"House of the Dragon" 2. Sezon

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
bir kac ay kaldi hazirana yuppiii. ok, hayat biraz daha guzellesti bu haberle ^^

Spoiler sayılmaz ;

Kitabın kaldığı yere göre ya birinci ya ikinci bölüm “Peynir ve Kan” olacak.

O bölüme hazırlanın. Haftalarca konuşulacak, dumur yaratacak bir bölüm olacak. Şimdiden heyecanlıyım.

“House of the Dragon” 2. Sezondan Yeşiller ve Siyahlar Temalı İki Ayrı Fragman Yayınlandı

House of the Dragon 2. sezon için iki ayrı konseptte fragman paylaşıldı. “Game of Thrones” hayranları bir kez daha Westeros’a davetli.

House of the Dragon 2. sezon için Yeşiller ve Siyahlar başlıklı iki fragman yayınlandı. HBO imzalı Game of Thrones spin-off’u geri dönüyor.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Game of Thrones 2019’da ekranlara veda etse de HBO aynı evrende geçen yeni yapımlar geliştirmeyi geciktirmedi. Taht Oyunları’nda yaşanan olaylardan yaklaşık 200 yıl önce geçen House of the Dragon ilk sezonuyla 2022 yılında izleyicilerin karşısına çıktı.

Targaryen Hanedanlığı’nın Westeros’taki taht mücadelesini konu alan dizi, yeni sezonuyla geri dönmeye hazırlanıyor. İlk fragmanı geçen aralık ayında paylaşılan yapım için bugün ise çifte tanıtım paylaşımı geldi.

Yeni fragmanlar, Rhaenyra Targaryen ve Daemon Targaryen’e yakın olan aileleri temsilen Siyahlar ve Alicent Hightower’ın arkasında toplanan Yeşiller arasındaki ayrımı daha net bir şekilde ortaya koyuyor.

House of the Dragon 2. Sezon Bekleyişi Sona Eriyor

George R.R. Martin’in Ateş ve Kan (Fire and Blood) isimli eserinden ekrana taşınan House of the Dragon 2. sezonuyla bu yaz izleyicilerle buluşuyor.

Yeni sezonda Emma D’Arcy Prenses Rhaenyra Targaryen, Matt Smith Prens Daemon Targaryen, Olivia Cooke Kraliçe Alicent Hightower, Rhys Ifans Otto Hightower, Eve Best Prenses Rhaenys Targaryen, Ewan Mitchell Prens Aemond Targaryen, Steve Toussaint Lord Corlys Velaryon, Fabien Frankel Ser Criston Cole, Sonoya Mizuno Mysaria, Graham McTavish Ser Harrold Westerling, Matthew Needham Larys Strong ve John MacMillan Laenor Velaryon rolleriyle izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Oyuncu kadrosuna yeni katılan isimler ise şu şekilde:

Clinton Liberty – Addam of Hull
Jamie Kenna – Ser Alfred Broome
Kieran Bew – Hugh
Tom Bennett – Ulf
Tom Taylor – Lord Cregan Stark
Vincent Regan – Ser Rickard Thorne
Abubakar Salim – Alyn of Hull
Gayle Rankin – Alys Rivers
Freddie Fox – Ser Gwayne Hightower
Simon Russell Beale – Açıklanmayan bir rol ile

Dizinin ilk sezonu Prenses Rhaenyra Targaryen’in Kral Viserys I’in varisi olma mücadelesini ve Targaryenler arasındaki veraset savaşına öncülük etmesini konu almıştı. Yeni sezon ise Demir Taht’ta hak iddia eden Hightowerlar ile Targaryenler arasında geçen ve Ejderhaların Dansı olarak anılan iç savaşı takip edecek.

House of the Dragon 2. sezon 16 Haziran 2024 tarihinde HBO ve Max kanalları üzerinden yayına başlayacak.

