HIV virüsünün Türkiye'de artış göstermesi

Konu sahibi son olarak 190 gün önce görüldü

AIDS'e yol açan HIV virüsünün görülme sıklığı dünyada azalırken Türkiye'de artmaya başladı. 25 bin kişi HIV virüsü taşıyor. Sadece Ankara'da iki bin kişi tedavi görüyor.

Bakınız:
https://youtu.be/1_EIuvORCSM

Ahh bu benim insanım, küreselleşme, dünyaya açılma falan filan hepsi hikaye öze dönmek asl olan mesele Titre ve kendine dön.

Bir film geldi şimdi aklıma çok iyidir ilgilileri bakıverir belki: Kalp atışı dakikada 120

İsmi komik gelebilir ama içeriği çok çok sert cidden. Eğer özellikle homofobik değilseniz ve hıv+ lerin yaşadıkları drama dair bir merakınız varsa yani bu hastalığın ne olabileceğine dair bir merakınız öneriyorum.Cidden sert sahneleri olan bir film Fransadaki bir grup hıv+ aktivistin örgütlenip kendileri gibi + lerle birlikte farkındalık yaratma süreçlerini anlatıyor ve büyük kısmı belgesel niteliğinde ama dediğim gibi homofobikseniz biraz rahatsız olabilirsiniz.
İnsanlara "söylemek zorunda değilsin" gibi aklı evvel önerilerde bulunabilecekler olmadığını düşünmek istiyordum ama artık emin değilim. Özellikle anne babaların dişlerini sıkıp bu "dünya"ya bakmalarını öneririm naçizane.

Maskeye bile önem vermeyenlerin olduğu bir ülkede gâyet normal.

Kondomsuz dışarı çıkma yasağı getirilmemiş, hayret!

Keşke ishal salgını felan da olsa. Sokağa altımızı bezlemeden çıkmak yasak olsa. Yüzde maske, götte bez, çükte kondom takılırdık deli Cevat gibi :D

Geri