Hukukçular sınıfta kaldı: Mesleğe giriş sınavını yarıdan fazlası geçemedi

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Etme etme mezun etme. Bi çocuk 11 yilda doktor oluyo. Yapma doktor. Kaldın de. Eve git kalaycilik yap de. Ama eğitim fakültesinden çıkan adamı da ilkokul öğretmeni olacak diye kpss ogs hgs diye icat ettiğin aptalliklara sokma. Ne soruyorsun sınavda? Mercidabik Savaşı'nın siyasi sonuçları... Ya yürürüyin gidin bi yeter ya
Hangi alanda açık varsa o bölüme yönlendirmek ya da dediğin gibi kontenjan kısıtlamak gerekiyor. O konuda da ailenin ve rehber öğretmenlerin, çocuğun yeteneğine göre yardımcı olması gerekir ancak bizde meslekler aynı zamanda etiket, statü kabul ediliyor. Herkes çocuğu doktor, avukat, mimar v.s olsun istiyor. Konservatuvar okumak isteyene bile "Aç kalırsın, okuma" diye karşı çıkan aileler var.

Kıbrıs'ta sadece iki üniversite çok iyi eğitim verir: Yakın Doğu ve Doğu Akdeniz.
Hayır onların da eğitim kalitesi Türkiyedeki en kötü devlet üniversitesinden daha kötü.

Kendi akademik kadrosu yok, kiralık akademisyenlerle iş götürmeye çalışıyorlar.

Hayır onların da eğitim kalitesi Türkiyedeki en kötü devlet üniversitesinden daha kötü.

Kendi akademik kadrosu yok, kiralık akademisyenlerle iş götürmeye çalışıyorlar.
Mezunların iş bulması ve iş ortamında başarısı gayet iyi ancak tabii ki bölüm bölüm durum değişir.
Akademik kadro konusunda haklısın fakat en azından bir şey öğretmeden mezun etmiyorlar.

Geri