Huzur Evleri Gerekli Midir?

Konu sahibi son olarak 3934 gün önce görüldü
Huzur evleri gerekli midir?

Huzur evleri, bakıma muhtaç ve kimsesiz insanların başlarını soktukları yer,

Tüm konulara tartışmaya açığım ama sadece bu konuya değilim, çünki gerçekten annelerimize çok iyi bakan huzur evleri biliyorum sarıyerde

Eğerki ben evime yardıma muhtaç insan alırım diyorsan ve bunu herkes diyorsa o zaman huzur evlerin gereği kalmaz :)

Gerekli tabi
Her insanda insaf veyahut vicdan yok varsada körelmiş
Sokaklarda mı yaşasınlar yani

en sevdiğim konu
sadece huzur değil yatalak bakım evi de olmalı ve devlet mecburen bu yaşlısının altındaki boku temizletmeli. çorbasını içirmeli. çocuğumuzu okutmuyor ve sağlığımıza bakmıyor,güvenliğimizle ilgilenmiyor (-ki bunların hepsi özel sektörde) bari yaşlısına baksın.hiç olmazsa emekli maaşına mahsuben baksın..ama cenaze işlerine bişi diyemem.belediyelerde o iş. on numara çalışıyor. cenazesi ortada kalan görmedim.şahane gömüyolar islami esaslara göre

Elbette gerekli. Ama tabi bunu yaparken 5 katli bina'nin icine butun yaslilari tikmamali bunun merdiveni var asansoru var hep sikinti. Ozenli olmali yani tek katli binalarda istedikleri zaman bahceye cikabilmeli bu insanlari dogadan koparmamali ,evli ciftlerin birlikte kalabilecegi ufakta olsa bir ayri odalari olmali, cesitli terapileri olmali aktiviteler olmali. Duzenli hergun ozenle yikanmali. Yemek yapabilenler yemegini yapabilmesi icin imkan tanimali . Tekerlekli sandalyedekiler icin duzenli geziler olmali. Sonucta bu insanlar bi zamanlar bizim buyuklerimizdi. Sinirleniyorum dag basinda dikilmis devasa huzurevi binalarini gorunce. Zaten bunlarin cogu tekerlekli sandalye'ye mahkum sehir icine inemicek vaziyette, dag basina dikmenin ne anlami var hala anlamis degilim.

Konuyu görünce derin bir ah çektim...
evimin yakınında bir huzurevi var
zaman buldukça giderim çok mutlu oluyorlar
ordaki insanların bazısı sahipsiz,bazısı cocukları tarafından dışlanmış,bazısı ise kendi rızası ıle orada kalmak isteyen insanlar...
tabiki gerekli ama keşke gerekli olmasa idi...
bir yanda bakıma muhtaç olan insanlar diğer yanda ise bu kadar zor ve sabır gerektiren bir işte çalışan insanlar var ki hem yaşlı hem hasta olan insanların bakımı cok ama cok zor bir iştir burda önemli olan onların artık o yaştan sonra birer çocuk hatta bebek gibi olduklarını ve bizim de belki bir gün buralara yolumuzun düşebileceği ihtimalini unutmamak ve ona göre sefkatlı davranmaktır...
bu hassasiyette davranabilecek sabra sahip insanların bu işi yapmalarını umuyorum

Çocuğu olmayanlar için gerekli tek başına insan o yaşlarda psikolojik olarak kendini kötü hisseder. Ama orda yaşıtları olduğu için ister istemez sosyalleşebilir kendileri iyi hissedebilirler.Şuda bi gerçek sadece bayramlarda özel günlerde değilde hafta sonlarıda arkadaşlarınızla dışarda değilde onların yanında çay içebilirsiniz. Hem mutlu olurlar hemde onlardan feyz alabiliriz .

Allah'tan korkmaz,kuldan utanmaz insanlar var hani..

Onu 9 ay karnında taşıyan,sütnden besleyen annesini,onun bakımını üstlenen babasını,atar sokağa,nankörlük eder..

Onun için işte,gereklidir maalesef..

Allah'tan korkmaz,kuldan utanmaz insanlar var hani..

Onu 9 ay karnında taşıyan,sütnden besleyen annesini,onun bakımını üstlenen babasını,atar sokağa,nankörlük eder..

Onun için işte,gereklidir maalesef..

büyük konuşma.yaşlı bakımı zor ve profesyonellik gerektirir.hastalıkları özellikle.bu nedenle bir bakım evi senin veremeyeceklerini verir.evli bi erkek karısına anasını baklamaya zorlayamaz.zorlarsa aile huzuru bozulur.yaşamadan yargılama

Bakalım,siz yaşlı olduğunuzda aynı şekilde kendiniz için böyle düşünecekmisiniz.

çok yaşlanmadan ölmek en iyisi

Hayırlı bir evlat ve hayırlı bir eş iseniz asla gerekli değildir.Yaşlılık psikolojisi diye bir şey var gerçekten büyüyüp küçülme çağında ve ne denirse densin onların algısı ''İSTENMEME'' düşüncesidir.Bunun için iyi şeyler yapılsa da bir çok yaşlı insanlara açıklamak oldukça zordur.İnsan bu hayata bir defa geliyor razı olmak ve razı etmek en önemlisi ve yanında alttan almak tabii ki.Ardında ne yaparsanız yapın ödenemeyecek bir HAK vardır.Her bayramlarda eksik etmediğim bir şey onları ziyaret etmek fırsatı olup aklına getiren olursa ve bu konu hakkında evet gerekli diyen olursa bir bayram sabahı onları ziyaret etsinler %90 oranında fikirlerinin değişeceğinden eminim.Elin yurdu kendi yurdun olmuyor.

Bazıları İçin Gerekli..
Çoluğu Çocuğu Olmayanlar İçin..

Onları Sık Sık Ziyaret Etmek Gerekir..
Mesela Bayramı Onlarla Geçirmek Çok Güüzel.. :cici:

Huzur evleri ya da huzurla yaşadığı evler gerekli midir; evet, gereklidir.
Geçenlerde ziyaret ettiğimiz de, arkadaşlarla kendimize şu soruyu sorduk.
Huzur, hangi huzur.? Yaşlılarımız hayatın temel taşları. Ama, gördük ki ne yüzlerinde nede yüreklerin de huzur vardı.
Kalplerimizi vicdan ve merhamete yakın tutmak dileğiyle.

Gereksiz olur mu bir ana baba 4 cocugunu bir haneye sigdirabilir ama 4 cocuk bir haneye anasini babasini sigdiramaz.

Derler ya anne, baba 10 evladına birden bakar ama çocukları anne ve babalarına bakmaktan korkarlar diye. Acınası değil insanlık ayıbı. Hakir görmeye gelmez, hiç birşeyin teminatı yok. Hayırsız olabilir, bakmak için durumu olmayabilir, yinede huzur evine koyup arkasını unutmamalıdır. O huzur evlerinde farklı farklı yaşanmışlıklar, beklentiler fazlasıyla. Daimi ziyaretçilerinden olmaya çaba sarfediyorum, hayır dualarını almak için değil, sevgiyi ve gülümsemeyi yaşatmak için. Orada hiç olmadığım kadar eğlenceliyimdir, dedeler ve neneler ile takışır, şakalaşırım.

Susayım ben ya, çorba oldum, herşey karıştı.:/

Geri