Hiç mektup yazdınız mı?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Şimdi düşününce mektup konusu çok enteresan geliyor bana. Özellikle Z kuşağından birinin hiç yazıp yazmadığını merak ediyorum. Bana göre sanki ülkedeki son mektupları kendim yazmışım gibi geliyor. Mektuba dair hatırladığım bir kaç şey var. Mesela çocukken bir kanalın teletextinde mektup arkadaşlığıyla ilgili bir bölüme denk gelmiştim. Bu bahsettiğim yıllar 97 yılı falandır. İnsanlar bu şekilde bir arkadaş edinme yolu deniyordu. Birbirlerini hiç görmeden mektuplaşarak dostluk kuruluyormuş. Flört işleri falan... Ben de okuma yazmayı ilk öğrendiğim andan beri bir kaç mektup yazdım.
Kırtasiyeye gider mektup kağıdı ve zarf alırdım. Özellikle mümkün olduğunca düz modeller seçerdim. Erkek adamız sonuçta çiçekli böcekli kokulu kağıtlarla işimiz olmaz. Zira bunların manite gönderilmek üzere üretilmiş kokulu, resimli versiyonları da mevcuttu. Hemen hemen her mektup aynı klişeyle başlar aynı klişeyle biterdi. Sevgili abim... Selam eder ellerinden öperim... Bugüne kadar askerde olan iki abimle, çocukken yaşadığım şehirden ayrıldıktan sonra bir kaç kez arkadaşlarımla, askerdeyken sevgilimle mektuplaşmıştım (tabi onun yazısı berbattı) En dramatik olanıysa ergenken platonik aşık olduğum kıza yazdığım ve aylarca montumun cebinde taşıdığım mektuptu. Asla veremedim. Kış biterken de biri görür diye yırtıp attım. Bugün 12 yaşındaki o halime bir mektup gönderecek olsam "seviyorsan git konuş bence" derdim. Maalesef kendim gibi bir mentora sahip değildim.

Şimdi hala mektup yazan var mıdır acaba? Yazdığı mektubu PTT'ye götürdüğünde tuhaf bakışlara maruz kalır mı insan? Siz hiç yazdınız mı? Belki bazılarınız benim gibi aşık olduğu kadına mektup yazıp vermeyi başarmıştır.

Yurt dışı mektup arkadaşlığı vardı ve o dönem çok yazardık ancak genel olarak yılbaşı kartpostalları dışında pek mektup yazdığımı hatırlamıyorum. Bu dönemde de sanırım mahkumlar ve askerler yazmaya devam ediyordur.

ben fenerli olsam ali koça okkalı bi mektup yazardım. ya ali koç, koskoca fenerbahçe kulübünün başkanısın. tamam iyi hoş güzel transferler yaptın falan yaptın filan yaptın diye başlardım.

mektup arkadaşım olmadı ama çooook yazdım, kart göndermeyi mesela çok severim
çocukken annem babam yazdırırdı özellikle, simli yeni yıl kartları seçerdik başlardık sevdiklerimiz için yazmaya, bize de gelirdi çook saklardim koleksiyon yapardım

Yeni yıl ve bayram kartı yazmışlıgim var mektup hiç yazmadım ama askerdeki sevgilimden almıştım:q o mektup yazardı ben de SMS atardım telefonunu açınca görürdü öyle işte..: Anılarım depreşti durduk yere Allah sizi bildiği gibi yapsın:D

Son düzenleme:
Taksim’i bilen bilir şimdi gezi parkı oldu onun önünde kartpostalcılar olurdu yılbaşı tebrik kartları oradan çok alıp göndermişliğim var..Askerlikte hele aileme sevgilime yollardım mektuplaşmayı hep sevdim ahh o eski günler..

Hiç yazmadım. Ama yazanlara çok özendiğimi hatırlıyorum.: ))

Evet ergenken.. ne bileyim bazen asiri duygusalim bazen de asiri duygusuz. Suan mesela mektup ne be diyorum. 5 dakika sonra fikrim degisebilir romantiklesebilirim. Yazdiklarimi cok ciddiye almayin. Yazamadiklarimdayim.. shsks ne alaka ben de bilmiyorum suan
Neyse kendimle eglenebiliyorum bu guzel bisey..

Yazdim yazarım mektubun büyüsü çok farklı

Biliyor musunuz birine olan ofkenizi ya da sindiremediginiz durumlar oldugunda mektup yazmak, ya da hislerini kagida dokmek rahatlatiyormus. Bunu bir psikolog arkadasimdan duydugumdan beri forum ortamindan neden kopamadigimizi anliyorum. Aslinda gunumuzun mektup yazma yeri burasi. Herkes icindekileri yaziyor bi sekilde rahatliyor.

mektup yazıp birine göndermedim ama W nin dediği gibi duygularımı kağıda çok döktüm...
genelde babamla mektuplaştık hep evin içerisinde... yüz yüze konuşmayı beceremeyen iki insan olunca kaçış noktamız mektup olmuştu (:
hala saklarım onun bana yazdıklarını, benim ona yazdıklarımı (:

Çok.
Forumdan @Nef' ile mektuplaşırdık önceleri saklarım hala.
Yerini hiçbir şey tutamaz.
70 yaşına da gelseniz buram buram tazeliğini korur tüm anılar.
Fotoğraf albümü için de aynı şey geçerli.
Üzülüyorum şimdiki gençlere nasıl olsa data var, niye basayım ki diyorlar yapmayın bunu.
Üşenmeyin,güzel anılarınızı fotoğraflayıp mutlaka albümleyin saklayın.
Bana teşekkür edeceksiniz.
Sebebini bilmiyorum ama daha dokunaklı.
Kitap için de aynı şey geçerli; eline alıp okuduğun kitapla online okuduğun kitap aynı lezzeti veremiyor.

Son düzenleme:
Evet ilkokul birinci sınıfta sinem diye bir kız vardı sarışın derya gözlü. Ona yazmıştım ama kız okumayı sökememişti daha. Acaba napıyor şuan. Dur bi instadan arayayım

• Kahkaha
Tepkiler: ne
nerde o eski aşklar
benimki yazar belki romantik hatunum

Geri