Hızın artması zamanı yavaşlatır mı?

P
  • Kullanıcı pan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Hız arttıkça zaman azalır ve teori doğruysa saniyede 300 bin km'ye varıldığında zamanın durması lazım. O halde; Artık nasıl bir teknolojiyle yapılacak bilmem ama saniyede 300 bin km geçildiğinde de zamanın eksiye düşmesi lazım. Yani, zamanda geriye doğru yol alınacaktır. Peki, bu hız ve zaman arasındaki bağlantı ne tür bir alakadır? Bilen ya da görüşü olan var mı?

Zaman kavramı insanın algısı ile alakali. Zaman maddeden bağımsız düşünülemez ve tek başına hiç bir anlam ifade etmez.
Şayet ışık hızı bulunmuş olsa idi zaman da yolculuk yapilabilir. Ama bunun mumkun olmadigini soyledi bilim adamlari boyutlar arasında 4. Olanı einstein efendi böyle buyuruyor.
Büyük kutlelerin yanında zaman daha yavaşlar bu da bir gerçektir.
300 km yi geçmek mümkün değil yani.

Bknz: kütle cekiminin zamanı yavaşlatmasi

ters orantılıdır hız arttıkça zaman yavaşlar sonunda durur teori tamamen sallamasyon hız artıkça zaman kazanılır benim bildiğim türkiyede buna iştişare yapmışlar ve prim diye bişey icat etmişler hızlı iş yaptıkça prim ücreti alıyosun teori içene şaptım ya La

Dünya'nın dönme hızından yola çıkarsak evet deriz. Şöyleki; Dünya bir tam turunu 24 saat de atar, eğer hızı artarsa bir gün 24 saatten az olur. Bir bakıma yavaşlatıyor zamanı.

Işık hızında zaman duracak olsaydı, ışık hızına ulaşan doğaüstü varlıklar zamansızlık içinde yaşıyor olurdu. Hâlbuki mekân gibi zamandan da münezzeh tek Allah'tır. O'nun hâricindeki her yaratılan zaman mefhumunun içinde yer almaktadır, almak zorundadır. Çünkü her şey uzayın içindedir. Uzay=Zaman.

SoN Tamamen aynı hızla çalışan (yani herhangi biri bozuk olmayan) 2 saat al. Birini evinde bırak ve diğerini yanına alıp Amerika'ya uçakla yolculuk yap. Amerikaya vardığın gibi ordan Asya'nın herhangi bir ülkesine ve ardından yine Amerikaya. Bunu birkaç ay tekrarla ard arda hiç durmadan. Sonra saatleri karşılaştır. Zaman farklarını gördükten sonra gelip bir daha yorum yap.

geleceğe dönüş filmlerini böyle cekmisler demek :olamazz:

SoN Tamamen aynı hızla çalışan (yani herhangi biri bozuk olmayan) 2 saat al. Birini evinde bırak ve diğerini yanına alıp Amerika'ya uçakla yolculuk yap. Amerikaya vardığın gibi ordan Asya'nın herhangi bir ülkesine ve ardından yine Amerikaya. Bunu birkaç ay tekrarla ard arda hiç durmadan. Sonra saatleri karşılaştır. Zaman farklarını gördükten sonra gelip bir daha yorum yap.

pan , Bunları yapacak kadar vaktim olursa, geldiğimde yorum yapmayı denerim, ama dediklerini deneyecek vaktim olacağını hiç sanmıyorum. Fuzuli bir iş için, yersiz bir ıspat peşinde koşmak ahmakların işidir.

SoN o halde bilmediğin ve anlayamacağın konulara yorum yapma! Söz gümüşse sükut altındır... Hız artınca zaman yavaşlıyor, bu kısmı kanıtlanmıştır. Biz nasıl olduğunun derdindeyiz. Varsa bildiğin söyle, yoksa herşeyde olduğu gibi Allah'a bağlama.

SoN o halde bilmediğin ve anlayamacağın konulara yorum yapma! Söz gümüşse sükut altındır... Hız artınca zaman yavaşlıyor, bu kısmı kanıtlanmıştır. Biz nasıl olduğunun derdindeyiz. Varsa bildiğin söyle, yoksa herşeyde olduğu gibi Allah'a bağlama.

pan düşük kuvvette kapışıyorsun benimle. Bir kere kulvarlarımız farklı seninle. Ben zaman yavaşlamıyordur inkârında bulunmadım, zamansızlığı savunmuyorum sadece. Yaratılmış her şey için bir zaman mevcuttur, bunun olmadığını kanıtlayamazsın bana.

