Hollanda'dan güzel haber var..

• Kullanıcı Thor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1211 gün önce görüldü
Anayasa değişikliği referandumunda yüzde 75'e yakın "Evet" oyu çıkan Belçika'da, Türkiye kökenlilerin çifte vatandaşlığının iptal edilmesi tartışması yeniden gündeme geldi.

3428ewqdasndnana21.jpg

Hükümet ortağı Flaman Hıristiyan Demokrat Partisi’nin (CD-V) milletvekillerinden Hendrik Bogaert, Türkiye’de totaliter bir rejimi destekleyenlerin çifte vatandaşlığına son verilmesini istedi.

Belçika’daki Türkiye kökenlilerin büyük çoğunluğunun totaliter bir sisteme destek verdiğini belirten Bogaert, bunun “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Bogaert, “Bu böyle devam edemez. Hemen şimdi, çifte vatandaşlığı kaldırın” dedi.
Öneri bir süre önce hükümet ortağı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) tarafından gündeme getirilmişti.

‘CAMİLERİ MERCEK ALTINA ALACAĞIZ’

N-VA partisinden sığınma ve göçten sorumlu Devlet Bakanı Theo Francken de öneriye destek veriyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre Theo Francken, referandum sonuçlarına ilişkin Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, “Belçika’da sol partilere oy verenler Türkiye’de aşırı sağı destekliyor. Anlaşılmaz bir durum” dedi.

Francken, geçen haftalarda yaşanan Diyanet’e bağlı camiler konusunu da anımsatarak, “Çıkan sonuçlara göre, Diyanet camilerinin gayet açık biçimde Erdoğan için oy toplamış. O nedenle artık ciddi biçimde mercek altına alınmaları lazım” görüşünü dile getirdi.
Belçika hükümeti, “Ankara’nın uzun kolu” diye nitelendirdiği Diyanet İşleri’ne bağlı camilerin ruhsatını iptal ederek, devlet yardımını kesmek istiyor.

Sözcü

Hollanda'da aşırı sağcı lider Wilders, 'evet' diyenlerin topluca Türkiye'ye dönmesi gerektiğini söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre Hollanda'daki ana muhalefet partisinin ırçı lideri Geert Wilders, "evet" diyen seçmenleri topluca Türkiye'ye dönmeye çağırdı.
"TOPLUCA TÜRKİYE'YE DÖNÜN"

Hollanda'da ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders de, yüzde 75 oranında "Evet" oyu veren seçmenleri, topluca Türkiye'ye dönmeye çağırdı.
Referandum sonuçlarını, "Türkiye, daha fazla İslamofaşzimi ve totaliterliği seçti" diye değerlendiren Wilders, Twitter'da, "Hollandalı Türkler topluca evet verdi" haberini paylaştı.
Aşırı sağcı lider, "Evet şimdi de topluca Türkiye'ye dönün. Eğer Hollanda'daki özgürlüklere rağmen Türkiye'de diktatörlüğü seçiyorsanız burada işiniz yok. Güle güle" dedi.
"ÇİFTE VATANDAŞLIĞI KALDIRIN"

Belçika'daki Türkiye kökenlilerin büyük çoğunluğunun totaliter bir sisteme destek verdiğini belirten Bogaert, bunun "kabul edilemez" olduğunu söyledi.
Bogaert, "Bu böyle devam edemez. Hemen şimdi, çifte vatandaşlığı kaldırın" dedi. Öneri bir süre önce hükümet ortağı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) tarafından gündeme getirilmişti.
"CAMİLERİ MERCEK ALTINA ALACAĞIZ"

N-VA partisinden sığınma ve göçten sorumlu Devlet Bakanı Theo Francken de öneriye destek veriyor. Theo Francken, referandum sonuçlarına ilişkin Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, "Belçika'da sol partilere oy verenler Türkiye'de aşırı sağı destekliyor. Anlaşılmaz bir durum" dedi.
Francken, geçen haftalarda yaşanan Diyanet'e bağlı camiler konusunu da anımsatarak, "Çıkan sonuçlara göre, Diyanet camilerinin gayet açık biçimde Erdoğan için oy toplamış. O nedenle artık ciddi biçimde mercek altına alınmaları lazım" görüşünü dile getirdi.
Belçika hükümeti, "Ankara'nın uzun kolu" diye nitelendirdiği Diyanet İşleri'ne bağlı camilerin ruhsatını iptal ederek, devlet yardımını kesmek istiyor.
BELÇİKA VE HOLLANDA'DA "EVET" ÇIKMIŞTI

