamadılar..

Ne biliyorsun hakkımda?
Yani gördüklerinden başka?
Giysilerim, gülüşlerim, sana anlattıklarım;
Ben bunlar mıyım?
Beni sadece kendi gözünün
gördüğüyle mi yargıladın?
Ya da bir düşün, belki baktıkça
kınadığın kendi yüreğinin aynasıdır.

Cemal Süreya

Son düzenleme:
Hayat uzun bir rüya, uzun bir yol. Bazen kabuslar çıkıyor karşıma, bazen o anlar hiç bitmesin diyorum ama hepsi geçiyor biliyor musun? En iyisi de en kötüsü de.. Ama yola devam etmek gerek değil mi? Heybem biraz daha ağırlaşıyor. Ama yüzümdeki gülüş en büyük yükümü bile hafifletebiliyor.

Bu arada Asyalılara benziyormuşum. Bilmem belki de benziyorumdur. :)

Son düzenleme:
Hayat uzun bir rüya, uzun bir yol. Bazen kabuslar çıkıyor karşıma, bazen o anlar hiç bitmesin diyorum ama hepsi geçiyor biliyor musun? En iyisi de en kötüsü de.. Ama yola devam etmek gerek değil mi? Heybem biraz daha ağırlaşıyor. Ama yüzümdeki gülüş en büyük yükümü bile hafifletebiliyor.

Hayat içerisinde istemediğimiz durumlarla karşılaşmak kaçınılmaz bir sondur. Önemli olan bunlardan tecrübe edinerek, doğruluğun inceliklerini yakalayarak, adımlarımızı ona göre sağlam şekilde atabilmektir. Bak mesela ben hayattan şunu öğrendim; sırf gönül kırmamak, kötü sözler sarfetmemek için ya da kırmamak için artık kasmıyorum kendimi. Hayat formatıma uzak insanlara karşı uzak duruyorum. Sessizlik en büyük anlatımın, yalnızlık en güzel dostun oluyor. E, tabii ki bu da bir yere kadar, ama insan nerede, kimde huzur buluyor ise, oraya sığınmalı. En sade, en saf, en masumane şekilde.

"Ama yüzümdeki gülüş en büyük yükümü bile hafifletebiliyor." Bu sizi kamufule etmesin sakın. En içten, en derinden şekilde bu tebessümünüzü gerçekleştirin. Derin nefesler alın, saklanmış ve gizlenmiş içinizdeki güzellikleri keşfedin; başka dünyalarda aramaya kalkarsanız bunu pek yakalayamazsınız. Her şey içinizden gelmeli. Akabinde; kendiliğinden yolunu buluyor. Seçimleriniz ve seçenekleriniz sizi bağlar.

Allah sahibinize bağışlasın, umarım; daha derinden gülüşleriniz olur.

İştigal ettim günlüğünüzü kusura bakmayın. Hoş kalın.

Bu fotoğrafta ben de benzettim, maşallah diyelim de Free_EyeS'ın nazarı değmesin.:cicici:

Amin amin o görene kadar kaldırırım zaten teşekkürler canım lefty :*

Hayat içerisinde istemediğimiz durumlarla karşılaşmak kaçınılmaz bir sondur. Önemli olan bunlardan tecrübe edinerek, doğruluğun inceliklerini yakalayarak, adımlarımızı ona göre sağlam şekilde atabilmektir. Bak mesela ben hayattan şunu öğrendim; sırf gönül kırmamak, kötü sözler sarfetmemek için ya da kırmamak için artık kasmıyorum kendimi. Hayat formatıma uzak insanlara karşı uzak duruyorum. Sessizlik en büyük anlatımın, yalnızlık en güzel dostun oluyor. E, tabii ki bu da bir yere kadar, ama insan nerede, kimde huzur buluyor ise, oraya sığınmalı. En sade, en saf, en masumane şekilde.

"Ama yüzümdeki gülüş en büyük yükümü bile hafifletebiliyor." Bu sizi kamufule etmesin sakın. En içten, en derinden şekilde bu tebessümünüzü gerçekleştirin. Derin nefesler alın, saklanmış ve gizlenmiş içinizdeki güzellikleri keşfedin; başka dünyalarda aramaya kalkarsanız bunu pek yakalayamazsınız. Her şey içinizden gelmeli. Akabinde; kendiliğinden yolunu buluyor. Seçimleriniz ve seçenekleriniz sizi bağlar.

Allah sahibinize bağışlasın, umarım; daha derinden gülüşleriniz olur.

İştigal ettim günlüğünüzü kusura bakmayın. Hoş kalın.

Adem bey hoş geldiniz estağfurullah sizi günlüğümde görmekten mutluluk duydum. Keşifdeyim, keşfettikçe güzelleşiyorum. İçten yorumunuz için teşekkür ederim.

O kabuslar hep bizimle bunlardan sıyrılıp gözümüzü hayata açıyoruz kiçük bir tebessümle bu da
Bize yamalanan başka bir maske. Ama senin ki pek bir içten gözlerine vurmuş . Yüzünde ki gülüşü yerim :* tatlım. Hep gül sen.

Masallah benim nazarım degmes Lefty :) senin ise masallah dediğin inek sütten kesiliyor :)

Şöyle bir düşündüm de içimde söylemek isteyip de söyleyemediğim şeyler var mı gerçekten? diye..

