Hüseyin Nihâl Atsız

Konu sahibi son olarak 2839 gün önce görüldü
Türkçü. Ruh adam, Bozkurtlar gibi romanları bulunan yazar, düşünür.​

"mutlak seveceksin beni bundan kaçamazsın" diyen adam. severim. :p

Fahişeler vardır, namustan bahseder. Kanaatini ve kalemini satmışlar vardır, vicdandan dem vurur. Vurguncular vardır, ağızlarından fazilet sözü düşmez. Çifte pasaportlular vardır, vatan diye haykırır. Palikaryalar vardır, kahramanlık iddia eder. Bazı iyi niyet sahipleri de bunların hepsine inanır. Gel de bu insanların arasında huzur içinde yaşa. Der severiz kendilerini @NihâlAtsız

Romanları ve şiirleri edebi yönden gayet basarılıdır,okunasıdır ve etkileyicidir.Öyleki bir solukta bitiverir.Türkçülükle anıldığı ve bu yönde uğraş verdiği gerekçesiyle Türk milliyetçiliğine sahip olmayan insanlar tarafından sevilmez,kafatasçı olarak görülür ve romanları şiirleri de okunmaz.Adını bile duymaya tahammülleri de yoktur çoğunun.Genelde bu kişiler bazı şair şahsiyetlerin siyasi fikirleri ile sanatçı kişiliğinin ayrı oldugunu savunup onları göğe çıkarırlar ama nedense Atsızın edebi yanını da görmezden gelir hatta yerle bir ederler.Böyle iki yüzlülük.

Katıksız milliyetçi ırkçı, insan olduğunu düşünmediğim, şiirleri de edebi bir değer taşımayan bir mahluk, nefes alan canlı.

Bir şiirin de katliamı övecek kadar gözü dönmüş birisi.

Kendisinin kitabını lise yıllarında memleketimdeyken dedem'den almıştım..Sanırım 1957 basımı bir kitaptı bozkurtlar..4 kere okudum, başka kitaplarını da okudum. Sevdiğim biridir, ne kadar Türkçü düşünsemde onun kadar düşünemiyorum..Kötü biri elbet ama bu kadar saplantılı olmama gerek diye düşünüyorum.

Adımı aldığım kitabın yazarı.
Türkçülük denince akla gelecek ilk isimlerden.
Nasıl olduysa onun kitabından adını alan Almıla - yani ben -; komünist, sosyalist olarak anılıyor. :o

Soyu bozuk olanların , sütü bozuk olanların hakaret ettiği Türkçü fikir adamıdır !

Nazilerin Türkiye'deki şubesi...

Oğluna bıraktığı vasiyetnamede de bunu açıkça belirtmiştir :

Yağmur oğlum!

bugün tam bir buçuk yaşındasın. vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. öğütlerimi tut, iyi bir türk ol.
komunizm bize düşman bir meslektir. bunu iyi belle. yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. ruslar, çinliler, acemler, yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.
bulgarlar, almanlar, italyanlar, ingilizler, fransızlar, araplar, sırplar, hırvatlar, ispanyollar, portekizliler, romenler yeni düşmanlarımızdır.
japonlar, afganlılar ve amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır.
ermeniler, kürtler, çerkezler, abazalar, boşnaklar, arnavutlar, pomaklar, lazlar, lezgiler, gürcüler, çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.
bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.
tanrı yardımcın olsun!

Sözlük yazarlarından birinin dediği gibi, ''oğluna mektup bırakmasındansa dünya atlası bıraksa daha iyi olurdu''

Irk temelli ele alan, insanları ırkına göre düşman yada dost belleyen birine ırkçı denmeyecek de ne denecek?

Hâyatını , Türklük ve Türkçülük uğrunda harcamış , Türklük şuur ve gururuna henüz daha 7 - 8 yaşında ermiştir . Babasının , görevli olarak bulunduğu Süveyş sokaklarında İtalyan çocuklar ile kavgalara tutuşmuştur . İlkokulu'nda Rum çocuklar , kendisine düşmanca tutumlar ile yaklaşmışlardır . Bu durumu gördüğü her geçen gün , Türklük sevdâsı artmıştır ve bir arayışın içine girmiştir . Arayışı , Büyük iki Türkçü : Ziyâ Gökalp ve Yusuf Akçura'yı bulmasıyla , arayışı sona ermiştir ... Şüphesiz ki , Türk Edebiyatının en öncü ismidir .

Bilge Yolbaşcımız Atsız Beğ'in ; kutlu tin'i şâd , mekânı uçmağ olsun . Onun ile Tanrı Dağlarında buluşacağımız günün ümîdi ile yaşıyoruz ...

Milliyetçilik dengesini tutturamamış ve sınırı aşmış bir ırkçı ..

Turklugu agir basan biri olmanin etkisiyle lise yillarimda eserleriyle tanistigim bir yazardir.
Ne kadar yer yer keskin uslubu olsada, kitapligimda kosesi yuregimdede yeri vardir.
Romanlarinin kalitesi sahsimca tartismasizdir.

İnsanları ırkçı ve faşist bir ideolojiye iten gereksiz bir varlık tabiki kimliği Türk olması avantaj bunun yaptığını başka ırktan biri yapsaydı övenler şimdi hepsi kötülerdi..

Tartışmasız iyi bir tarihçi ve yine tartışmasız iyi bir edebi yazardır, şiirleri de sağlamdır. Aşıkpaşazadenin tarihini çevirdiği için minnettar olduğumuz gibi Ruhadam gibi bir başyapıtı bize bıraktığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Atsız'ın Türkçülüğünü anlamanın kolay olmadığını düşünüyorum , Atsız'ı önyargılarından dolayı okumayanların da büyük bir kaybın içinde olduklarını düşünüyorum.

Edebi metinlerinden çok ırkçı düşünceleriyle ön plana çıkmış durumda. Açıkçası Hüseyin Nihal Atsız'ı benimsemiş ve onu idol almış kişilerin "İnsanlar nasıl olur da ırkların birbirinden üstün olmadığını düşünürler, Türklük her şeyden üstündür." sözlerine ciddi manada gülemiyorum bile. En kötüsü de bu kişilere hiç bir ırkın birbirinden ayrı olmadığını anlatmak neredeyse imkansız.

islama peygamber efendimize düşmandır ırkçı bir kafaya sahip en iyi milliyetçi yazar seyyid ahmed arvasi hazretleridir okurum okuturum

Faşisttir dinden de nefret eder.. Ben de milliyetçi olsam da bu şahsın şiirlerini, sözlerini okumak ben de tiksindirici bir his uyandırıyor. Seveni varsa sadece cahil değil, ayrıca aptaldır.

Geri