Hırs faydalı mıdır, zararlı mı?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
"Hırs" kelimesi sözlükte bir şeyi şiddetle arzu etme, sonsuz istek gibi anlamları karşılar. İnsanların istedikleri bir hedefi elde etmek için tüm benlikleriyle sarf ettikleri tutku ve arzu olarak da tanımlanabilir.
Peki hırs insanlara olumlu mu etki eder olumsuz mu? Başarıyı körükler mi? İnsanlar hırstan uzak mı durmalıdır? Hırs belli raddeye kadar isteklerimizin doyuma ulaşmasını sağlar mı?
Kısaca; hırs faydalı mıdır, zararlı mı?

Herseyin fazlası zehir. Dozunu ayarlamak mühim.
Evet kısmen iyi olduğunu düşünüyorum. Ama genel olarak fazla hırs kesinlikle hata yaptırır. Insan in kendi kurallarini çiğnemesi neyse sebep olur.

öncelikle herşeyin fazlası zarardır tabiki de. hırs bana göre faydalıdır. bir kere hırslanırsın başarırsın eyvallah. ikinci de gene öyle olur eyvllah. daha sonra kişi daha fazla hırslanır. ve hırstan dolayı gözü hiç birşey görmez. ve bu ona zarar verir. fakat, şöyle diyeyim ben. FATİH TERİM'li GALATASARAY'ın, şampiyonluk yaşadıkları senelerde çok mükemmel bir hırs vardı, ve bu hırsı gerektiğinde arttıran, artttığında sınırlayan bir imparator vardı. neyse ya. konuyla alakasız ama ÖZLEDİK SENİ BE İMPARATOR... :(

azim ile hırsı karıştırmamak lazım.

bir şeye ulaşmak için uğraşmak etmek onu elde etmek için gerekenleri yapmaya azim denir.

bir şeye ulaşmak için uğraşmak yapmak onu elde etmek için herşeyi yapmaya hırs denir.

ne için hırs yaptığınla doğru orantılıdır faydasıda zararıda kanımca. abartmamak lazım yetinmeyi bilmeli.

Hırs dozu ayarlanırsa güzeldir ama abartılırsa kişinin kendine büyük zarar verecektir.

Kendime yetecek şeyden fazlasını istemem, daha fazlası ve aslında gereksiz olan o şey için hırslanmayı zararlı görürüm.

Örn. daha fazla meme.

Çok meme yok meme demektir, biliyor musunuz a dostlar?

Z A R A R L I

Geri