Hitler neden türkiye ye saldırmadı

Konu sahibi son olarak 2617 gün önce görüldü
Hitler Türkiye ye kesinlikle savaştan dolayı yenileceği için değil yada türkiye'den korktuğundan değil. Ancak türkler karşısında çok fazla kayıp vereceğini ve Türklerin basit bir şekilde teslim olmayacaklarını bildiği için saldırmadı. Ayrıca bana kalırsa bu aynı hatayı sovyetlere saldırmakla yaptı.

nasıl yani, sovyetler'e saldırmayıp türkiye'ye mi saldırmalıydı?

toplum olarak çerkez kürt laz arap tatar kokenli insanlarımızın birleşmesidir TÜRKLÜK. kimse yıkamaz elbette. sovyetler de aynı şekildedir, sovyetler birliğinde 10 un uzerinde ırk vardır. o kadar ırkı bi ara da toplayıp bir devlet kurmak ne kadar guclu oldugunu gostermektedir. Hitler ayrıca yahudilere yaptıkları işkencenin tek sebebi bugun ki israili yaratmak icindi, amaçları avrupadan yahudileri kuduse yollamaktır. ve islam ulkelerinn başında bir bela olması ümitleriyle o kadar kan can aldılar. hitler dioruz katil diyoruz. yüzde 70 leri gormuş hukumet eriye eriyet bitmişti.. biter yani.. herşey biter;)

"İşte Türkün gücü!!!!" tarzı mesaj atan olursa kafa atatım.

6 yıllık savaş sürecinin son 3 gününe kadar tarafsız olan bir ülkeye, hem de bu kadar uzakken savaş açmak hitler gibi bir ahmağın bile yapamayacağı bir şey.. Çok komplo teorisine girmeye gerek yok.. Adam hastaydı ve arkasında hasta bir topluluk vardı.. Durum bundan ibaret..

Kumandanlarından biri Adolf Hitler'e sorar :
-"Türklere neden saldırmıyoruz???"
Bu soru üzerine Hitler :
-"Türkler öyle bir millettirki, eğer saldırırsak tamamını yok etmemiz gerekir... Yoksa 1 tane bile hayatta bırakırsak, yeni bir devlet kurar ve intikamını alır......" demiştir.
Türklerin kolay teşkilatlanabilen ve savaşçı özelliklerinden cekinmis olabilir. Kolay vazgeçmeyen, hırslı yapıları da etkilidir bence.

Türklerin kolay teşkilatlanabilen ve savaşçı özelliklerinden cekinmis olabilir. Kolay vazgeçmeyen, hırslı yapıları da etkilidir bence.
ve teşkilatlanabilmek için değil bu teşkilatlanmayı bozmak için o kadar güzel şeyler yapıyorlar ki, bölüyorlar bizleri.. birilerine a dizisini sevdirdiler. diğerine b takımını diğerine c kanalını.. insanları öyle bir bölüyorlar ki hiç birimiz farkında değiliz, belki gün gelecek keşke hitler saldırsaydı da hiç kopmasak birbirimizden dersimizi geçmişten almış olsaydık.. bakın yahudilere bir cektikleri acı şimdi onları ne hale getirdi..

hitler'in cantasindan nutuk cikmis zaten
ondan saldirmamis

Turk'un gucu seklinde yaklasmaya devam..........

Akıllıca oluşturulmuş stratejik tabloyu bozmak, kimsenin işine gelmez.

6 yıllık savaş sürecinin son 3 gününe kadar tarafsız olan bir ülkeye, hem de bu kadar uzakken savaş açmak hitler gibi bir ahmağın bile yapamayacağı bir şey.. Çok komplo teorisine girmeye gerek yok.. Adam hastaydı ve arkasında hasta bir topluluk vardı.. Durum bundan ibaret..

Uzak derken? Biraz aydınlatalım olayı. Alman orduları bizim sınırlarımıza kadar geldiler neredeyse. İtalya'nın Yunanistan'daki başarısızlığından sonra, Almanlar Yunanistan'ı da ele geçirdiler. O dönemde bize saldırma ihtimalleri olmuştu. Sebebi de İran üzerinden Japonya ile birleşebilmek. Fakat bize saldırmaktan vazgeçip, S. Rusya üzerinden İran'a girmeyi düşündüler. O da olmadı.

