Hiç sevdiğiniz birini kaybettiniz mi ?

Konu sahibi son olarak 1225 gün önce görüldü
Hiç sevdiğiniz birini kaybettiniz mi ?

İşte bu soruyu soruyorum hep kendime. Sizde sorun. Hiç sevdiğiniz birini kaybettiniz mi ? Sevdiğiniz biri yaşama veda etti mi hiç ? Ya o ? O ölseydi napardınız ?

Birde öldüğünü bilmek var.. Düşünsenize çok sevdiğimiz biri… Anneniz. Annenizin bir daha hiç nefes alamadığını düşünün. Bir daha “annecim” diyemediğinizi. Bu kelime bize o kadar normal geliyorki. Artık annemize babamıza o kadar kaba ve kırıcı davranıyoruzki. Bizi anlamadıklarını düşünüp hergün isyan ediyoruz. Kızıyoruz bağırıyoruz.. Aynı hareketleri sevgilinize, arkadaşlarınıza yapabiliyor musunuz ? Hayır. Çünkü anneler affeder. Annemizin ne olursa olsun bize hiç küsmeyeceğini hiç gitmeyeceğini ne olursa olsun her zaman yanımızda olacağını biliri çünkü. O ne olursa olsun hep bizi sever hep annemizdir çünkü. Ya bir daha hiç varolmayacağını bilirsek ? Bir daha ona hiç sarılamayacağımızı korktuğumuz zaman sığınamayacağımızı ne olursa olsun hayatta güveniceğimiz tek kişinin bir daha geri gelmeyeceğini yatağının hep boş kalacağını kokusunu bir daha duyamacağımızı bir daha annecim diyemeyeceğimizi bilmek ? Bir daha hiç geri gelmeyeceğini bize bir daha öğütler veremeyeceğini sıcaklığını bir daha hiç nefes alamayacağını bilmek. Bu dünyaya hiç dönmeyeceğini gelmeyeceğini bile bile beklemek. Şu geri kalan ömrünüzde sevdiğimiz o insanın bir daha hiçbir zaman artık bizimle olamayacağını bilmek.. İnsanların ‘ Bekleme. O bir daha hiç gelmeyecek..’ sözlerini duymak.. Ölümü insanın aklı almıyor değil mi.. Keşke ona bir kere daha sarılsaydım. Keşke bağırmasaydım. Keşke burada olsa da hep bana kızsa. Beni ağlatsa bağırsa çağırsa.. Keşke yanımda olsa yaşaydı. Keşke o gün ona bağırmasaydım. Diyorsanız veya diyeceğinizi düşünüyorsanız. Eksik giden bir şeyler vardır.. Şimdi keşke dememek için sevdiklenizi üzmeyin.. Çünkü bir gün gittiklerinde özür dileyecek fırsatınız olmayacak. Çünkü birgün gittiklerinde.. Asla geri gelmeyecekler..

Çok ..
Sonuncusu Annemdi ..
Zamanında bir psikoloğa da sormuştum ; " Ne zaman annem aklıma gelse derin bir nefes almak zorunda kalıyorum niye oluyor böyle ? "
Demişti ki ; " Anneler ölmez, o yüzden onu ne zaman düşünsen içinde ki sevgisi seninle birlikte nefes aldığından sana derin nefes alıyormuşsun gibi geliyor "
BU arada psikolog da bendim ..

Dedemi ve iki amcami kaybettim.Arada rüyalarima girerler.Onlari özledigimi farkediyorum.Nur icinde yatsinlar..
Annemi cok seviyorum onun gibi güclü onun gibi cesaretligim ve onun gibide duygusal ben annem gibiyim.
Birini kaybetmek icin ölmesi gerekmiyor.Kırıldığım insanlarda var ve hayatimdaki cikardigim bu samimi cocukluk arkadasim dostunuzu iyi seçin.Dosttunuz eşiniz olmali .

Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.
Hz.Mevlana

Evet dememeyi ne kadar çok isterdim ..
En değerli varlığınızın yıkanmasına yardım etmek,buz gibi bedenini öpüp , koklamak ne tarifsiz bir kederdir.
Oysa ki ne tuhaf Hep korkardım ölülerden
Mezarlıklara tek başına giremezken çıkmaz olmuştum günlerce , hazmedememiştim bir türlü,O'nu o toprağa vermeyi , üzerinin kapanmasını görmeyi , yağmurun üzerine yağdığını bilmeyi , gece yalnız kaldığını , soğuk gecelerde üşüdüğünü sanmayı ..
Özlemine dayanamyıp bir gece yanında sabahlayacak kadar kendimi kaybetmiştim.
Ne tuhaf ..Oysa O bize herşeyi öğretendi ama kabul edemiyordum bir türlü..
Doymamıştımmm ve daha bir çok planlarım vardı .
O'na dair...
İyileşecekti tekrar sarıp sarmalayacaktı ..ama..OLMADI..
Tarifsiz bir boşluk..
Biliyormusunuz bir kadın kaç yaşında olursa olsun ANNESİNİ kaybedince küçük bir kız çocuğuna dönüşüyor.

3 gün önce canım dedemi kaybettim. 3 gündür ruh gibiyim, özlüyorum, ağlıyorum. öptüğüm elleri şimdi kara toprak oldu... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153532996954035&set=a.10151114505829035.458261.530469034
Basin sagolsun Allah rahmet eylesin sabir versin. Onun eridigini gormek o caresizligi bilirim. Seni anliyorum biliyorsun onlar hep yuregimizde var olacaklar hic bir zaman unutulmazlar.

Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.
Hz.Mevlana

Yaşım genç olmasına rağmen,ailemden çok insanı ebediyete uğurladım,arkadaş olarak da.. Sıkıntılı ve insanın içinden parça götüren bir olay.

Annem
Kardesim
Babaannem. .

Asla yeri doldurulamaz boşluklar
Annemin vefatından sonra zaten çocukluğum ailemden uzak ve içine kapanık biri olarak geçti. İnsan hayata küsuyor sanki

Düşünüyorum annemi kisa süre görme Şansım olsa gidip boynuna sarılıp tek kelime etmeden ağlarım ..

Öyle garip bir his.

henüz 6 gün önce çok sevdiğim dedemi kaybettim. hala da kendimde değilim. onun boş evi, boş koltuğu ve boş kıyafetleri aklımdan çıkmıyor. 90*60 cm'lik bir kanvas tablo yaptırdım. şimdilik koltuğunda o büyük resmi duruyor.

İki dedem, babaannem, halam ve en yakınım babamın ölümünü gördüm. Hayat devam ediyor ama babam olmadan hiçbir şeyin tadı yok.Dilimden düşürmediğim duam annemle canımı aynı anda al Allah'ım.

Kaybetmeyen yoktur. Bende kaybedenlerdenim. Onlar gittikleri yerde mutluysa ki tek temenni bu olsa gerek insan yokluklarına alışıyor. Herkes için kaçınılmaz son bu. Keşke bu yazıyı bizler gibi bizimle bağı olan insanlarda okuyup aynı açıdan bakabilseydi. Belki zaman varken çok şey değişirdi.

Geri