Hoşlanmadığınız birisiyle prestij için flört eder misiniz?

Konu sahibi son olarak 980 gün önce görüldü
Bir şey söyleyeyim mi arkadaşlar.
Toplum olarak dramatize etmeye bayılıyoruz. Olayları çift taraflı ele alma yetimiz çok zayıf.İki taraf arasındaki meselede içselleştirdiğimiz, duygusal enerjisini kendimize yakın gördüğümüz kişiyi köpürtüp histeri geliştirmeyi tercih ediyoruz. Bu da bizi adil biri olmaktan uzaklaştırıyor. Sonra zılgıtı yeyince de ''iyi niyetimden kaybediyorum''. vs. İyi niyetini senin...
Mesela şuanki konu. Hemen herkes kullanan-sömüren kişiyi günah keçisi ilan eder mesela eminim. Prestijli kişi mağdur,kurban vah vah tüh tüh. Aslında bunun müthiş sosyolojik sentezini yapmış bir yapıt var o da Aşk-ı Memnu. Kitabını özellikle herkese tavsiye ederim. Modernleştirilmiş dizisi de başarılı. Mesela o dizideki karakterleri nasıl ele algıladığınız insan ilişkilerindeki objektifliğiniz ile o kadar alakalı ki... Daha toy biri direkt Bihter'i şeytanlaştırır. Adnan iyi baba, çocuklarını düşünür. Mutfak takımı da mazlumdur falan fakat olgunlaştıkça, ilerleyen yıllarda diziyi/kitabı tekrar değerlendirdiğinizde Adnan ve mutfak takımı midenizi bulandırmaya başlıyor.Özellikle Adnan... yani bu kadar dramatize etmemek lazım bir şeyleri. O prestijli insan aptal mı sizce niyetini sezemiyor mu karşısındakinin? ünlüler dünyasında tonla örneği var. Kendisinden 40 yaş küçük biriyle evlenen bi sanatçı aptal mı sizce kızın niyeti konusunda? yoo sadece keyfine bakıyor. Çevresindeki herkes eşek gibi ikiyüzlü olmak zorunda. Yüzlerine ''efendim nasıl da yakıştınız'' deyip, kıskançlıklarını tarla faresi gibi arkasından kusabilirler.
Prestij sahibi olup sömürülmeyi ahlaki mesela haline getiren insanlar elbette vardır fakat bu insanlar da aptal değil.Yüksek mevkideki hiçbir insan hafife alınamaz. Ultra zeki ve iyi rol yapabilen biri olmanız lazım aksi halde dansın nasıl biteceğine ayı karar verir malum. Velhasıl insan ilişkilerinin bir çok noktası lağım çukuru zaten. Alan memnun veren memnun, %90 prestij sahibi de işin hedonik tarafına odaklanıyordur zaten. Tercih etmem ben fakat edeni de yadırgamam,burnumu sokmam, ahlak dersi vermem banane mk.

Geri