hiper empat

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ne Nedir?
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bugün hiper empat olduğumu öğrendim evet..

Aşırı empati sendromu, hiper empati sendromu olarak da bilinmektedir. Bireyin devamlı karşısındaki kişinin düşünceleri ve duyguları ile ilgilenmesi durumudur. Bu bireyler sürekli olarak “Başkası ne düşünür, elalem ne der?” şeklinde düşünceler ile meşguldür.

Mesela girdiğim her ortamda düşünen uzaklara dalan ya da sessiz gibi karakterler gördüğümde hayatlarini merak ediyor ve hikayelerini bilmek istiyorum üf

Evde çay içerken mi öğrendin nasıl geldi aydınlanma serçecim bize de bahşet güzel arkadaşım (kalp)

• Hehe
Tepkiler: ne
Bir video izledim epeydir bu hastalık varmış ama ben adını yeni keşfettim beyefendi...

Toktikten mi izledin canım
Hem video izleyerek teşhis mi konuyor.
Lefty yok biz soralım bari.
@climax böyle bişey mümkün mü profesörüm.

Tiktok yok bende......

Karşısındakilerin, yakınındakilerin duygularıyla ilgilenmekten ziyade başkalarının moral durumlarını anlayabilme benim bildiğim hiper empati. Merak etme gibi değil de başkasındaki o duygu yoğunluğu doğrudan sana geçiyor olması gerek.

Karşısındakilerin, yakınındakilerin duygularıyla ilgilenmekten ziyade başkalarının moral durumlarını anlayabilme benim bildiğim hiper empati. Merak etme gibi değil de başkasındaki o duygu yoğunluğu doğrudan sana geçiyor olması gerek.
Evet binevi böyle insanlarin enerjilerini alıyorum olumlu ya da olumsuz evet işte bu !

iyi güldüm: )))
paylaşım için teşekkürler

Üf
Rica ederim :emoji_woman:

Evet binevi böyle insanlarin enerjilerini alıyorum olumlu ya da olumsuz evet işte bu !

İşte bu dediğin empatinin tarifi. Hayatını altüst edecek raddedeyse sendrom olabilir.

Mesela ben canlı canlı ceylan yavrusu yiyen babun videosuna denk geldim. 4-5 saniye anca bakmışımdır ve iki gündür aklıma geldikçe rahatsız oluyor, hayattan soğuyorum. Hiper empat falan değilim ama.

• Üzgün
İşte bu dediğin empatinin tarifi. Hayatını altüst edecek raddedeyse sendrom olabilir.

Mesela ben canlı canlı ceylan yavrusu yiyen babun videosuna denk geldim. 4-5 saniye anca bakmışımdır ve iki gündür aklıma geldikçe rahatsız oluyor, hayattan soğuyorum. Hiper empat falan değilim ama.
Kendimi bildim bileli insanların hikâyelerini merak eder gördüğüm kim varsa zorluk çeken iclenirim belki bu derece değil ama var bu bende ruhsal hüzün daha çok

Kendimi bildim bileli insanların hikâyelerini merak eder gördüğüm kim varsa zorluk çeken iclenirim belki bu derece değil ama var bu bende ruhsal hüzün daha çok

Kadınların empati ve duygu yönü daha yoğun olabiliyor, evrimsel bir özellik.

Hiper sözcüğü aşırılıkla ilgilidir, demek istediğim o. Daha fazla olması, daha gelişmiş olması başka.

• Beğen
Başkalarının acılarını, üzüntülerini gereğinden fazla içselleştirmek anlamında kullanılıyor ve yaşayan kişinin günlük yaşamını zora sokan bir durum.

İsmi havalıymış açıklama yapmasaydın ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yoktu..

Çok geçmiş olsun.. .p

Annem böyleydi.
Beni de dünyanın en gamsız insanı olmakla suçlardı halbuki değilim.
Fakat içtenlikle umursamadığım tek konu başkalarının hakkımda ne düşündüğü, beni ne zannettiğidir; focusum, benim kendim ile ilgili ne düşündüğüm.
İşte bu çok önemli.

Empatlikta, elalem ne düsünür kismi yer almaz.
Sacmalanmis.

Geri