Biz 23 Şubat 1945'te savaş ilan ettiğimizde, Almanya dört bir yanda yeniliyor ve geri çekiliyor. İstese de Hitler o tarihte savaş ilan edemezdi. Nitekim 45 gün sonra intihar etti.

hitlere sormuşlar neden türkiyeye saldırmıyosun diye.

cevap vermiş eğer türkiyeye saldırırsam tek türk kalmayana kadar öldürmem gerekli, eğer bir tane türk kalırsa yaşar çoğalır devletini kurar ve unutmaz demiş.

:D artık doğru mu atmasyon mu bilmem :D

farkında mısınız yaşayanlar hep politikacılar ve devlet adamları ölenler ya halk ya asker...

Uzak derken? Biraz aydınlatalım olayı. Alman orduları bizim sınırlarımıza kadar geldiler neredeyse. İtalya'nın Yunanistan'daki başarısızlığından sonra, Almanlar Yunanistan'ı da ele geçirdiler. O dönemde bize saldırma ihtimalleri olmuştu. Sebebi de İran üzerinden Japonya ile birleşebilmek. Fakat bize saldırmaktan vazgeçip, S. Rusya üzerinden İran'a girmeyi düşündüler. O da olmadı.

Biz 23 Şubat 1945'te savaş ilan ettiğimizde, Almanya dört bir yanda yeniliyor ve geri çekiliyor. İstese de Hitler o tarihte savaş ilan edemezdi. Nitekim 45 gün sonra intihar etti.

Stalingrad savaşını da bilirsiniz o halde.. Tarafsız olan Türkiye sayesinde Karadeniz'den Stalingrad'a mühimmat taşıyabilir.. Balkanlara aynı yardımı yapabilirdi.. Fazladan cephe açmak.. Rusya'nın elini güçlendirmek gafletinde niye bulunacaktı ki Hitler?? Stalingrad düşseydi eğer sonraki aşamalarda Türkiye hedef haline gelebilirdi.. Yani daha önce de belittiğim gibi Hitler gibi bir ahmak bile savaşta elini zayıflatacak hamleler yapmadı.. Türkiye'nin savaşın son günlerine kadar da savaşta tarafsız kalması Hitler için olumlu bir gelişme oldu..

Not: Rusya'yı tercih etme sebebi doğu bloku ülkeleri

Stalingrad savaşını da bilirsiniz o halde.. Tarafsız olan Türkiye sayesinde Karadeniz'den Stalingrad'a mühimmat taşıyabilir.. Balkanlara aynı yardımı yapabilirdi.. Fazladan cephe açmak.. Rusya'nın elini güçlendirmek gafletinde niye bulunacaktı ki Hitler?? Stalingrad düşseydi eğer sonraki aşamalarda Türkiye hedef haline gelebilirdi.. Yani daha önce de belittiğim gibi Hitler gibi bir ahmak bile savaşta elini zayıflatacak hamleler yapmadı.. Türkiye'nin savaşın son günlerine kadar da savaşta tarafsız kalması Hitler için olumlu bir gelişme oldu..

Not: Rusya'yı tercih etme sebebi doğu bloku ülkeleri

Rusya seferinden başarıyla dönmüş olsaydı diğer avrupalı güçleri durdurmuş olsaydı türkiye ye saldırabilirdi diyebilirmiyiz? Birde benim merak ettiğim Türkiye hitlerin destekçisi olduğunu söyleseydi ne olurdu?

Rusya seferinden başarıyla dönmüş olsaydı diğer avrupalı güçleri durdurmuş olsaydı türkiye ye saldırabilirdi diyebilirmiyiz? Birde benim merak ettiğim Türkiye hitlerin destekçisi olduğunu söyleseydi ne olurdu?

