Hosting ile cloud arasındaki fark?

Konu sahibi son olarak 3467 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlar, hosting ile cloud computing aynı şeyler mi,yoksa birbirinden farklı apayrı konular mı bilemedim. İnternetten araştırıp okuyunca da benzer şeyler çıkıyor hep ama kafamda terimler karışıyor hep, şimdi cloud computing, file hosting terimlerini görüyorum ama tam kavrayamadım aralarındaki farkı.Bilenler varsa açıklar mı bir zahmet.Paysafecard'ın sitesinde gezinirken denk geldim, bir bakıyım dedim ne diye işin içinden çıkamadım.

barındırma olarak aynı işlevi görüyor,file hosting'de veri barındırıyor.
ikiside konu olarak aynı.

cloud hosting yani bulut bilişim sayesinde aldığınız hosting hizmeti normal hostinge göre minumum derecede daha az sorunlu olur. Bulut bilişimin en iyi avantajı donanımların bir den fazla sunucu üzerinde olması ve olası arızalarda bu görünmeden arka planda çözülmesi.

Yani Sonuç Olarak Kafan Karışmasın İkiside Aynı Derde Deva Oluyor .

Merhaba arkadaşlar, hosting ile cloud computing aynı şeyler mi,yoksa birbirinden farklı apayrı konular mı bilemedim. İnternetten araştırıp okuyunca da benzer şeyler çıkıyor hep ama kafamda terimler karışıyor hep, şimdi cloud computing, file hosting terimlerini görüyorum ama tam kavrayamadım aralarındaki farkı.Bilenler varsa açıklar mı bir zahmet.Paysafecard'ın sitesinde gezinirken denk geldim, bir bakıyım dedim ne diye işin içinden çıkamadım.

upload sitelerinde paysafecard kullanırsan daha hızlı indirebilirsin dosyaları. cloud veya cloud computing dersen bunların ikisi de aynı kategori ama anlamları biraz değişik. cloud computing de sen bütün veya bir parçasını internete yüklüyorsun, indiryorsun ve aynı anda orda bırakıp ordakı dosyalarda oynama yapıyorsun. bu şekilde bir kaç kişi birden bile çalışabiliyor aynı dosyalar ile. dropbox ile farkı ne dersen veya filehosting ile... filehosting genelde profesyonel dosya ile ilgili bir işlem. bu dosyaların genelde 24 saat günde ulaşılabilmesini sağlamaları lazım ve bu ücretli olur genelde. ücretsiz olursa bu sefer sana kimse garanti vermez. ne de olsa kimse onun sorumluluğunu bedava üzerine almaz tabiki ;)
cloud yani bulut demek: bunun İçinde dosyaların veya maillerin de var bu şekilde her yerde her an ve senin kendin bilgisayarın olmasa da sen kendi işlemlerini görebilirsin demek. buna da cloud computing deniliyor. cloud da bütün bu bilgileri içeren ama tam neyin nasıl yapdığını bilmediğin bir 'bulut' oluyor.

Geri