Hitap edilmesini sevmediğiniz sözler..!

Konu sahibi son olarak 971 gün önce görüldü
laubaliliği sevmem
ciddi adamım ben

Kanka.s iyrenç bir hitap şekli bençe.

tatlımmmmm fırfır aklım :honk:

ben sana gülüm demem gülün ömrü az olur :d

"he" denmesinden hiç hoşlanmam. sert tepki gösteririm, şaşırırlar genelde.

Kanka en nefret ettiğim kelime çünkü herkesin ağzında.

"Honey"veya "balim" ingilizce Turkce fark etmez "Balim" diyebilen butun suzmelerden uzak duruyorum.

Uyuz, kuzum, ağa, gülüm, hacı. Benim kullanmayacağım kelimeler. Bana koçum denilmesini sevmem

Ozellikle internet ortaminda gencler cabuk civitiyor. Omru boyunca ilk defa konusacagi insana karsi kullanamayacagi sozleri sirf internet ortamidir diye sap diye lan-lun gibi sozlerle seslenmesi... Ne bileyim, insan biraz dusunur. Hayal etmiyorlar, ayni sey ilk kez goz kontagi kurulan insana yapilabilir ki, yapilsa neticeleri ne olur, anlamiyorlar.

Devami da var. Din ve siyasette de ayni sey gecerli. Gercek sohbet meclislerinde yanindan dahi gecip kuramayacagi cumleleri yine rahatlikla internet uzerinde kurabilen insanlar var.

Istisna da olsa bir vukuat yasadik boyle. Santiyemizde calisan, kiymet verdigimiz bir abimiz vardi. Yasi nereden baksan 55 var. Tam kizil komunist. Ben ve ortamim muhafazakardir. Bu abimiz bizimle beraberken sozlerinde en ufak bir eksiklik yapmiyor, sen sakrak sohbetimizi icra ederdik. Bir gun santiyeden arkadaslarimizin oldugu whatsapp gurubuna arkadaslarimizdan biri din ile ilgili bir kissa paylasti. Bu komunist abimiz de oyle bir sey yazdi ki, adami direk guruptan cikartip gorusmeyi de kestik. Defalarca aradi acmadik. Peki bu adam bizimle yan yanayken, korkusundan veya kalabalik olmamizdan mi saygili davraniyordu? Elbette hayir. Bu frenleme insanin fitratinda zaten kodlanmistir. Cunku goz ve varlik nazari vardir. Fakat is soyut bir ortama gelince goz ve varlik nazari kalkiyor. Bu sebeple insan aklina geleni yaziyor ve hassasiyet gostermiyor.

Devam edecektim, is cikti.

dusundugumde hitap edene gore itici gelmeyen hitaplar bile itici gelebiliyor,
tam tersi de olabiliyor, ilginc.

Geri