Huriler.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
xmH0aP.jpeg
[/IMG]

HerÅŸeyi allahtan beklemeyin erkeklere huriler varsa sizlerede Nuriâ€ââ€Â¢ler verelim

'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun
Cennet-i alâ meyhane midir?
'Her mümin'e iki huri' diyorsun
Cennet-i alâ kerhane midir

Nebe süresi : (31-34) Åüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluÅŸ, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaÅŸta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.

Allah çarptı bu yazılarım niye böyle çıkıyor

Yazı problemi neyden kaynaklanıyor acaba

Bir tek Süreyya anlamış ne zeki hatun volla

He canim.Ben de seni.

Yabani , dostane bir elestiri ile senin bu tur paylasimlarini dogru bulmuyorum. Cunku paylasimlarinin icerigi insanlarin hezeyanlarindan ibaret ve direkt herhangi bir ayete elestirisel bakistan ziyade insanlarin dini yanlis yorumlamasina dayanan kaynaklara dayaniyor.

Hal boyle olunca paylasimlarin bilgilendirme / arastirma / elestirme eylemlerinden uzak kalarak direkt dindar insanlari hedef aliyor ve kiskirtici bir tavir sergiledigin anlasiliyor.

Oysa dinci ile dindar arasindaki ayrimi gozetmek gerekiyor.
Dinci , tipki simitci gibidir ; din satar.
Dindar ise kendi capinda her goruse acik bir bakis acisi ile dinini yasar ve ibadetini yerine getirir.
Bu tur paylasimlar dindar insanlari da kiriyor , tepkisine neden oluyordur.

En basta ifade ettigim uzere, tamamen dostane bir elestiri benimki.

Yabani yani Blackheart diyor ki ; stop aub met je stomme opmerkingen ben je Geert Wilders of zo diyor .p Vol is vol diyor.

Yabani , dostane bir elestiri ile senin bu tur paylasimlarini dogru bulmuyorum. Cunku paylasimlarinin icerigi insanlarin hezeyanlarindan ibaret ve direkt herhangi bir ayete elestirisel bakistan ziyade insanlarin dini yanlis yorumlamasina dayanan kaynaklara dayaniyor.

Hal boyle olunca paylasimlarin bilgilendirme / arastirma / elestirme eylemlerinden uzak kalarak direkt dindar insanlari hedef aliyor ve kiskirtici bir tavir sergiledigin anlasiliyor.

Oysa dinci ile dindar arasindaki ayrimi gozetmek gerekiyor.
Dinci , tipki simitci gibidir ; din satar.
Dindar ise kendi capinda her goruse acik bir bakis acisi ile dinini yasar ve ibadetini yerine getirir.
Bu tur paylasimlar dindar insanlari da kiriyor , tepkisine neden oluyordur.

En basta ifade ettigim uzere, tamamen dostane bir elestiri benimki.
Çok uzun yazmışsın kısacası gerçek islam bu değil deseydin yeterliydi

Ateistci yine ergen bunaliminda. Birakin sorgulasin dunyayi

Cennete gidecek olanlara Huriler var. Cehenneme gedeceklere de Zebaniler var. Huriler Cennettekilerin hizmetini yapar, Zebaniler de Cehennemden kaçanları yakalayıp ateşe geri atar. Böylece her iki tarafada eşitlik sağlanır. Öbür hayatta doğum ve ölüm olmayacağından, cinsellik te bu dünyada kalacak. Çoğalma olmayacaksa cinselliğin bir anlamı kalmıyor. Biz öbür dünyayı da buradaki zevk ve beklentilerimize göre yorumluyoruz.

Weg Met deze man tartışmak yasak wilders is jouw matitie d:

Wilderscigima laf yok .)) Aklimda bi soylemin kaldi "markete gitsem marketciyle bile tartismaya giriyorum" diye :mrslkm: sendeki bitmek bilmeyen negatif potansiyeli kesfedeli satasmiyorum farkindaysan :hıı:

Çok uzun yazmışsın kısacası gerçek islam bu değil deseydin yeterliydi

Ulkece okuma aliskanligindan azat edildigimiz icin yazdigim 3-5 satir ifade uzun gelmis olabilir.
Ve ulkenin icler acisi durumlarimdan biri olan ''okudugunu anlama'' seviyesindeki yetersizligi dogrular sekilde cikarimda bulunman da uzucu.
Maalesef bilincsiz ve suursuz bir anlayisla klise soylemleri tekrar ediyorsun. Yani ezberledigin birkac cumleden ibaret sozlere ''bilgi'' niteligi yukleyip burada satiyorsun.

Neyse, mutluluklar : )

Ulkece okuma aliskanligindan azat edildigimiz icin yazdigim 3-5 satir ifade uzun gelmis olabilir.
Ve ulkenin icler acisi durumlarimdan biri olan ''okudugunu anlama'' seviyesindeki yetersizligi dogrular sekilde cikarimda bulunman da uzucu.
Maalesef bilincsiz ve suursuz bir anlayisla klise soylemleri tekrar ediyorsun. Yani ezberledigin birkac cumleden ibaret sozlere ''bilgi'' niteligi yukleyip burada satiyorsun.

Neyse, mutluluklar : )

Arkadaş ne yazdığını kendin anlamıyorsun galiba işte inandığı dini yıllarca bilmeden öğrenmeden anlamadan yaşayanlara hatırlatma yapıyoruz ben kendi fikrimi değil Kuran’da geçen ayetleri sunuyoruz lafı sağa sola kaydırmayın ben bilgili olmadığım konulara girmem yıllarca bildiğim şeyler o yıllarda din diye inanırdım şimdi ise sorgulayıp insanlara anlatıyorum olduğu gibi ayeti yanlış yorumlamışlar deyip geçme hangisi doğru sana göre neden doğru benimde İslami geçmişim vardır dine kılıf uydurmayı bırakın saygızlık değil aydınlanma

Geri