Hikâyeyi bir de kurttan dinlemek

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Herkesin bildiği bir söz, ama eyleme pek koymadığı şey..
İnsanlara duymak istediği şeyleri söyleyince pek araştırma gereksinimi hissetmez, direkt inanır çoğunlukla.. oysa bir de karşı tarafı dinlemek lazım.. işler gerçekten öyle mi.
Dostlarıma her zaman dediğim gibi, olumsuz şeyler karşısında yüzleşmekten, yüzleştirmekten çekinmeyin..
İnsanız nihayetinde.. hata yaparız, yapıyoruz..
Kuzular hep haklı olacak değil ya.. bazen kuzu, bazen kurt olursun hikâye de..

çoban ayrı anlatır
köpek kurt kuzu ayrı
hayat işte

Yarin ay tutulmasi var.
Kina yakin bu gece.
Kurt olarak söyledim.

orhan gencebayın da dediği gibi ''hatasız kurt olmaz.........'' -neyim ben, mastor mu?ljjgbh- siz buna karşılık kurdu sevmeye devam ederseniz, sonunda elbet yiyeceği siz olursunuz. her hikayenin tek doğrusu var; bakın, araştırın, dinleyin, sonucunda doğru tarafı seçebilecekseniz eğer. kendinize çobanlık ettirip güdülmeyin, yeter.

orhan gencebayın da dediği gibi ''hatasız kurt olmaz.........'' -neyim ben, mastor mu?ljjgbh- siz buna karşılık kurdu sevmeye devam ederseniz, sonunda elbet yiyeceği siz olursunuz. her hikayenin tek doğrusu var; bakın, araştırın, dinleyin, sonucunda doğru tarafı seçebilecekseniz eğer. kendinize çobanlık ettirip güdülmeyin, yeter.
Mastor sahurdayız forumsal konusundan sonra 183747738. birasını içiyor şuan.

Çok güzel tavsiyeler, peki bu tavsiyeleri uyguluyor muyuz? :)

Uzaktan uzaktan izleyince daha net görünüyor..

Hepsi kılıfına uyduruyor hikayeyi. Ha kurt ha kuzu.

Uğur Yücel’in karakteri, Sandık Kokusu’nda Demet Akbağ’a aslan-ceylan metaforuyla bence çok duygulu ve güzel bir adalet tanımı yapar. Bazı durumlar ve olaylar haricinde birçok şeye -özellikle insan ilişkilerine- cuk oturur. “Bir insanın içindeki adalet duygusu hangi hikayeyi ne kadar süreyle takip ettiğine bağlıdır. Benim adaletim senden yana.” İzlemenizi tavsiye ederim, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Kurban rolünü oynayan herkes yenmeye mahkumdur
Ağlamak yok

• Beğen
Tepkiler: ne
İyi güzel peki anlamı nedir, başınıza kim taç takacaktır?
Bu noktada evrimini tamamlamış çok az sayıda insan var ve günümüz Dünya düzeni hala evrimde geri kalmış,ilkel,çıkarcı,vahşi düzeni kabul ediyor.Düzene uymayan çoğu zaman depresif bir sekilde izole bir hayatı arzuluyor.
Çıkarlarını bir kenara birakip, 'dur şunu da bi dinleyeyim' diyen insana pek rastlamadim.Dememesini de-üç maymunluğunu da muazzam, kendini bile kandırabilecek bir kılıfa sokabiliyor herkes.
Günümüz ABD taşkılıklarını aslan - ceylan seviyesine ya da Ali-Veli seviyesine indirgeyerek okumak gayet mümkün. Örn: Ali ABD Veli İran olsun.
Zayıfsanız, hikayedeki rolünüz ya da kimlerin sizi dinlemeye meyilli olduğu bir yere kadar anlamlı hala (maalesef) Dünya düzeni medeniyet maskeleri altında oldukça vahşi hala.Yakın bir gelecekte düzelecekler gibi de durmuyor.
O yüzden güçlenmeye,ayakların üstünde durmaya odaklanmalı. İleride gelişi güzel gelişen hikayelerde, kendimizi çat diye kurban rolüne bulmamak için.

laf kurtlari ay pardon laf cambazları her zaman iyi iş görür. İletişim seven insanları kendilerine kurban seçen bu cambazlar zekiyim diye geçinen bir çok asalagi etkisi altına almış ve kendine inandirmistir.
Kurt bile gece yalnız kalinca bugün de birkaç salağı kandirdim şurda kullanırım diye elini ovuşturuyordur .

- hikaye bitti teşekkürler

bir de yaşananları bilmeden etmeden kuzu/kurt haklı bençeciler var, onlar daha ağır piskolocik vaka..............

Geri