Siyahlar Fragmanı

Yeşiller Fragmanı

bak yine mutlu oldum. 16 hazirana suracikta ne kadar kaldi ki. tesekkur ederim @Divine Heart fragmani daha once gormemistim, simdi sayende gordum ^^

bak yine mutlu oldum. 16 hazirana suracikta ne kadar kaldi ki. tesekkur ederim @Divine Heart fragmani daha once gormemistim, simdi sayende gordum ^^
bu kadar sıkı takipçisin bu dizi hakkında mutlaka görmüşssündür beni de mutlu etmek için söylüyorsun diye düşünüyorum : )))) yine de teşekkürler.umarım yeni sezon seni mutlu eder.

bu kadar sıkı takipçisin bu dizi hakkında mutlaka görmüşssündür beni de mutlu etmek için söylüyorsun diye düşünüyorum : )))) yine de teşekkürler.umarım yeni sezon seni mutlu eder.
ben genelde bu bilgileri isyerindeki laburatuvar calisani nerdy arkadaslarimdan aliyorum. sosyal medyada takip etmiyorum (forum ve insta haric, onu da gorursem veya sen mentionlarsan). hahah seni yalanciktan mutlu etmek icin degil yani. ayip ediyorsun :d

ben genelde bu bilgileri isyerindeki laburatuvar calisani nerdy arkadaslarimdan aliyorum. sosyal medyada takip etmiyorum (forum ve insta haric, onu da gorursem veya sen mentionlarsan). hahah seni yalanciktan mutlu etmek icin degil yani. ayip ediyorsun :d
anlaştık teşekkürler :D

Biz büyük merakla başlayalım dedik ama sarmadı hiç :S ilk bölümde kaldık.
Game of Thorens'i ilk izlediğim de beğenmemiştim sıkıcı gelmişti,uzun süre sonra ikinci defa izlediğimde biraz daha sardı fena değildi,bunu da ilk izlediğimde aman aman beğendim diyemem ama tarz olarak çok iyi yapım.

Game of Thorens'i ilk izlediğim de beğenmemiştim sıkıcı gelmişti,uzun süre sonra ikinci defa izlediğimde biraz daha sardı fena değildi,bunu da ilk izlediğimde aman aman beğendim diyemem ama tarz olarak çok iyi yapım.
Game Of Thrones'i beğenerek izledik harika bir yapıt ama bunu bilemedim ya o diziden sonra sarmadı. :s şu sıra dizi arıyoruz bizde tavsiyeniz varsa alırım.

Game Of Thrones'i beğenerek izledik harika bir yapıt ama bunu bilemedim ya o diziden sonra sarmadı. :s şu sıra dizi arıyoruz bizde tavsiyeniz varsa alırım.
bilirsiniz ben pek dizi izlemiyorum,film piyasasıda durgun.3 cisim problemi Game Of Thrones yaratıcıları tarafından yapılmış,o izlenebilir.

Westeros’ta ‘Ejderhaların Dansı’ Başlıyor: “House of the Dragon” 2. Sezondan Yeni Fragman

House of the Dragon 2. sezon geri sayımı sona eriyor. Max, Game of Thrones dizisinden yeni bir fragman paylaştı.

House of the Dragon 2. sezon için yeni fragman yayınlandı. George R.R. Martin’in dünyaca ünlü epik fantazi destanı, Max ekranlarındaki serüvenine devam ediyor.

George R.R. Martin imzalı Buz ve Ateşin Şarkısı uyarlaması Game of Thrones 2019’da final yapmış, HBO da tahtın yeni varisi için aynı evrende geçen yeni yapımlar için düğmeye basmıştı. İzleyicilerle buluşma aşamasına erişen ilk spin-off ise Taht Oyunları’nda yaşananlardan 200 yıl öncesini anlatan House of the Dragon olmuştu.

İlk sezonu 2022’de yayınlanan dizi IMDb’de 8,4/10 puan ortalamasına Rotten Tomatoes’taysa %93 eleştirmen skoruna ve %82 izleyici skoruna sahip.

