hindi alırken dikkat edilmesi gerekilen hususlar

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
sevemediğim alışamadığım tatlardan...
ama hindi işine girilir. teklif aldım hindiyle ilgili
Geçmişte öyle bir niyetim olmuştu. 2-3 bin hindi yumurtası alıp kuluçka makinasından yavru çıkaracaktık. Veteriner bir arkadaş hindinin bakımı çok zordur hastalığı fazla var bulaşma demişti. O yüzden riske giremedim.
Asıl konuya gelince düdüklüde pişirince iyi yumuşuyor.

en son 20 sene önce falan yedim sanırım, çok sert yaa :(

Geçmişte öyle bir niyetim olmuştu. 2-3 bin hindi yumurtası alıp kuluçka makinasından yavru çıkaracaktık. Veteriner bir arkadaş hindinin bakımı çok zordur hastalığı fazla var bulaşma demişti. O yüzden riske giremedim.
Asıl konuya gelince düdüklüde pişirince iyi yumuşuyor.
direkt hindiye girme sen de tavukla başlasaydın hocam?
hindi başlangıç seviyesi için zor olabilir.
bak hatta bıldırcınla da başlanabilir.
ama bu işlerde en önemli şey yer mekan bence.

Hindiyi canli aliyosan, gozleri parlak ve hareketli olcak.

Kesilmiş aliyosan, normal kirmizi et gibi degil canli bir pembe - kirmizi olacak.

Eğer aç gozlulugune yenilip buyuk alirsan geçmiş olsun. Onlar yaşlidir, eti sert olur. Hindi 6-7 kiloyu gecmeyecek.

Disaridan Turkiyeye genelde buyukler gonderiliyo o yuzden millet etini sert buluyor

Hindi, kaz, bıldırcın
Bırakın bu işleri ya.. tavuktan devam

@Mastor üyelerin bu konuya ihtiyaci varmis.
Hidisel.
Mubarek misin nesin?

Kaz ve ördek dışında her türlü kanatlı hayvanın etini büyük bir iştahla yerim hindi eti inanılmaz lezzetli bu arada sert ve lezzetsiz diyen arkadaşlar siz doğru teknikle pisirememişsiniz muhtemelen

Sporu birakirsan 1000 kilo olursun sen.

Bu kütle kazanmaya egilimlilerin sporu zaten yavrum.Yemeyi sevmeyen basariya yaklasamaz.Güne 2 kg et ızgara yiyerek baslayan 8-10 tane yumurta yiyerek baslayan var.
Hatta olimpiyatlara hazirlananlar maddi sıkıntı cekebiliyor (gıdaya, çok fazla ete bütce ayirma konusunda) ''Yiyorum yiyorum kilo almiyorum ehehe : D'' seklinde bi bünyeye sahip olanlar büyük hayal kırıklıklari yasayabiliyor bu sahada.

geçen
konya hindi tavuk pazarını izlediydim

direkt hindiye girme sen de tavukla başlasaydın hocam?
hindi başlangıç seviyesi için zor olabilir.
bak hatta bıldırcınla da başlanabilir.
ama bu işlerde en önemli şey yer mekan bence.
Ooo tavuk işine girmediğimi nereden biliyorsun :) Tavuktan sonra zaten hindiyi düşünmüştüm :)

Bu kütle kazanmaya egilimlilerin sporu zaten yavrum.Yemeyi sevmeyen basariya yaklasamaz.Güne 2 kg et ızgara yiyerek baslayan 8-10 tane yumurta yiyerek baslayan var.
Hatta olimpiyatlara hazirlananlar maddi sıkıntı cekebiliyor (gıdaya, çok fazla ete bütce ayirma konusunda) ''Yiyorum yiyorum kilo almiyorum ehehe : D'' seklinde bi bünyeye sahip olanlar büyük hayal kırıklıklari yasayabiliyor bu sahada.
Valla sonuc ortda.
Demek her seyi dogru yapiyorsun.

Geri