Hıçkırık nasıl geçer?

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Hic nefes almadan 7 yudum su icin kendim denedim ve faydasini gördüm.

Alinti deildir.

Birde gececegine icten inanacaksiniz buda cok önemli.

Yazan Kulkedisi..

http://www.forumbahane.net/saglik-sorulari/246287-hickirik-nasil-gecer.html

Hıçkırık nasıl geçer?

Çoğunlukla hıçkırık, birkaç dakika içinde kendiliğinden kaybolur. Fakat birkaç saat süren ve kesilmeyen hıçkırıklar için işte evde yapabilecekleriniz:

• Derin bir nefes alarak nefesinizi tutun ve yavaşça 10'a kadar sayıp bırakın,
• Bir kese kağıdının içine belirli periyotlar ile nefes alıp verin,
• Hızlıca bir bardak soğuk su için,
• Bir çay kaşığı şeker ya da bal yiyin.

İnatçı olarak uzun süren bir hıçkırığınız varsa ve aylarca geçmiyor ise bir doktora gitmenizde fayda vardır.

Çocuklukta Nefesini Tut Geçer Derlerdi Hep. Nefesi Öyle Tutardikki Gözümüz Dışına çıkana kadar :D

Kız, bende o kişi seni düşünüyor diye biliyordum.

Yoksa bu kadar zaman beni mi kandırdılar:zuha:

hopbala beni mi kandırdılar seni mi bilemedim şimdi :p benim bildiğim de o kişi senin hakkında konuşuyor :D

biri bizi aydınlatsın çocukluğum yanıyor burada :p :D:D:D :zuha:

BuRHaN sen biliyorsan sen söyle bari : seni mi düşünüyor , senin hakkında mı konuşuyor :D

Bende Aksine Kardeşlerinden Birisi Aç Olursa Hıçkırık Olursun Derler Tam Tersi :D

Senin Hakkında Konuşan Biri Olursa Kulakların Çınlar :D

Geriye Tek Birşey Kalıyor Seni Düşünüyor :D

ßirde büyüyorsun derler hIckIrInca hala derim kendime büyüyorum ya ben!

Bu hiç iyi olmadı bütün kurduğum komple teorileri çöpe gitti :( :p :D:D:D

Saatler aynı olduğunda seni düşünüyor deniyordu ama yanılıyor olmayın Ukala Sözler , BuRHaN ?
ya bi de işin bu yönü var :D:p

Saatlerde Günde 2 Kere Doğruyu Gösterir Bıraklımda 2 Kere Aklına Gelip Düşünsün Kim Düşünüyorsa :D

Ben de ilk defa duydum, sen hala büyüyor musun kız :D

-- Senin ilk aklından geçen hep kötü insanlar mı oluyor Tılsım :p Bak o zaman alehine işliyor bu olay :D

-- Senin ilk aklından geçen hep kötü insanlar mı oluyor Tılsım :p Bak o zaman alehine işliyor bu olay :D

kötü konuşanı bulmak içindi o yöntem :D tabi ki aleyhime işliyor sana ne diyorum gidiyor çocukluğum,komple teorilerim :( az mı uğraşırdım isim bulmak için :p :D:D:D:D

Hıçkırık, midenin üst bölgesinde ve yemek borusunun alt kısmında bulunan sinirlerin uyarılması sonucunda ortaya çıkar. Uyartı ise gaz (hava) varlığı nedeniyle oluşur. Çok hızlı bir şekilde yemek yediğimizde, çoğunlukla besinler ile birlikte hava da yutarız. Bu havanın büyük çoğunluğu bir şekilde zaten geri çıkar (geğirme ile), ancak bir kısmı da besin tabakaları arasında hapsolur. Hıçkırık da, hapsolmuş durumdaki bu havanın yukarıya ve vücut dışına doğru atılmasını sağlayan bir mekanizmadır. Karbonatlı içeceklerin aniden hıçkırığın başlamasına neden olması da bu yüzdendir.

Bir nöbet esnasındaki hıçkırıkların arasında geçen zaman, gastrik hareketlere denk gelmektedir ve bu nedenle de düzensizdir. Ancak çoğu zaman, belirli bir süre sonra, bu ritmi yakalayabilirsiniz. Burada yapılması gereken şey, hapsolmuş gazın aşağı veya yukarıya doğru hareketine yardımcı olmaktır.
Yukarı doğru harekete yardımcı olmak için yapılabilecek en akıllıca şey, başı yukarıya doğru kaldırarak hava yollarını en etkin bir şekilde açmaktır. Derin nefes alıp vermek de bu noktada, diyaframın mide üzerine baskı yapmasına neden olarak yardımcı olabilir.

Aşağı doğru harekete yardımcı olmak için çoğu zaman su içilir. Ancak suyu yavaş yavaş ve azar azar içmek gerekir, aksi takdirde daha fazla hava yutmaktan başka birşey yapmamış oluruz. Benzer şekilde, çiğnemeyi gerektiren hiçbir şeyi yememeliyiz.

Bazen uyartı geçmiş olmasına rağmen hıçkırıklar devam edebilir. Böyle bir durumda da, kısa bir süre sonra hıçkırık son bulacaktır.

Tabii ki olayın psikolojik boyutunu da unutmamak gerekir. Bir bardaktan ters şekilde su içmek veya korkutma yolu ile hıçkırık geçirmek aslında tamamen psikolojiktir. Belirli bir şeyi yapmaya konsantre olmanız veya korkutulmanız gibi durumlar simpatik sinir sistemini harekete geçireceği için sinirlerin başka bir şekilde uyarılmasına ve rahatlamaya neden olur.

Geri