Hiçlik makamı..

Konu sahibi son olarak 22 gün önce görüldü
İŞTE BÜTÜN MESELE BU!
"Nasreddin Hoca’ya sormuşlar: “Kimsin?”
“Hiç” demiş Hoca, “hiç kimseyim.”
Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş: “Sen kimsin?”
“Mutasarrıf” demiş adam kabara kabara.
“Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasreddin Hoca.
“Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam...
“Daha sonra?..” diye üstelemiş Hoca.
“Vezir” demiş adam.
“Daha daha sonra ne olacaksın?”
“Bir ihtimal sadrazam olabilirim.”
“Peki ondan sonra?”
Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş: “Hiç.”
“Daha niye kabarıyorsun be adam, ben şimdiden, senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: ‘hiçlik makamında!”

Nasreddin Hoca'dan değil de keşke felsefe konusu olan "hiçlik" konusunu konuşsak daha faydalı olurdu. Heidegger’e göre "hiçlik" tartışmak varken Nasreddin Hoca'dan dinlemek biraz garip geldi.

Nasreddin Hoca'dan değil de keşke felsefe konusu olan "hiçlik" konusunu konuşsak daha faydalı olurdu. Heidegger’e göre "hiçlik" tartışmak varken Nasreddin Hoca'dan dinlemek biraz garip geldi.

Bence sen kendi kültürünü kendi insanını bu kadar değersiz görme.. O felsefeciler içerisinde Nasrettin Hoca kadar zeki ve nüktedan yoktur varsa da banane ben bizi yüceltirim.

Hiclik makami cok derin konudur.
Hiclik, hicbir sey olmamak demektir, oysa ki insan cok seydir, koca bir kainati kapsar. Onemli olan, hiclikten varliga gecistir yani, var olmanin icin de yokluktur. Asil hiclik budur. Basamaklarin sonu hicliktir, hic kimse orada baki olarak kalamaz. Inmeniz gerekir, indiginiz de tekrar var olursunuz. Iste o varlikta yokluktur ya da hiclik.

Bence sen kendi kültürünü kendi insanını bu kadar değersiz görme.. O felsefeciler içerisinde Nasrettin Hoca kadar zeki ve nüktedan yoktur varsa da banane ben bizi yüceltirim.

Bunu sakın başka yerde söyleme lütfen, komik duruma düşersin. Hadi burası forum biz bize sohbetler ediyoruz. Kültür denilince Nasreddin Hocanın akla gelmesi de garip geldi bana. Sana mutluluklar dilerim.

Bunu sakın başka yerde söyleme lütfen, komik duruma düşersin. Hadi burası forum biz bize sohbetler ediyoruz. Kültür denilince Nasreddin Hocanın akla gelmesi de garip geldi bana. Sana mutluluklar dilerim.
Bence sen kültür ne demek önce onu öğren de :)))

Çok severek okuduğum Ben Ney'im kitabında bu konuyla ilgili çok güzel bir cümle vardı ;

"Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı. Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir."

bize hep böyle güze güzel konularla gelin Şüheda hanımefendi,

bakın şimdi size basite indirgeyeceğim;

evrenin 1 yıl önce oluştuğunu, doğduğunu varsayarsak;
ilk insan 1 dk önce ortaya çıkmış,
ilk yazı 14 saniye önce yazılmış,
hz. musa 7 saniye,
hz. isa 6 saniye,
hz. muhammed ise 3 saniye önce doğmuştu.
ortalama bir insan ömrü ise 0,15 saniye olurdu.

ne kadar hiç olup olmadığınıza siz kendiniz karar verin artık.

öveni çoktur
oturanı isteyeni yoktur
her şeyimiz öyle
sadece yazı
yaz yaz yaz
başka bir şey yok

Nasrettin Hoca çok şeyler anlatmış. Bizimkiler Fıkra sanmış.

Geri