Hindistan'da 242 kişi taşıyan uçak kalkıştan hemen sonra düştü

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hindistan'ın batısındaki Ahmedabad kentinden Londra'ya gitmek üzere havalanan bir yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra düştü.
1749727134714.png
Air India'dan (Hindistan Havayolları) yapılan açıklamada, "Ahmedabad-Londra Gatwick seferini yapan AI171 sefer sayılı uçak bugün bir kazaya karıştı" denildi.
Hindistan Sivil Havacılık Dairesi'nin yaptığı açıklamaya göre;
  • Havalimanı yakınındaki yerleşim yerine düşen uçakta 2'si pilot 12 mürettebat da dahil olmak üzere toplam 242 kişi bulunuyordu.
  • Kaptan pilotun 8 bin 200 saat, yardımcı pilotun ise bin 100 saat uçuş tecrübesi vardı.
  • Boeing 787-8 Dreamliner modeli uçak, Ahmedabad'daki pistten yerel saatle 13.39'da havalandı
  • Kalkış sonrası uçaktan hava trafik kontrolüne acil durum çağrısı yapıldı ancak bu çağrının ardından uçaktan bir daha yanıt alınamadı.
  • Uçakta 169 Hindistan, 53 İngiltere, yedi Portekiz ve bir Kanada vatandaşı bulunuyordu.
Yetkililer olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk etti.
Kazanın nedeni henüz netlik kazanmazken, ölü ve yaralı sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak

Sadece 2 kişinin kurtulduğu söyleniyor. : ((

Düşme şekline bakılırsa kurtulan olması mucize sayılacaktır, çok üzücü bir kaza.

Hindistan konularını seviyorum.
Çünkü rahatlıkla etnik ayrımcılık muhabbeti yapilabiliyo.
Kimse bir hintliye ırkçılık yapiliyo diye rahatsız olmuyor. Bu çok ilginç. Arap veya zenci konusunda yapamazsın bunu. Hatta zenci demek bile ayıp. Siyahi diyeceksin. O zaman şakamı yapayım. O uçak düşene kadar geçen sürede zaten 242 hint çocuk doğmuştur bile. Bilanço değişmemiştir.

Hahahah. Buda rahmet eylesin kaza kötü bişi tabi.

Ay cok kötüyüm :D

Alkol kullansaydın, yorumu yazarken alkollü olduğunu düşünecektim. Evet, bu yorum hiç olmadı.:(
Hitler'in lafı var ya. Bana küfredeceksiniz diye. Yahudiler hakkında. Bugün müslümanlar Gazze konusunda Hitler gibi düşüyor.

Maalesef bizi insanlık ve erdem gibi konularda yanlış egittiler. Ponçik olduk. Ama 1.5 miyar Hintli Avrupa'yı işgal ettiğinde biz çoktan haritadan silinmiş olacağız. Onlar hiç ponçik olmayacaklar.

Aklima bugs bunny'nin su bolumu geldi.
Burada ucagi dusurmek icin elinden gelen herseyi yapan bir gremlin ile ugrasiyordu.

Yine Boeing uçağı. 2009 yılında Hollanda'da düşen THY'ye ait bir Boeing yolcu uçağıydı. Bu Boeingde bir cenabetlik var ama tam anlayamadım.

Hitler'in lafı var ya. Bana küfredeceksiniz diye. Yahudiler hakkında. Bugün müslümanlar Gazze konusunda Hitler gibi düşüyor.

Maalesef bizi insanlık ve erdem gibi konularda yanlış egittiler. Ponçik olduk. Ama 1.5 miyar Hintli Avrupa'yı işgal ettiğinde biz çoktan haritadan silinmiş olacağız. Onlar hiç ponçik olmayacaklar.

Hindistan nüfusu, dünya nüfusunun % 3'ünü teşkil ediyor ve doğum hızının en yüksek olduğu ülkelerden birisi çünkü açlık-sefalet içinde bir halkın, nüfus planlaması düşünecek hali de kalmıyor.

Söylediklerin elbette mümkün olabilir ancak biliyorsun ki kontrolsüz nüfus artışı yaşanan tek yer Hindistan değil ve o aşamaya gelene kadar, her geçen gün artan iklim krizine çözüm bulunmalıdır. Bu sorun yavaşlatılamazsa özellikle kıyı şeridinde olan çoğu şehir haritadan silinebilir.

Son düzenleme:
BBC Türkçe'de yer alan verilere göre uçak kazasından tek bir İngiliz vatandaşı kurtulabilmiş ve yerleşim yerine düştüğü için de ölü sayısı 294'e yükselmiş.

Uçakta 169 Hindistan, 53 İngiltere, 7 Portekiz ve 1 tane de Kanada vatandaşı varmış. İlk incelemelere göre de pilotun kalkışı tamamlayamadığı ve acil iniş talep etmesi sonrası da uçağın düştüğü iddia ediliyor.

Geri