Hürrem Sultan adlı kitabın özetdir.(Lütfen okuyunuz !) hikayesi

Konu sahibi son olarak 2627 gün önce görüldü
Hürrem Sultan adlı kitabın özetdir.(Lütfen okuyunuz !) hikayesi

Hürrem Sultan adlı kitabın özetdir.(Lütfen okuyunuz !)

İmparatorluğun kaderi iki dudağının arasında,Padişahın cenneti ahu gözlerindeydi.

"Ey güzel yüzlü ! Eğer ki gözlerimden kayboldunsan da,göğsümden hayalinin nakşını söküp atmam imkansızlaşmıştır.
Ey Hürrem ! Ola ki beni ayrılığın ateşiyle yaksan da,aşkın ile can versem de,dönme ihtimalim yoktur.
Gül yüzünden uzakta kaldığımdan beri bülbüle
döndüm kan ağlayıp duruyorum,ağlamaktan ötürü hiçbir şey yapmaya mecalim yoktur.
Dert çeken bu şair al dudaklarının düşünü kurduğu anda,gözyaşlarından ötürü bağrı ve
elbisesi kan kırmızısına boyanır..."

DEMİŞTİ SÜLEYMAN

Not :Merhaba arkadaşlar,ben korku hikayeleri katagorisinde "Evdeki seri katil ! (Kesinlikle gerçektir.)" adlı hikaye serisini yazan ecem'im.Hikayemin 1. serrisini yazdım.Onu çok heyecanlı bitirdim.2.serisinide yazdım,paylaştım.Ama daha çıkmamış olabilir.Çünkü admin'in onaylanması beklenecek.Siz takip edin.Çok uzun bir serisi olacak ! :)

Hürrem Haseki Sultan\'ın işte o muhteşem sözü !

Ben Alexandra Lisowska,Osmanlı sarayına satılmış Rutenyalı köle,Dinyapır nehrinden karadenize savrulmuş köle...Anası,Babası,kardeşleri yok olmuş köle ! Bu dev dalgaların üstünde her an ölsemde cennette aileme kavuşsam diye duan eden,17 yaşında Dünya'nın kederini,zalimliğini öğrenmiş,bir günde bin yas almış,yaşamaktan caymış,kadersiz,kimsesiz Alesandra...
Ben Alexandra Lisowska,kederimi kimseye söylemedim,paylaşmadım.Derdimi derin kuyulara vardım.Dalga alıp götürdü.Canımı yakan herşeye kahkaha ile cevap verdim.Gözyaşımı sadece ailem için akıttım.Kadere karşı koydum ! Ve şimdi hayatımın kaderimin değiştiği yerdeyim.Sultan Süleyman'ın sarayında ! Başlarına yıkmak istediğim bu saray,artık benim evim yuvam.İntikam için duran kalbimin,aşk için yeniden atacağını nereden bilebilirdim ki ?
Ben Hürrem,Sultan Süleyman'ın kölesi,cariyesi,sultanı,5 evladının anası,Nikahlı karısı,Hürrem,miski,amberi,varı,yoğu,güzeller içinde sultanı Hürrem !
Ben Hürrem,Mehmet'in,Mihrimah'ın,Selim'in,Beyazid'in,
Cihangir'in talihli anası,Haseki Hürrem Sultan.
Evlatlarım,Ben size kendime bir söz verdim,yemin ettim ! vaktiyle diz çöktüğüm,etek öptüğüm herkes,gün gelecek benim önümde diz çökecekler.İşte o günler geldi çattı.Bana türlü cefayı,eziyeti layık gören düşmanlarımın sonu geldi ! Artık korksunlar benden.Zira aldıkları her nefesi zehir edicem onlara...Ateş olup üzerlerine yağıcam.

Harem ne ki ? Dünyayı ben yöneteceğim !

Bu söz,hürrem sultan'ın öylesine yazdığı bir mektuptur.Bu yazıyı okuduğunuz için size minnettarım.Bu arada kendi el emeğimle yazdım.Bu sözü ezberlemiştim.
ecem.

Geri