Hızlı Namaz Kılan İnsanlar ..

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 50 gün önce görüldü
En sinir olduğum durumlardan biridir .. Sırf bu yüzden mescitlerden soğudum .. Ya eksik okuyorlar duaları ya da ışık hızını buldular namaz içinde ..Kafamı onlara takmam da benim üstesinden gelemediğim vesvesem ..

Kabe`de namaz kilmak başka :srl: 50 55 dk.

Hiç hoşlanmadığım ve de çok sinir olduğum durumlardan biri. Kimi Vardır hiç kalkmaz istemez, işte kimide vardır ki 1 dakikada kılıp çabucak bitsinde işlerimi göreyim çabasındadır.
Cemaattekiler çokca yapar bunu. ALLAH Rızası İçin Yapmayın.

arkadaş dünya hayatın çok başka. 10 dk huzurda durulmazken. bir komutan karşısında saatlerde durulabiliyor.

Nereye ne yetiştiriyorsun diye sormak istediğim insan türü.

Cübbeli hocanın bir videosu var. Bu konuya tam uyuyor.

Namazı yavaş kıldıkça güzeldir, huzurludur.
Çocukken çok yapardım ama o namaz hiç Bitmez gibi geliyordu. Ama yavaş kılınca da çabuk bitiyor farklı bir şey :)

hiç unutmam istanbulda ilk ramazanım, gaza gelip teravihe gitmiştim 2 rekatta bi selam veriyoduk 1'de bittiydi namaz bi ara mola verip su dağıttılardı. ahddhak

Aslında hızlı kılınıp kılınmaması da bizleri ilgilendirmez ama
şahsi olarak yavaş kılınınca daha çabuk bitiyor sanki , insan içinde cidden bir huzur da hissediyor ayrıca, ben hissediyorum.

Namazı hızlı kılmak namazından çalmak gibi manaya geliyor en iyisi namazı normal bir hızda kılmaktır namaz aceleye gelmez yavaş yavaş kılmak en makbulüdür.

Gerçek aşkı gerçek muhabbeti bilmeyen tatmayan insandır ...Kişi sevgili ile çok vakit geçirmek için uğraşır onun yanından (huzurundan) hemen ayrılmak için değil...

hızlı acele çabucak kılmaktansa farzını kılar bırakırım.

Namazda yaradan ile konuşuyor olduğumuzu gerçekten idrak etsek, ona en yakın orda olduğumuzu idrak edebilsek hiç kalkmayız o secdeden...

askerdeyken cok hızlı kılardım hemen bitsin diye :) haklı bir davranış bence kişiye gore. dusunsenize eksi 30 derecedesiniz?

Tuğba'dan bahsediyoruz sankiii.:p İnsanın azıcık da yapısıyla alakalı gibi, bazen farkında olmasan kendini kaptırabiliyor:)

Olayın en büyük örneği budur

[YOUTUBE]Dmo6eilN4yY[/YOUTUBE]

Namazın feyzini alabilmek için yavaş kılıp tane tane sureleri okumak lazım, zaruri durumlarda hızlı da kılınabilir belki ama bazıları bunu alışkanlık edinmiştir. Yinede hiç kılmamak ile kıyaslandığında hızlı kılmak daha iyidir.

Huzur ,aceleye gelmez.

Geri