Hitler

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Adolf Hitler (d. 20 Nisan 1889, Braunau am Inn - ö. 30 Nisan 1945, Berlin), Avusturya asıllı Alman politikacı, siyasi lider, teorisyen ve devlet adamıydı. 1919 senesinde Alman İşçi Partisi’ne (Deutsche Arbeiterpartei; DAP) üye olmasıyla başlayan politik yaşamı, bu partinin 1920 senesinde Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’ne (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei; NSDAP) dönüşmesiyle devam etti ve 1921 senesinde ise Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin lideri oldu. Uzun süreli bir siyasal mücadelenin sonucunda, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin 1933’te iktidara gelmesiyle Almanya şansölyesi (başbakan) ve 1934’den ölümüne kadar Almanya devlet başkanı olarak görev yaptı. Devlet başkanı olduğu dönemde şansölyelik ve cumhurbaşkanlığı makamlarını birleştirerek “Führer und Reichskanzler” unvanını kullanmıştır. Nasyonal sosyalizmin kurucusu olup, Almanya’yı 12 yıl boyunca bu doktrinle yönetmiştir. Politikacı kimliği dışında bir ressam, yazar ve askerdi.

Son derece karizmatik,
hitabetin doruklarında,
hallederiz Kadir kadar ikna kabiliyeti yüksek,
hissiz,
acımasız,
şanslı,
inatçı,
ilk gün ne söylediyse, son gün de onu savunan,
Alman halkının güvenini ve beğenisini kazanmış,
ruh hastası ve hastalıklı bir ideoloji sahibi lider.

* * *
Ayrıca resimlerinin kullanıldığı capsler çok güzeldir.​

Bir ırktan sabun yaratabilecek diktatörlükte bir lider..

Bazen hak veriyorum adama.
Kavgam kitabinda diktatorluge giden yoldaki hikayesini anlattiginda rte nin bizzat kendisi oldugunu dusunmustum.

aslında küçükken boyacı olmak isteyen fakat babası tarafından yoluna taş koyulan lider. iyi bilgi bence. :p

bkz:
deia.png

sosyal medyada ''haftanın hitleri'' olarak tiye alınan lider.
bkn;
Haftan%C4%B1n-Hitleri-Seni-%C3%87%C4%B1lg%C4%B1n-Hadi-Oradan.jpg

154231.gif

küçükken hep sabun işine girmek istermiş

Kendisine sempati duydugum için kendimden şüphe ediyorum:(

Onu seviyorum.
Psikopatligi bi yana dursun kesinlikle lider.
Bugün ki almanya kendisine çok şey borçlu.

Almanyayı Almanya yapan insan kensisine bazı konularda sempatim vardır kesinlikle sıradan konuşması bile insanı etkileyecek cinste ve Dünyanın en iyi liderlerinden diye düşünüyorum

"Güçlü olmazsan ezilirsin" tezinin somut hali. Yaşamak istiyorsan güçlü olacaksın, acıma ki acınacak hale düşme'nin ispatı.

Üstün ırk yaratma projesi etrafında yaptığı faşist katliam elbetteki tasvip edilemez; lakin antisemitist görüşüne katılmamak elde değil.

Her şey bir kenara o tam bir "Führer"
Bazen Türkiye'nin Atatürk'ü gibi gösteriliyor. Burada yanlış anlama olmasın kahramanlık ve liderlik vasıfları bakımından atıfta bulunuluyor.

Ben çok beğeniyorum adamı, "Kavgam" kitabı mutlaka okunmalı; ama sindire sindire.

Hayatım boyunca nerede bir tiran bir diktatör gördüysem onunla bildiğin gizli aşk yaşadım kafamda. Örneğin cengizhan oldukça faşistti, hitler de öyle. Gözün kör olsun enternasyonalizm, yere batsın felsefeniz. İyi yapmış reis ruhu şâd olsun

Bir yerde çocukken babasının papaz okuluna verdiği ama hayatındaki ilk sigarayı içemeden yakalanıp okuldan atıldığını okumuştum.
En etkili sözü ve hala geçerli "bir gün gelecek, öldürmediğim her yahudi için bir gün bana lanet edeceksiniz."

Yahudilere duyduğu nefretin nedeni bir bayan ile olan ilişkisine bağlanmaktadır.

Geri