Pazar günü gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandumunda Avrupa'da en fazla "Evet" oyu, yüzde 79,4 ile Belçika'da çıkmış, referandum propagandası nedeniyle diplomatik kriz yaşanan Hollanda ise yüzde 76,7 ile "Evet" oylarının en fazla olduğu ikinci Avrupa ülkesi olmuştu.
BBC

Adam haklı çünkü evetten sonra Türkiye'de birşeyler olursa kahrını oradaki insanlar çeker Avrupada her Türlü özgürlükten yararlanıp Türkiye'deki insanların kaderini etkileyen evetçiler değil hele ülke karışsın hepsi Avrupa'ya kaçar olan yine köylüye olur yollasın bunları gelip yaşasınlar

Sen Hollandalı olmuşsun haberin yok.
En son ne zaman Türkiyeye geldin, Türk insanıyla muhabbet ettin.

Nesi Güzel haber ?evet diyenleri türkiyeye yolluyorlarmismis yaw he he..
Her insan istedigini secebilir..herkesin düsüncesi kendine..herkesin herseye hakki var demeyi biliyorlar Ama evet denildiginde karsi cikiliyor..nerde saygi ?hollanda da ayni Merkel gibi yabanci düsmani ! Insallah yakin zamanda layiginizi bulursunuz siz de !

Ben her sene iki defa gelirim orda Doğuma büymeyim şuAn herkes kaçmak istiyor refah varsa insanlar neden göçüyor

ben hayirci, ateist ve Ataturkcu bir kimse olarak bu arkadasin dusuncelerini tasvip etmiyorum ve katilmiyorum. kamuoyunun bilgisine sunarim -_-

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Umrumda değil kimin ne düşündüğü ben gerçekleri söylerim kim olursa olsun ırk din mezhep ayırt etmeden

önce Wilderse hoşt köpek diyerek nacizane düşüncemi belirteyim.

sonra konu sahibesi her gün mantar mı yiyip giriyorsun forumada bu kafaları yaşıyorsun mübarek.

Bu bir savaş değildi ve bunun bir kazananı kaybedeni yok.Bunu anlamaya başladığımız gün ortada ki ayrımlaştırıcılık ortadan kalkacaktır.Dün halk bir sistem belirledi kendisine göre , hayatının devamını , refahını , düzenini sağlamak adına bir karar verdi.Bunun sonuçlarını da ileride iyi ya da kötü onlar görecektir. Sırf farklı bir görüş bildirdi diye bir insanın bir ülkeden kovulmasını istemek ya da isteyenlere hak vermek bence faşizanlığın başka bir türüdür.

İnsanların hak ve özgürlüklerine saygı duymayı öğrenelim.En azından deneyelim bir şey kaybetmeyiz

Ayrı eve çıkmak isteyen oğluna trip atan baba, üzgünüm bayım zincirler kırıldı portakalı taştan oyarlar baş ucuna koyarlar.

Türkiye 1923'den beri hiç bir zaman bağımsız bir ülke olmadı. Kulağımızı çektiler, şaplak attılar, hayt dediler, höyt dediler.
Neyse şimdi yapacakları tek şey "kudurmak" zincirleri kırdık sanırım.

arada havlar
pek şeyetmemek gerek

Gelin 3 milyon süriyeli aldık sizide alır kıskananlar çatlasın en çok mülteci bizde

Su hale bakin bizim derdimiz Avrupa'yi geriyor. Biri de demiyor ulan bunlar neden bu kadar kuduruyor, Turkiye zarar gorecek diye mi? Allah yardimcisi olsun oradaki vatandaslarimizin, sorun cikaracak gibiler.

Adamlar demokrasinin keyfini sürerken bizim için verdikleri karara bak. Madem bu kadar seviyorsunuz cumhurbaşkanınızı gelin paşa paşa ülkenizde yaşayın gurbetçiler.

Geri