Targaryen Hanedanlığı’nın Westeros’taki egemenliğini korumak için verdiği savaşı anlatan dizi, yeni sezonuyla gelecek yaz izleyicilerin karşısına çıkmayı bekliyor. Yapımdan ilk fragman geçen aralık ayında paylaşılmış; ardından da Yeşiller ve Siyahlar’a dikkat çeken yeni tanıtımlar hayranların beğenisine sunulmuştu.

Bugün ise Westeros’taki iç savaşı konu alan ve Ejderhaların Dansı olarak anılan mücadeleden kesitlere de yer veren yeni bir fragman yayınlandı.

George R.R. Martin’in kurgu dışı kitabı Ateş ve Kan (Fire and Blood) eserinden uyarlanan dizinin yeni sezonundan yayınlanan fragman, Westeros’un geniş coğrafyasını ve gökyüzünde süzülen görkemli ejderhaları sergileyen epik sahneleri barındırıyor.

Tanıtımda hayranlar sırasıyla Emma D’Arcy ve Matt Smith tarafından canlandırılan Targaryen ikilisi Rhaenyra ve Daemon da dahil olmak üzere favori karakterlerine yeniden göz atıyorlar.

Siyasi entrikalar ve güç mücadeleleri krallığı parçalamakla tehdit ederken gerilim tırmanıyor. Değişen ittifaklar ve her köşede gizlenen ihanetlerle, Targaryen Hanedanlığı için riskler hiç bu kadar yüksek olmamıştı.

Yeni fragman diğerlerine kıyasla görselliğiyle ön plana çıkıyor. Ejderhaların ateşli nefesinden geniş çaplı savaş sahnelerine kadar, tanıtım odağını dizinin görsel yanı üzerinde kurguluyor.

House of the Dragon 2. Sezon Kadrosu

Dizide Prenses Rhaenyra Targaryen rolünde Emma D’Arcy, Prens Daemon Targaryen rolünde Matt Smith, Kraliçe Alicent Hightower rolünde Olivia Cooke, Otto Hightower rolünde Rhys Ifans, Prenses Rhaenys Targaryen rolünde Eve Best, Prens Aemond Targaryen rolünde Ewan Mitchell karakterlerini canlandırmak üzere yapıma geri dönüyorlar.

Ayrıca Lord Corlys Velaryon rolünde Steve Toussaint, Sör Criston Cole rolünde Fabien Frankel, Mysaria rolünde Sonoya Mizuno, Sör Harrold Westerling rolünde Graham McTavish, Larys Strong rolünde Matthew Needham ve Laenor Velaryon rolünde John MacMillan da kadrodaki diğer isimler arasında.

Oyuncu kadrosuna yeni katılanlar arasında Hull’lu Addam rolüyle Clinton Liberty, Sör Alfred Broome rolüyle Jamie Kenna, Hugh rolüyle Kieran Bew, Ulf rolüyle Tom Bennett, Lord Cregan Stark rolüyle Tom Taylor, Sör Rickard Thorne rolüyle Vincent Regan, Hull’lu Alyn rolüyle Abubakar Salim, Alys Rivers rolüyle Gayle Rankin, Sör Gwayne Hightower rolüyle Freddie Fox ve heniz açıklanmayan bir rolle Simon Russell Beale yer alıyor.

House of the Dragon 2. Sezon bölümleri 16 Haziran 2024 tarihinde yayına başlayacak. Yeni sezon toplam 8 bölümden oluşacak ve 4 Ağustos 2024’te noktalanacak.

“House of the Dragon” Yaratıcısı, 2. Sezon Açılışında Yapılan Kan ve Peynir’in Hikâyesindeki Değişikliği Savundu

House of the Dragon 2. sezon 1. bölüm “A Son for a Son”daki Kan ve Peynir olayında gidilen değişikliğe dair dizinin yaratıcısından açıklama gecikmedi.

