Hollanda’nın bilgisayar çipi üreticisi ASML çalışanları arasında çok sayıda ODTÜ mezunu var

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Internet ve Teknoloji
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Hollanda’nın bilgisayar çipi üreticisi ASML’de çalışanların arasında Hollanda dışındaki üniversitelerden en fazla mezunu bulunan okul ODTÜ oldu.

GWqURLsXoAAE3iv

He. Elin gavuruna ucuz iş gücü olmuşuz ve beyin göçü vermişiz.

Şimdi bu sevinilecek bişey mi üzülünecek bişey mi.

He. Elin gavuruna ucuz iş gücü olmuşuz ve beyin göçü vermişiz.

Şimdi bu sevinilecek bişey mi üzülünecek bişey mi.
Ucuz iş gücü olduğu kanaatine nasıl vardın?
Benim abim, kuzenlerim de yabancı firmalarda bilgisayar mühendisi olarak çalışıyor ve gelirleri de çok yüksek.

• Beğen
Tepkiler: W
nitelikli mezunlarımızı elimizde tutamadığımız bir sistem yarattığımız için üzülebiliriz ama bir yandan da yetiştirdiğimiz insanların globalde var olmasına sevinebiliriz.-iyimser- yine de burada sevinilecek durumdan çok üzüleceğimiz bir durum var çünkü türkiye’de yaratılan leş gibi bir sistemin içinde var olmak istemiyor insanlar. kendi çocuklarına ülkeyi dar eden, mesleği zehir eden, bildiğinden soğutan koca bir çöplük yarattığımız için gurur duyamayız maalesef. bu ülkede bir yazılımcı, IT’ci, donanımlı bir mühendis bulmak için aylarca açık kalan ilanlar var ama sonuç ne? yabancı bir firmanın remote sisteminde, görece daha konforlu ve döviz bazlı maaşa kaptırdığımız nice genç. hollanda firmasını da tebrik edelim çünkü biz daha odtü mezuniyet törenini bile aşamayan bir toplumuz, onlara iş vermekle ilgilenemiyoruz. ülkeyi “kurtulmamız gereken” bir yere çevirdiğimiz için ağlayarak dağılabiliriz ya da dil öğrenin ve istiyorsanız kurtulun.

Yurt dışında çalışmaktan bağımsız olarak yabancı birçok firmanın Türkiye'de ofisleri var ve dönüşümlü olarak farklı ülkelerde çalışma imkanı sunuyorlar. Bilgisayar, yazılım, teknoloji alanında çalışmanın bir diğer avantajı da uzaktan çalışma imkanı sunmasıdır.

Bizim Türk firmalarında da yabancı çalışanlar olabiliyor.

@Lefty ucuz derken nispeten ucuz. Hintlinin yarı parasını bile vermezler

@Lefty ucuz derken nispeten ucuz. Hintlinin yarı parasını bile vermezler
Teknoloji dünyasında biliyorsun ki önemli olan kıvrak bir zeka ve bu kişinin hangi ülkeden olduğunun bir önemi olmuyor.
Hintli ucuz işçiler ise daha çok bedensel işlerde ve ne yazık ki kötü koşullarda çalıştırılıyorlar.

Teknoloji dünyasında biliyorsun ki önemli olan kıvrak bir zeka ve bu kişinin hangi ülkeden olduğunun bir önemi olmuyor.
Hintli ucuz işçiler ise daha çok bedensel işlerde ve ne yazık ki kötü koşullarda çalıştırılıyorlar.
Hintli dediğin adam yazılım lideri

Hintli dediğin adam yazılım lideri
Yazılımcılar açısından söylemişsin, ben de "Bizi de dünya genelinde ucuza çalıştırılan Hintliler gibi kabul ediyorlar" anlamında yazdın sandım.

Hintli yazılımcıları da sektöre kazandıran Amerikan firmaları oldu ve sonrasında da büyük başarı elde ettiler.

Ülkemizin iyi üniversitelerinden mezun olanlar ülkede kalsın fikrine katılıyorum ancak bazı sektörlerde de dünyaya açılmak gerekebiliyor. Çoğu da sonrasında geri dönüp yine ülke için çalışıyorlar.

Türkiye'de okumuş Hollandalılar olabilirler. Türkiyede çok sayıda yabancı ülke vatandaşı okuyor. Ve çok sayıda Türk yurt dışında okuyor. Ucuz ücreti Türkiye'de şube açtılarsa türkiye topraklarında veririler.

Hint'liler de o kadar becerikli değiller. Ucuza internet üzerinden iş aldıkları, ve de kalabalık bir ülke oldukları için göze batıyorlar. Yaptıkları iş te ucuzmuş. Öyle bir yorum okumuştum bir yerde.

Geri