Her şey zaten Allah'a bağlı; benim bağlayıp bağlamamam bu gerçeği değiştirmez.

hız arttıkça zaman azalır kavramı hiç bunu düşünmedim ama aklıma şu geliyor.

Şimdi zaman 24 saatin bir güne tekamül ettiğini biz bulmuşsak, hızın arttığında da zaman kısalır diyorsak. bu bizim bulduğumuzun çerçevesinde gelişen bir durum olmaz mı?

yani atıyorum 24 saat 1 gün diye söylenmesini kim bulmuş? mesela 3 rakamının üç olduğunun ismini kim bulmuş. haziran ayının haziran adını kim bulmuş gunun gibi.

Birde panın dediği aynı saatten 2 adet alıp farklı ülkelere uçup 1 ay sonra gelip saatleri karşılaştırdığımızda farkın olmaması gerekli. İmkansız bişey çünkü. Eğer öyle bişey olursa manyetik enerji vs devreye girer gibi geliyor bana.

Işık hızında zaman duracak olsaydı, ışık hızına ulaşan doğaüstü varlıklar zamansızlık içinde yaşıyor olurdu. Hâlbuki mekân gibi zamandan da münezzeh tek Allah'tır. O'nun hâricindeki her yaratılan zaman mefhumunun içinde yer almaktadır, almak zorundadır. Çünkü her şey uzayın içindedir. Uzay=Zaman.

harun yahya sen misin? evrim aldatmacası kitabınızı severek bitirdim bence de topraktan geldik toprağa gidecez de çocukların mis gibi bilimsel konusuna niye allahı katıyon. ehehe

foto-abi-deterjana-kadar-anlamis-lan.jpg

SoN eğer bu zaman hız arttıkça yavaşlıyorsa, bu hızı olabildiğince arttırdığımızda bu yavaşlayan zaman sıfıra doğru gidecek ve sıfırlanacaktır belli bir hızdan sonra. O noktadan sonra hız artmaya devam ederse eksiye yani geçmişe dönecektir bu zaman. Ben doğa derim sen Allah dersin. Kulvarlarımız farklı olsa da aklın yolu birdir...

harun yahya sen misin? evrim aldatmacası kitabınızı severek bitirdim bence de topraktan geldik toprağa gidecez de çocukların mis gibi bilimsel konusuna niye allahı katıyon. ehehe

Allah beni Adnan Hoca olarak dünyaya getirmedi çok şükür.

ZiFiR bak burda alaya almıştın :) Şimdi merak mı saldın izafiyet teorisine?

pan benim alaya almadım tek konu var oda belli bilmem farkettin mi? genelde farkedilir ama (gülücük) yoksa zaman geçmiyo biliyon mu

Zaman değersel olarak -'ye düşmez. Bu yüzden + ileri - geri diye bir çıkarımda bulunmak baştan yanlış.

Einstein teorisine dayanan söylemde konu sahibi bir noktayı yanlış anlamaktan kendini sakınamamış. Hız ile zaman arasında ters orantı yoktur. Biri artarken diğeri azalmaz ki, bu söylem hızlanan cisim için zamanın yavaşlayacağı fikrine dayanır. Cisimlerin ışık hızına ulaştıklarında zamanın duracağını ama akabinde cisimlerin hiçbir zaman ışık hızına ulaşamayacağını ifade etmiştir.

Ki, şahsi kanaatim, zamanı durdurmanın mümkün olmadığı yönünde. Hız ile zaman arasında bağıl bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Tıpkı geçen 5 dakikayı kimilerinin aceleyle geçtiğini, kimilerinin geçmek bilmediğini ifade etmesi gibi. 1 saat olarak da algılansa, 1 saniye olarak da algılansa 5 dakika geçmiştir ve geçecektir.

İnsan bir gün ışık hızına ulaşır da tükenmeyen enerji kaynağı keşfini yapabilirse, hayat gerçekten sıkıcı olacak, zaman bir nevi duracaktır. Hop aydayım, hop dünyadayım, hop hollanda, hop türkiye.

1 yılda yaşanamayacakları 1 günde yaşadığınızı tahayyül edin. Geriye yaşanacak ne kalır ki?

Son olarak, merak edilen zamanda yolculuk, zamanda geriye gidebilme ihtimali ise, ilgilenilmesi gereken başka konulardır. Zamanda yolculuk teorik olarak varlığını sürdürmekte, uygulamada pek mümkün görünmemektedir. Genel bir merakınız var ise bilim teknik dergisi takip etmeyi ihmal etmeyin.

Geri