House of the Dragon 2. sezon 1. bölüm A Son for a Son yayına girdi. Hayranlar ise Kan ve Peynir olarak anılan ikilinin hikâyesindeki değişikliğe tepki gösterdi.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Game of Thrones dizisi 2019’da final yaptı. Tahtın yeni varisi ise HBO imzalı spin-off House of the Dragon oldu. Öncül macerada olduğu gibi, yeni dizi de kaynak materyalden bazı farklılıklar içeriyor.

Martin’in Ateş ve Kan (Fire & Blood) isimli kurgu dışı kitabına dayanan House of the Dragon, ilk sezonuyla 2022 yılında yayına başlamıştı. Bu geniş kapsamlı öyküyü ayrıntılı bir TV dizisine adapte etmek, karakterleri derinlemesine işlemek ve bazı belirsiz olay örgülerinde son kararı vermek showrunner Ryan Condal ve ekibine düştü.

16 Haziran 2024 tarihinde prömiyer yapan House of the Dragon 2. sezon, ilk bölümü A Son for a Son ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. Bölümde kaynak materyalden farklı düşen bazı değişiklikler ise okurların dikkatinden kaçmadı.

Condal, ET Online’a verdiği bir demeç sırasında Martin’in eserini olabildiğince sadık bir şekilde uyarlamayı amaçladığını kaydetmişti. Ünlü yapımcı sözlerine, “Dizinin farklı gereklilikleri var. Çünkü bu bir tarih kitabının uyarlaması. Ama hayır. Planımız George’un tarihini metindeki hâliyle sadık bir şekilde yansıtmak,” şeklinde devam etmişti.

Condal’ın bu demeci sonrası, hayranlar arasında House of the Dragon 2. sezon, ilk bölümü A Son for a Son’daki Kan ve Peynir (Blood and Cheese) olayındaki değişikliğe tepki gösterenler oldu.

Haberin devamı, dizi ve kaynak materyal hakkında spoiler içermektedir.

A Son for a Son, kaynak materyalde Kan ve Peynir olarak bilinen ikilinin Kızıl Kale’ye sızarak Lucerys Velaryon’un ölümünü intikam almak üzere Jaehaerys’i annesi Kraliçe Helaena’nın önünde öldürmeleriyle sona eriyor.

Kitapta, Kan ve Peynir Helaena’ya iki oğlundan Jaehaerys mi yoksa küçük oğlu Maelor’un mu ölmesini istediğini soruyor. Helaena seçimini yaptıktan sonra ise, Helaena’nın seçmediği çocuğu öldürüyorlar. Dizide, Maelor yok. Bu sebeple olaylar farklı gelişiyor.

Ryan Condal, “House of the Dragon” 2. Sezon 1. Bölümdeki Kan ve Peynir Olayını Açıklıyor

Condal, The Hollywood Reporter’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Kitabı aşmaya çalışmaktan çok, bulunduğumuz yerin pratik gerekliliğiyle ilgiliydi. Birinci sezonun kapsadığı tarih döneminin uzunluğu göz önüne alındığında, bu hâlâ sıkıştırılmış bir zaman dilimi. Kitap 30 yılı aşkın bir süreyi kapsarken, biz bunu 20 yıla sıkıştırdık. Bu kararın yan etkilerinden biri de Rhaenyra ve Daemon’un çocuklarının kitapta olduğundan çok daha genç olmaları. Helaena ve Aegon’un çocukları da öyle. İki nesil çocukları olacak kadar uzun süredir birlikte değiller. Bu yüzden Maelor henüz yok ve sadece ikizlerimiz var.

“Bu noktadan yola çıkarak Kan ve Peynir’i televizyon için heyecan verici bir sekans hâline getirmeye çalıştık. Onu onların bakış açısından anlatmaya ve yanlış giden bir haydutluk hikâyesi gibi yapmaya karar verdik. Kitapta ise olaylar tamamen Helaena ve Alicent’ın bakış açısından tasvir ediliyor. Kan ve Peynir Helaena’nın karşısına çıkıyorlar ve o, hikâyelerinin üçüncü perdesidir. Amaç Daemon’un hedef olarak adını verdiği Aemond’u ararken gerilim ve korku yaratmaktı. İki suçluyu altın dolu bir odaya koyduğunuzda işler ters gidebilir.”

