Hiç yanılmamış bir iktidar portresi AKP çiziyor mu ?

• Kullanıcı AOG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Başkanlık sistemi belki gelse iyi olabilirmi bunu bilemeyiz devir değişti şartlar değişti diğer ülkeleri örnek göstermekte mantıksız bir durum. Sadece gelirse bunu kaldırabilecek bir hükümet ben göremiyorum bir partide göremiyorum.

Gelelim şimdiki sisteme. Şimdiki sistem çokmu iyi yönetiliyor. Yasama yürütme yargı bu sistemde ayrıda, şu anda ayrımı hareket ediyor. Zaten bu sistemde de görüntüde ayrı, ancak bir yöneten, başkanlıktan bir farkı kalmamış ki sistemin. Yada diğer devirlerde eski devirlerde çokmu iyiydi sanmıyorum. O kadar iyi olsaydı 60 darbesi 80 darbesini bu ülke görmezdi.

Atatürk'ün kurduğu ve istediği bu sistemi ne yazık ki başımıza gelenlerin hiç biri iyi kullanamadı.

Şu anda yargının bağımsız olması gerekiyor öylemi sanmıyorum. Biz bu ülke için en iyisi dediğimiz sistemi cumhuriyeti adam akıllı kullanıp yönetemiyoruz. Bu ülkede yargı ne zaman bağımsız oldu. sistemde bağımsız olan yargı hep yürütme tarafından belirlenmedimi.

Gelelim anayasaya . Anayasamız 82 anayasası çokmu düzgün açığı çok değilmi. Bunun için dert yanıp durmuyormuyuz. Bu ülkede suç işliyenlerden hangisi yargıdan korkuyor.

yasama, yürütme, yargı görüntüde ayrı yine bir yönetiliyor.

tam olarak neyi kast ettin anlamadım..

2002'den önce de senin bu dediğini muhafazakar kesim söylüyordu diyorum.
"Demokratik seçimler saçma, azınlık ta olsak bizim de isteklerimiz var." diyorlardı 80 yıldır.

Ama o zaman Atatürkçüler karşı çıkıyorlardı. "Demokratik seçimler kaldırılamaz.", "Demokrasi ve demokratik seçimler Atatürk'ün ürünüdür.","Hiç kimsenin gücü, onun koyduğu herhangi bir ilke veya yeniliği kaldırmaya yetmez." diyorlardı.

Şimdi olay değişti. 15 yıldır oylarını çoğunlukla arttıran, laikliği sevmeyen birisi geliyor. Atatürk'ün koyduğu demokrasi ve demokratik seçimlerle 15 yıldır seçiliyor. Bu sefer de "Atatürk'ün koyduğu herhangi bir ilke veya yeniliği kaldırmaya kimsenin gücü yetmez." diyenler geri vites yaparak 80 yıldır dinlemedikleri kesimin dediklerini tekrarlamaya başladılar.

"Demokratik seçimler saçma, azınlık ta olsak bizim de isteklerimiz var." diyorlar 15 yıldır.

Yakında çıkıp

Egemenlik kayıtsız şartsız BENİMDİR.

diyebilir

Yanılmamış mı? :) Her gün kandırılan demek istedin sanırım :D

En büyük kandırılmayı yaşayan ama bunu kendi çıkarına çeviren bir AKP.

Neden tertemiz aydınlar televizyona çıkıpta nedir bu başkanlık sistemi ve hangi zorunlukla çıkması gerekiyor diye bize bir anlatsa çok memnun oluruz walla...

Televizyonda bu konuyu sıkı takip ediyorum ama hep troller çıkıp konuşuyor...

Başkanlık sistemi neden gerektiğini ve bu sistemle neden yapılamadığını anlatamıyorlar...

Geri