Hikaye ve Gerçek

Konu sahibi son olarak 64 gün önce görüldü
insanların hoşuna gidebilecek tarzda.

Duygu Öğretmen, Van'ın Bahçesaray ilçesine 13 km uzaklıktakı okuluna, yollar kapandığı için katırla ulaşıyor.

LZDR10.png

depremden korkup bakicisina sarilan panda

r61Xy1.jpg

Ne varki , ben şartları hiç güzel olmayan bir köyde ilkokul okudum . Sabah sobayı yakmak için , evden kezek yada tezek götürdüğümü hatırlyorum...

Senin şartları kötü bir ilkokulda okuman ayrı bir şey; kariyerinin başında hiç de kolay olmayan şartlarda, kendisini minicik öğrencilerine adayan ve onların küçücük bir bilgi öğrenebilmesi için eksi bilmem kaç derece 13 km katır üstünde bir öğretmenin hem de kadın öğretmenin yol gitmesi başka bir şey.

"Ne var ki" Bu öğretmenin, bu azmi için fazla alaycı olmuş.

bu ileti fiskos masamdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hiç farkı yok , onda katır varmış, bizde tabanvay ..

Hayır efendim, bal gibi de var!
Sen Doğu'da kaç tane köy gezdin?
Seni değerli kılan şey okula yürüyerek gitmen değil. Sen elbette gideceksin, mecbursun; ama o kadın öğretmen o Doğu'daki köy şartlarında, memleketinden binlerce km uzakta, hiç bilmediği bi kültürdeki insanların çocuklarına bir harf öğretmek için çektiği çile ile kıyaslayamazsın kendini.

O öğretmen mecbur mu bu çileye? Daha doğrusu bu çile karşısında mazeret gösterip, okula gitmeyebilirdi. Ama o öyle yapmamış.

Onca yolu katır üstünde, vakti zamanında senin yaptığın gibi okula şimdi de olduğu gibi sırf kendilerini bekleyen bir öğretmenleri olduğu için yürüyerek giden bu çocuklara, dünyaları vermek için bu çileye katlanıyor.

bu ileti fiskos masamdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

insanlar bircok yontem kullanabilirler, fakat maymunlar birbirlerinin tuylerini temizleyerek belli eder sevgilerini.

pXn3RJ.jpg

Kelebekler soğuk havalarda uçamazlar.

yNqrML.png

Arizona'da bir restorana giden çift, garsonun hamile olduğunu görünce 61$'lık hesabın üstüne 900 $ bahşiş verdi.

jX67bG.jpg

Yunanlar, kurtlar tarafından öldürülen bir geyiğin etinden yiyen insanın vampire dönüşebileceğine inanıyordu.

3vz0G4.jpg

Geri