Tam onu diyecektim. Bence Türkiye sonuna kadar bekledi ve sonunda Müttefiklerle hareket etmeye başladı. Eğer Almanlar, Ruslar'ı yenseydi, bizde Almanlar'ın yanında savaşa girerdik diyorum. Ne de olsa önceden de beraberdik :)

toplum olarak çerkez kürt laz arap tatar kokenli insanlarımızın birleşmesidir TÜRKLÜK. kimse yıkamaz elbette. sovyetler de aynı şekildedir, sovyetler birliğinde 10 un uzerinde ırk vardır. o kadar ırkı bi ara da toplayıp bir devlet kurmak ne kadar guclu oldugunu gostermektedir. Hitler ayrıca yahudilere yaptıkları işkencenin tek sebebi bugun ki israili yaratmak icindi, amaçları avrupadan yahudileri kuduse yollamaktır. ve islam ulkelerinn başında bir bela olması ümitleriyle o kadar kan can aldılar. hitler dioruz katil diyoruz. yüzde 70 leri gormuş hukumet eriye eriyet bitmişti.. biter yani.. herşey biter;)

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği(SSCB) ile Türkiye'yi kıyaslaman hatalı olur. SSCB ondan fazla ülkeden oluşur(yanılmıyorsam 16 idi) ve Ulusların Kendi Kaderini Tayini Hakkı ilkesi vardır. Her ulus bu birlikten çıkmaya özgürdür ve Her ulus birbiriyle eşittir. Özgür kararlar alabilir. Türkiye ise 10 dan fazla etnik kökenden oluşur ancak içerde de dışarda da Türklüğü ön plana çıkartır. Yani diğer uluslara ulus olarak söz hakkı tanımaz.

Konu dışında olacak belki ama EZLN avatarı taşıyıp da ulus-devleti kutsallaştırman garibime gitti. EZLN marksizm ekseninde olan maoist bir örgüttür ve ulus devleti kutsallaştırmak gibi siyasi bir geleneği yada pratiği yoktur.

O konuda benim de kafamda soru işaretleri var.. 1943 yılına kadar İtalya Almanya tarafındaydı.. Stalingrad düşseydi eğer verdikleri kayıplardan dolayı ( ki bildiğim sadece 2 milyon rus askeri öldüğü ) Türkiye ile ittifak yapma yolu ararlar mıydı (Türkiye buna olumlu yaklaşır mıydı ) ya da savaş ilan ederler miydi kestirmek güç.. Ama bildiğim tek bir şey var.. Stalingrad düşseydi Türkiye iki taraftan birini seçmek zorunda kalacaktı.. Bu konu oldukça tartışmalı.. Ben fikrimi söyleyeyim katılmayanı anlayışla karşılarım.. Galip çıkmış ve dediğiniz gibi bütün cephelerden zafer ile ayrılmış bir ülkenin karşında Türkiye'nin duracağına pek ihtimal vermiyorum.. İttifak bu durumda ağır basardı.. ama Hitlerin büyük ütopyası adına bu kadar zafer kazanmışken bu ittifakı kolay kabul edecek bir ruh halinde olmayacağını da biliyorum.. Karar sizin.. Bu arada bir zaman dresden bombardımanı da incelenmeli

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği(SSCB) ile Türkiye'yi kıyaslaman hatalı olur. SSCB ondan fazla ülkeden oluşur(yanılmıyorsam 16 idi) ve Ulusların Kendi Kaderini Tayini Hakkı ilkesi vardır. Her ulus bu birlikten çıkmaya özgürdür ve Her ulus birbiriyle eşittir. Özgür kararlar alabilir. Türkiye ise 10 dan fazla etnik kökenden oluşur ancak içerde de dışarda da Türklüğü ön plana çıkartır. Yani diğer uluslara ulus olarak söz hakkı tanımaz.

Konu dışında olacak belki ama EZLN avatarı taşıyıp da ulus-devleti kutsallaştırman garibime gitti. EZLN marksizm ekseninde olan maoist bir örgüttür ve ulus devleti kutsallaştırmak gibi siyasi bir geleneği yada pratiği yoktur.

Öyle diyorsunuz da zapatalar her mücadelerinde Meksika bayrağı altında gitmemiş midir mücadelerine :) Mesele bir toplumun teşkilatlanmasından bahsediliyor, devlete elbette karşıyım. devlet açık bir katildir, benim adolf hitlerin turkiyeye neden girmediği hakkında bilgi yok. sadece olacağını dusunduğumu dile getirdim. Bu yuzden sovyetler ile Türkiye arasında ki birleşmeyi gösterdim.

Rusları yenebilen bir Alman ordusu, daha Kurtuluş savaşının yaralarını yeni yeni sarmaya başlamış Türk ordusunu ezip geçebilirdi kuvvetle muhtemel .. Lakin Türkiye'de kalıcı olamazlardı .. Orduyu yenseler de Türkiye halklarını yenebilmeleri mümkün olmazdı ..

Geri