Hindistan hükümeti, ülkenin adını değiştirme karar aldı

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
doğru karar.
bu kadar baharatlı yiyecek tüketmelerinden bharat olacakları belliydi.

İnanç sistemleri o kadar karışık ki bir şeyleri kutsal kabul edip o doğrultuda kararlar alabiliyorlar.

Vatandaşlara baharat demesinler. Irkçılık olur. Bahatarlı desinler.

ülkenin ismi hindistan değil zaten india, şahıs isimleri gibi ülke isimleri de bana göre global olarak aynı okunmalı. greece'ye yunanistan diyen de tek biziz mesela. her şeyi tercüme etmek veya türkçe zorunda değiliz bence ya. konuya gelecek olursan hayırlı olsun ne diyelim. hiç sevmediğim bir ülkedir kendileri, kökü kurusa umurumda olmaz.

Eski ismi öyleydi zaten..ingilizlerin kolonisi olmadan önce.
Bharat eski hindu bir kavimin adidir (yaklasik 3500 sene önce)...bu bölgede diger kavimlerle savasarak, siyasi güc kazanip, o topraklara Bharat ismini vermislerdir.
18.yy da Ingiliz hegomonyasi altina girip, India ismi oradan kalmistir.
Dünyada her yerde de oldugu gibi, bir bucuk milyarlik hindular bile, etnik kökenlerine sahip cikma pesinde.

Ocean yunan Türkce bir kelime degil.
Ion dan türemistir.
Iyonlar,antik yunan zamaninda, Simdiki Türkiye cografyasinin marmara/ege bölgesinde yasayan insanlara deniliyordu.
Senin mantikla ilerlersek,yalniz almanlar kendilerine Deutsch diyor mesela..Tarih önemli bu konuda.

Ama Alexander/Iskender konusunda katiliyorum.ddd

ülkenin ismi hindistan değil zaten india, şahıs isimleri gibi ülke isimleri de bana göre global olarak aynı okunmalı. greece'ye yunanistan diyen de tek biziz mesela. her şeyi tercüme etmek veya türkçe zorunda değiliz bence ya. konuya gelecek olursan hayırlı olsun ne diyelim. hiç sevmediğim bir ülkedir kendileri, kökü kurusa umurumda olmaz.

Umarim Tarih ogretmeni veya dil bilimci degilsindir. : )

Valla biz de dedik Turkey demeyin bize alınıyoruz diye ama hala diyolar

Aman boşver cahile laf anlatılmaz.

Kimin cahil oldugunu,daha onceki tartismalarda,ozellikle mevzu din oldugun da gorduk.Yanlis anlasilmasin burada lafim @Ocean kardesime degil.Zira o'nun en azindan safi belli,adam dogrudan bir cok dini bakisa karsi.

Lakin mevzu @climax sen ve senin turevin sozum ona,bilgisi tahkikden ziyade dedikodusal soylemlere dayananlara ki,burada cahil kelimesi bidigini sandigi konuyu,bilmeyerek hatta daha da ileri gidip,cahilce hatasini karsindakine dogru olarak dikte eden sahsina daha cok yakisiyor.

Bildigin bir sey varsa,illaki bir konu altinda adam gibi munazara ederiz.Lakin camur at izi kalsin edebiyati ne yasina,ne de meslegine yakisiyor...

Heç gusura bakma yeğenim havamda diilim @Frithjof Schuon

Ama kesin sen hahlısın. Baştan gabul ettim ben.

Geri