Daemon Yerine Jaehaerys’in Öldürülmesi

Condal’a ayrıca Daemon’un dizide Kan ve Peynir’e tam olarak ne emir verdiğini neden duyulmadığı da soruldu. İlk olarak Aemond Targaryen’i bulup öldürmelerini söyledi. Ama Peynir, eğer Aemond’u bulamazlarsa B planı olup olmadığını sorduğunda Daemon yalnızca gülümsemekle yetindi. Condal şu yanıtı verdi:

“O anı kasıtlı olarak kestik çünkü Matt Smith’in onlara attığı bakış beni ürkütüyor. Onlara kesinlikle bir tür talimat verdi ve bir dereceye kadar, ‘bir oğul için bir oğul’ dediğini odada tartıştıklarını duyuyoruz. Daemon’un belki onlara, ‘Boş dönmeyin,’ dediğini hayal edebilirsiniz. Yoruma açık bıraktık.”

Helaena’nın Tepkisi

Condal, Helaena’nın tepkisi hakkında ise şöyle konuşuyor:

“Bu sahnede gördüğünüz çok insani bir tepki. Bu bir şok ve peşinden geleceklerini düşünerek paniğe kapılıyor. Sonra merdivenlerin dibine geldiğinde, ’Tamam, nereye gitmeliyim? Şimdi nereye gitmeliyim?’ diye merak ediyor. Hayatı için koşuyor ve bir sonraki adımda nereye gideceğini anlamaya çalışıyor.”

Emmy ödüllü dizinin yeni bölümü 23 Haziran 2024 tarihinde yayınlanacak.

“House of the Dragon” 2. Sezondaki Ejderha Yumurtalarının Yolculuğu Daenerys Targaryen’e Kadar Uzanacak

“House of the Dragon” 2. sezon 3. bölümde Pentos’a gönderilen ejderha yumurtalarının yıllar sonra Daenerys Targaryen’in olacağı açıklandı. Ancak bu karar, kitaptaki bazı detayların değiştiği anlamına geliyor.

House of the Dragon 2. sezondaki The Burning Mill adlı 3. bölüm, Game of Thrones’un temelini oluşturacak bir olayı işaret ediyor. Rhaenyra, çocuklarının güvenliğini sağlamak amacıyla onları Pentos’a yollarken yanlarında bazı ejderhalar da veriyor. Yönetmen Geeta Patel’ın açıklamasına göre ise o yumurtaların yolculuğu Daenerys Targaryen’e kadar sürecek.

House of the Dragon’ın yönetmenlerinden Geeta Patel, yeni bölümdeki ejderha yumurtalarının Game of Thrones’ta Daenerys Targaryen’in daha sonra alacağı yumurtalarla aynı olduğunu açıkladı. Ancak bu durum, George R.R. Martin’in kitaplarındaki bazı detayların değişmesine neden oluyor.

Haberin devamı, House of the Dragon ve Game of Thrones dizileri ve Fire & Blood kitabı hakkında sürpriz bozanlar (spoiler) içeriyor.

House of the Dragon’ın son bölümü The Burning Mill’de Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) Joffrey’yi Vadi’ye; Aegon III ve Viserys II’yu ise Pentos’a gönderiyor. Üvey kızı Rhaena Targaryen’i (Phoebe Campbell) ise onlara eşlik etmesi için görevlendiriyor. Rhaena ilk etapta çocuk bakıcısı rolünü üstlenmekten memnun olmuyor. Ancak daha sonra kendisine emanet edilen dört ejderha yumurtası, Rhaena’nın fikrini değiştiriyor.

