Hulki Cevizoğlu'nun '99 depreminde Ecevit' iddiası böyle yalanlandı

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti

Hulki Cevizoğlu'nun '99 depreminde Ecevit' iddiası böyle yalanlandı​

18 Şubat Cumartesi 2023 11:25 - Son Güncelleme:18.02.2023 11:42

Gazeteci Devrim Gürkan, 17 Ağustos 1999 depreminin meydana geldiği dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in bölgeye gidemediğini öne süren Hulki Cevizoğlu'na Ecevit'le Sakarya Valiliği önünde yaptığı röportajın görüntüsüyle yanıt verdi. Gürkan, Cevizoğlu'na "Yalancısınız, iftiracısınız ve belli ki ahlaki melekeleriniz eksik" diye seslendi​

odatv_image_98__a006efa28d1a4d.jpg

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, "99 depreminde Başbakan Ecevit olay yerine gidememişti. Devlet bir hafta boyunca olay yerinden haber alıp bildirememişti" iddiasında bulundu.
Cevizoğlu'nun bu iddiası sosyal medyada gündem olurken iddianın gerçeği yansıtmadığı ve dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in depremin yaşandığı günün öğle saatlerinde deprem bölgesine ziyarette bulunduğu görüntüler paylaşıldı.

Eskiden bu şahsı hayranlıkla dinlerdim..şimdi ise malum partinin borazanlığını yapıyor.onca akp eleştirisi sonrası ne yüzle oralara gitti anlam veremiyorum.işte Türkiye’deki neredeyse bütün parti yetkililerinin,sağcı solcu kalemlerin ne kadar güvenilmez olduğunun kanıtıdır.çünkü maddiyat ve işsiz kalma korkusu kişiye her türlü siyasi ahlaksızlığı yaptırabiliyor..

birkaç gündür takip ediyorum. devrim bey belge ve kanıtlarıyla hulki cevizoğlu'nu yerin dibine soktu. utanmaz ama bunlar. 99 depremi üzerinden algı çalışmasına devam ederler.

şu mesajı da çok önemli. onur.

Ceviz Kabuğu programını mutlaka takip ederdim ve şahsını da severdim ancak son yıllarda takibi bıraktım çünkü tutarlılığını kaybetmeye başladı.

Gazeteci ve TV yapımcısı Hulki Cevizoğlu, CHP'den aday adayı oldu. Cevizoğlu, yaptığı yazılı açıklamada neden CHP'den aday adayı olduğunu şöyle ifade etti:

"12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) adaylık başvurusu yaptım. Bugün (24 Mart 2011) saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’ne gerekli belgeleri teslim ederek ANKARA 1. BÖLGE’den aday adayı oldum.

Bu vesileyle, amacımı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum:

2007 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge’den bağımsız aday olmuştum. O tarihte CHP’den aday gösterilseydim, aldığım oylarla CHP Ankara’dan bir milletvekili fazla çıkaracaktı. Bu seçimde, oylar bölünmesin ve sinerji etkisi yapsın diye, siyaset yapma hakkımı CHP’de kullanmak istedim. 53 Yaşında, 36 kitaba imza atmış, 700 Ceviz Kabuğu Programı yapmış ve sayısız gazetecilik ödüllerimin yanı sıra; Eski Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı ve eski Ankara 1. Bölge Bağımsız MV adaylığı deneyimlerimi halkın hizmetini sunmak istedim.

Ülkemizin esenliğe kavuşması için elimizi taşın altında bir kez daha koymuş olduk."

Bir gazeteci daha CHP'den aday adayı

Bu tipler hep dönemin satılık adamları olmuştur. Para ile her b*ku yapacak tiplerden, sorsan en "keskin Türkiye" sevdalısıdır.

Hulki denen müfteriye cevap vermek dahi bir insanı utandıracak türden bir eylem. Devrim Gürkan bunun ayırdında olmasına karşın yine de dayanamamış ve cevap vermiş. Keşke elini Hulki'den bulaşacak bir utanca bulaştırmasaydı ama bir kere bulaştırmış oldu. Hulki gibiler bulundukları dipte yalnız kalmak istemez, sizi de kendi karanlıklarına çekmek için her şeyi yaparlar. O yüzden bırak bunlara cevap vermeyi varlıklarını dahi görmemeyi başarabilmemiz gerek. Hem yalnız Hulki değil, aynı mahalleden tiplerin hemen hepsi için de geçerli bu durum.

Son düzenleme:
Bunu neden anca 20 sene sora yapmış? Daha önce belgeleyememiş mi? 24 sene önceki kendi reportajına kendi erişememiş mi?

Geri