Herkesin söyleyecek bir çift lafı olur mevzu laf söylemeye gelince.. Benim içimde sadece umut var ve kendime gurur. Seçimlerimin doğruluğunu sorgularım, yaparım özeleştirimi kendi içimde. Uzun vadede, geniş bir çerçeveyle bakarım olan bitene, yanılmadım. Keşke yanılsaydım da demiyorum. Her insan yüreğinin ekmeğini yer bu hayatta ve benim ruhum hep tok, yüreğim beni hiç açlıkla imtihan etmedi bu zamana kadar. Küfrü dilime tekerleme edemem ki ben bu benim bir şeyleri içime atışım, söyleyemeyişim değil karakterim bu benim.

Elbette ki aynı değilim. Bir şeyler yaşamadan önceki halim kadar saf ve inançlı değilim. Güvenim haliyle kırıldı, haliyle gülüşüm de değişti biraz ama gözlerime yansıması hala içten. Haddi aşan kahkahalarım vardı, dudaklarımın kıvrımlarına yerleşen ufak tebessümlere dönüştüler. Ama aynı kalsaydı hala bir şeyler o zaman tuhaf olmaz mıydı asıl? Bir şeyler öğrendim ki değiştim fakat bu bir dönüşüm değil. Hala sevgi dolu yazgıyım, hala o güzel kalpli dedikleri insanım, eskisine nazaran bir kaç set daha kurdum önüme, kalbim de soğudu biraz.. Ama yine de şöyle bir geriye bakmıyorum, üzüntüye saplanıp kalacak aciz biri değilim, kendi mutluluğumu kendim yarattım ben hep, olduğum yerde kalacak değilim, ilerliyorum.. Üzüntüden değil bu sakin hallerim, duruldum, büyüdüm,farkına vardım..

Hassas kalpli insanlar için dünyanın bir cehennem olduğunu söylemişler benim gibi insanlar cehennemini cennet bahçesine de çevirebilirler. Ben yolumda mutluyum, herkesin yolu da layığına açık olsun.

Beni tanıyan insanlar bu dünyaya ait olamayacak kadar iyi niyetli olduğumu söylüyorlar. Beni tanımayanlarsa polyanna olarak nitelendiriyor.

Ne mutlu bana ki bazı insanların hayal edemeyeceği kadar gerçek iyiliklerle donattığım bir kalbim var. Bu ukalalık değil bu kendini bilmek. Belki dünyayı değiştiremem, böyle gelmiş böyle gidecek bu adaletsiz düzen ama bu dünyaya da benzemeyeceğim!

Biliyor musun ? Bazen çok yorucu oluyor her şey için mücadele etmek zorunda olmak.. Artık benim de ihtiyacım var sessiz ve sakince bana ulaşacak bir huzura.. Hiç çaba sarfetmeden beni bulacak güzelliklere ihtiyacım var benim.

04dZGB.jpg

Mavi en huzur veren aşk. O kadar uyumluyuz ki her yerde çekiliyorum ona doğru. Nerde deniz orda ben. Bu aşk değil de nedir? ;d

Not:Ayaklarım biraz büyük çıkmış ama yakın çekimden olsa gerek. :)

Bir insan içinde onlarca duygu barındırabilir. Bir insanın bir çok farklı özelliği olabilir. Hanım hanımcık kızlar da bir anlık da olsa çıldırabilir. Onların da hakkı vardır öfkelenmeye, kızmaya. Sadece küsüp bir kenarda oturmasını beklediğiniz hanım kızlar da son sesine kadar bağırıp cağırabilirler damarlarına bastığınızda.

Genel davranışları belirler bir insanın kişiliğini evet ama onlar da robot değiller değil mi? Bir insan hayattan bir çok şey öğrenir yaşadıkça. Mesela üzüldüğü şeylerden uzak durmayı seçer ilk başta sonra üzerine yürümeyi öğrenir korkularının, çaresizliklerinin.. Bir insan dupduru olabilmek için çok bedeller öder aslında. Bunu başarabilmişse de hiç kimsenin ne düşündüğü zerre umurunda olmaz. Sadece yoluna bakar o. Amaaann der ve güler de geçer.

Kötü olmak için bir insan neler yaşamıştır acaba? Zor geliyor mudur ona vicdanıyla başbaşa kaldığında yaptığı kötülükler, üzdüğü insanlar aklına geliyor mudur ki? Her insanın bir hikayesi var elbet kendini bozmamak önemli olan, kendini korumak, bazen oluyor keşke diyorsun onlar gibi olsam ben de. Takmasam hiç bir şeyi. Her şeyi yapıp yine haklı çıkan olsam, sıyrılan olsam her şeyden kolayca. Sonra diyorum ki saçmalama kızım kimse göründüğü gibi mutlu değil. Kimsenin yaptığı yanına kar değil Mervecim. Vicdanında herkes suçlu merak etmeyesin.

Farkettim de sağlam yıkılmışız kızım biz. Yani öyle böyle değil ha, sandığımdan da fazla. İlk değil belki ama en kuvvetli darbe de bu olmuş hayattan. Elinin tersiyle itiyorsun sorgulamadan artık her şeyi. Bu ruhsuzluğa nasıl ulaştın? Sen içinde ne çok şey yaşadın da bu hale geldin? Tutunacağım dediğin tüm dallarını da kırdın kendi ellerinle ama sen de haklısın güvendiğin dağlara karlar bu kadar erken düşünce başka ne yapabilirdin ki? Kopsun kıyametin bu saatten sonra farkeder mi? Umurunda mı dünya? Bıktın artık insanlığını kaybetmiş yaratıklara rastlamaktan sen.

Geri