House of the Dragon 2. Sezon’da Görülen Ejderha Yumurtaları Hakkında Önemli Açıklama

Dikkatli izleyiciler ise yumurtalar arasındaki siyah, yeşil ve gümüş renkli olanlara ayrı bir önem atfediyor. Bu ejderha yumurtalarının Daenerys Targaryen’in Khal Drogo ile evlendiği bölümde aldığı yumurtalara benzediği öne sürülüyor. Game of Thrones’ta daha sonra bu yumurtalardan Drogon, Rhaegal ve Viserion isimli ejderhalar çıkmıştı.

Mashable’a konuşan yönetmen Geeta Patel, bunların Daenerys’in yumurtaları olduğunu şu sözlerle doğruluyor:

“Bunlar Daenerys’in yumurtaları. Bu dizide çalışan herkes büyük Game of Thrones hayranı, bu yüzden bu sahneyi çekmek çok heyecan vericiydi.”

Bu gönderme birçok izleyici tarafından heyecanla karşılansa da George R.R. Martin’in Ateş ve Kan (Fire & Blood) kitabı, konuyu biraz daha farklı şekilde ele alıyor.

Ateş ve Kan Kitabında Ejderha Yumurtalarının Köken Hikâyesi Daha Farklı

Bir tarih kitabı olarak kurgulanan ve bu nedenle içerisinde yer alan her detayın “birebir doğru olmadığı” kabul edildiği Ateş ve Kan, yine de birçok hayranın diziyle kıyaslayarak izlediği bir materyal.

Bununla birlikte kitapta Daenerys’in ejderha yumurtalarının nereden geldiği sorusuna cevap veren bir hikâye bulunuyor. House of the Dragon’da yaşananlardan yıllar önce, soylu bir kadın olan Elissa Farman, Rhaena Targaryen ile bir ilişki yaşamaya başlıyor (House of the Dragon’daki Rhaena Targaryen değil, farklı bir Targaryen ). Elissa dünyayı dolaşmak istiyor. Ancak Rhaena onun hayallerini finanse etme fikrini reddediyor. Çiftin ilişkileri bozulduğunda, Elissa Ejderhakayası’ndan üç ejderha yumurtası çalıyor ve denizcilik hayallerini gerçekleştirmek için Braavos’tan bir deniz lorduna yumurtaları satıyor.

Neticede bu yumurtalar Pentoslu tüccar-prens Illyrio Mopatis’in eline geçiyor ve oradan da nihayetinde Daenerys Targaryen’e ulaşıyor. Hayranlar hikâyenin geri kalanını Game of Thrones’tan biliyor.

“Ateş ve Kan” Kitabında Dört Değil Üç Yumurta Var

Öte yandan Ateş ve Kan kitabında Ejderhaların Dansı iç savaşı sırasında Rhaena Targaryen Ejderhakayası’ndan dört değil, üç ejderha yumurtasıyla ayrılıyor. Bunlardan birisinden Morning isimli bir ejderha çıkıyor ve savaşın sonlarında sembolik de olsa önemli bir rol oynuyor. Diğer iki ejderha yumurtasının akıbeti ise bilinmiyor.

Dizi, yumurtaların bir gün Daenerys Targaryen’e ulaşabilmeleri için yumurta sayısını üçten dörde çıkarma kararı alıyor. Bu durumda kitaba göre dördüncü yumurtadan Morning’in çıkması bekleniyor.

@Thalassa spoiler içeren yeni haberler var,izlemeye başladın mi nasıl gidiyor dizi ?

ben sezon finaline kadar bekliyorum yoksa bekleyemiyorum hafta hafta.
ben 1. bolumunu izleyebildim sadece. ufak tefek tatli yogunluklarimi atlattigim gibi, ben de bir oturusta izlemeyi dusunuyorum (dusunuyorum, evet, ne yapacagim belli degil yine :d) bakalim sen nasil bulacaksin. 29-30 temmuz butun bolumler tamam galiba.

Ok gibi dizi cunku got'da b*k gibi diziydi.
George dayi elden ring'e de el atip anasini bellemisti oyunun.
Neyse ki dlc de miyazaki abim toparladi.

Geri